Dün akşam bende kuleliydem 16:00 dan itibaren 19:30 a kadar 2 kiloya yakın sardalya vardı. Aralarından bazıları istavrit çıktı. Sardalyalar iri ve yağlı kömür ızgarada 10 numara oluyor. Pazar günü Küçükyalıdaydım akşam saatleri sonuç 0. 2-3 tane istavrit alan vardı başkada görmedim.
pazar günü bende o sahildeydim balık olmayınca atladım bisiklete maltepe kartal devam ettim balık tutanlara bakarak. livarlar bomboştu..
Bu akşam saat 6 civarı kavacık'ta işim vardı. Buraya kadar gelmişken sahile inmeden duramadım nasılsa bagajda oltamda var çıktım sahili taramaya çubukludan baka baka geldim balık tutabilen var mı diye baktım çubuklu kanlıca boş çekiyor durmadım yola devam kandilli vaniköyde de durum aynı bir hareket yok soluğu kulelide aldım.İlk yarım saati 1tane tek istavritle geçirdikten sonra hava kararmaya yakın istavrit sardalya karışık 3 er 5 er geldi de 1 kiloya yakın balıkla geri döndüm.
Uzun zamandır anadoluda rapor paylaşan yok.Görende bizi balık tutmayı bilmiyor sanacak Sizlerle 3 gün önceki kulelide tutmuş olduğum yaklaşık 2 kilo sardalyanın fotoğrafını paylaşıyorum.Sardalyalar iri gerçekten güzel gündü
Bunlarda 1 hafta öncesinden yine kulelide sardalya avım.Arada 3,4 tane istavrit var sadece.Burdada 1 kiloyu geçkin
Ha şöyle yaa, Anadolu sayfasını boşlamamak lazım.. Atilla ellerine sağlık kardeşim, afiyet olsun :clap2:
dün gün batımına doğru az bir istarvit yaptı kuleli sonrasında hiç birşey yoktu , haftada 2 gün gidiyorum kuleliye bu aralar çok az balık yapıyor hadi ben tutamadım diğer balıkçılarda tutamıyor diğer büyük balıklar için gelenlerde siftah bile görmedim, bu aralar kuleliden verimsiz.
En son 3 gün önce gittim güzel sardalya yapıyordu.Ağustosun 20 sinden sonra 4,5 kez gittim kuleliyi 1 kilodan aşağıyla dönmedim hiç.Tutanlarda çoktu.Demekki 2 gündür balık yok.Veya sizin gittiğiniz günler balık olmuyor
Yarın kandillide gündüz palamut, gecede lüfere atmayı düşünüyorum.Daha önce deneme yapan oldumu veya tutan oldumu acaba
geçen hafta kuleliden , çengelköye giderken sağdaki parkın oradan bir abinın kovasında 2 tane palamut vardı ..
Merhabalar, Ben Gökay. Öğretmenim.Üsküdarda yaşıyorum Forumda yeniyim, Tuzlu su balıkçılığındada yeniyim.Tatlı su tecrübelerim olsada buraya gelince sudan çıkmış balık oldum. Nerdeyse sıfırdan başladım diyebilirim. Gerek kıyıda balıkçıları seyrederek gerekse Burdaki tecrübeli abilerimden kardeşlerimden bilgi alabilirim diye düşündüm. Geçen sene bayağı istavrit/sardalya, mezgit aldım ama duydumki sıra palamuta gelmiş. Bilgi edindim az çok, dahası derken buraya kayıt oldum. Cuma günü Kandilli parkındaydım(iskele), kimsecikler yoktu,haziranda adım atılmıyordu. deniz dalgalıydı,rüzgarda bezdiriyordu insanı,ieleri atmayıda engelliyordu gerçi. 2 kişi tek tük istavrit alıyordu. 1 kişi de palamuta takmış durumdaydı. bizde öyleydik,çapariyle salladık ama yoktu. ordaki abi daha sonra rapala denese de olmadı birşey. Soran olmuş da paylaşayım dedim. (aynı içerikten birkaç mesaj gelebilir kusura bakmayın, bir türlü yollayamadım da,bu forumun adeti ne çözemedim.neyse,kirlilik olursa kusura bakmayın sileriz)
Anadolu yakası kadıköy iskelesi ve suadiye sahilden sarı kulak kefal alabilirsiniz yalnız rüzgarsız bir havada gidilmesi gerekiyor, Attım Ağzına ,Gitsin Boğazına Herkese Rast Gele ,
Merhaba forumada, tuzlu suyada hoşgeldiniz. Üsküdar'da yaşıyorsanız bir kaç bilgi vereyim; Yaklaşık 1 ay sonra Şemsipaşa camisi önünden yemli lüfer ve çinekop(asansör sisteminde canlı zargana ile 1 hafta önce lüfer alındı), yaklaşık 2 ay sonra radar önünde rapala ile aynı balıklar tutulabilir. gündüz cami önünden yemli izmarit, çapari ile istavrit ve sardalya tutabilirsiniz.. ayrıca beşiktaş motorlarının biraz ilersinde zamanında güzel çinekop alabilirsiniz... bu saydıklarım tüm balıkları beylerbeyi cami önünden yine tutabilirsiniz. Şimdilik bu kadar selamlar.
