Bugün denizde havada çok müsait olmasına rağmen palamut çok zayıftı. Bir ara hayatımda gördüğüm en güzel oynağı gördüm. Palamutlar önümüzde kuğu gölü balesi yaptı ama üç kişi nasiplendi o oynakta.
Gökhan selam , Kartal sahil in neresinde gerçekleşti bu avın? Birde balık boyları nasıldı ? Bilgi verebilir misin ? Teşk.
B.sehir belediyenin ora motor.kaynamasına rağmen alan gözlemleyemedim.Bendende bir tane şaşkın istavritlen nasiplendim onuda günün tek balığı olduğu için saldım gitti.Ava geç başlamayaydık iyi di velakin ben gittiğimde iki kişide palamut vardı.
Palamut boğazda bol, lüfere biraz daha var hele bir hava patlasın. Ama yerli balık hemen hemen tüm sahillerde mevcut. Lüfer, sarıkanat, çinakop ve hatta yaprak karışık geliyor.
bu gun uskudarda dolastık saat 12 den 16 ya kadar kıyı boyunca cınekop ve lufere yemlı atanlar vardı kovalar bostu ayrıca izmarıt ve ıstavrıte atanlar da gorduk ama tektuk cıkıyorrdu ıstavrıt ,genellıkle cogu balıkcı kıbrıs ve kosteklı dıp takımıyla sarıkulak kefale olta atmıstı ve kovalarda 3 er 5 er kefaller vardı yanı uskudar sahılı bu aralar suskun sanırım ..
Abi ne palamutu ne lüferi Palamutun %70 i geçişini tamamladı sayılır geri kalanıda biz burada otururken geçip gidiyor :laughing: Lüfer ve ailesi için av sezonu forumdan da takip ettiğin üzere başladı ancak yinede deniz sıcak biraz daha yağmur yağıp havalar soğuyunca bol bol göreceğini ümit ediyorum. Haa bu yapmurlar palamutun yağlanmasını ve dahada büyümesini sağlayacak. Av zamanını kaçırmaman ve dilediğini avlaman dileği ile.
Abi ben almadım,sohbetim olan bir amca aldı,hava karardıktan sonra oldu. Boyları konusunda emin değilim,çinekop ve sarıkanat.
Pendik açıklarında çok güzel lüfer çıktığını duydum palamutda tek tük yarın nasip olursa tekne ile çıkacağım bulamazsam kıyıdan şansımı deneyeceğim.
Kıyıda boşuna uğraşma, biz dün akşam kartal'da tek vuruş alamadık.. tekneyle uzun olta gezdirebilirsin ama..