09.09.2012 pazar maltepe kefal ve zargana çıkıyo 10 metre karelik kumluk bi alan vardı ve orda mırmır bile gördüm pek büyük değildi ama danası varsa anasıda vardır 4 tanede defne yaprağı yakaladım ama tabi istemeyerek 1 tanesini saldım denize çok titiz davransamda ters döndü bildiğiniz gibi zargana kancaları ufak olduğu için defnelerde çok rahat yutabiliyo ve buda onlar için pek hoş olmuyo umarım defnelerin ölmemesi için herhangi bi taktik bileniniz vardır bi okadar balığıda diğer arkadaşla paylaştık
Bugün kulelide gündüz palamut denemesi yapmak için çengelköyde balıkça abimizle biraz sohbet ettikten sonra bugün teknelerin kırcılı denilen bir renkle palamut aldıklarını söyledi.Banada bundan tavsiye etti hamsi rengine yakın bir renk olduğu için.Ne olur olmaz diye yanıma 2 adet istavrit çaparisi ve geceyede kalırım diye 2 kancalı dip takımı aldım lüfer için. Meraya gittiğimde iskele kısmında sular durgunda fazla dalga ve rüzgar yoktu bende palamut neden olmasın dedim ama ordaki abiler kayalık bölgeden daha iyi sonuç alacağımı söylediler ve doğru oraya gittim.Orada ne hikmetse aşırı akıntı ve dalga vardı.Oltamı çapraz şekilde sağ tarafa doğru atıyorum.Çekerken sol taraftan aşağılardan geliyo.Bende birkaç denemeden sonra vazgeçtim ve biraz oturup dinlendim.Bu arada hemen yan tarafımda çarpma atan 2 kişi vardı onlarda kalem boyunda 4 tane zargana aldılar bide ballandıra ballandıra konuşuyolardı çok kızdım ama terbiyesizlik olmasın diye bişey diyemedim Bi ara açıkta yunuslar göründü şaşırdım birden bunların burda ne işi var diye boğazın çıkışına doğru yüzüyolardı yunusları gördükten sonra daha balık falan olmaz dedim tam o sırada çarpma atanlardan biri büyük bi zargana daha aldı.Bende sıyırtmayla alabilirmiyim acaba diye düşünerek gidip zargana topu ve ipek alıcaktım ama ipek yokmuş malesef bende ince istavrit takımıyla şansımı deniyim dedim.Tam bu sırada kıyıya en fazla 10 metre uzaklıkta bi hareketlilik başladı suyun yüzeyi kaynıyo sanki fıkır fıkır ilk önce kefallerdir diye düşündüm ama bakıyorum boydan boya kaynıyo yüzey.Baktım millet sıyırtma atmaya başladı herkes 3,er beşer çekiyo.Hemen ince bi takım alıp bende deneme yaptım ve 1 saat içinde yaklaşık 1,5 kilo orto boy istavrit oldum.Başlarda küçük geliyordu ama hava karardıkça irileşti.Sonra bi ara arkamı döndüm tam atış yapıcam baktım oltadaki ağırlık gitmiş ortada ne top var ne çapari ne oldu anlayamadım ama kayboldu bi şekilde.Bende bugünlük bu kadar yeter diyip evin yolunu tuttum.Ben giderken iskele tarafındada 5 gram kurşunla at çek yapıyolardı.Gerçekten akşam üzeri çok güzel balık yaptım.Dönüşte mahalledeki berbere uğradım saçımı kestirmek için.E tabi sordu tuttunmu diye bende tuttum dedim.Oda ben balığı çok severim diyince dedim bunlar senin kısmetinmiş bu yüzden fotoğraf çekemedim ama güzel gündü