Dün şile limanındaydım. 5 saat beklememe rağmen sezonun ilk ganimetini aldım. Bu sene lüfere doyacağız sanırım.
bana böyle bir güzel gelse önce öperim sonra tuzlayıp kurutup duvara asar bakar bakar sırıtırdım.. Allah devamını rastgeirsin..
Ahh.ahh nerede o dalyan nerede o orkinoslar..ben ve kıyı gençleri gençliğimizde oradan parakete ile izmarit yakalar gece de lüks ışığında karakol gemilerinin koltuk halatına dizilip mevsimine göre kolyoz,lüfer,kofana alırdık..çinekopu ise hiç bilmezdik desem yeridir..çinekop alan dalga konusu olurdu..şimdi ise çinekop için bol bol kilometre yapmak zorunda kalmak ne acı..Buna da şükür deyip Allah bu günleri de aratmasın demek lazım..Herkese rastgele.
Bu sabah kandilliye gittik kayınço ile beraber saat 6 da vardık mekana 3 saat boyunca rapala çapari kaşık ne varsa elimizde denedik sonuç=0 ikide rapala kaybettik yeni aldığım Kenzo gitti kırmızı cam gözlü olan benim moralim iyice bozuldu. Kayınçoya dedim denizde bu kadar istavrit gümüş varken bunlar bizim sahtelere dönüp bakmazlar biraz yemlik istavrit tutalım belki yemli deneriz en kötü ihtimalle eli boş dönmeyelim sabahın 6 sında kalkıp eli boş dönersek evdekilerin diline düşeriz velhasıl kandillide istavritte kalmamış, koca iskelede birkaç gümüş tutan var o kadar anladım ki burada bize ekmek yok, kalk gidelim kuleliye orada mutlaka tutarız bir iki parça sonrada yemli deneriz diye içimden plan yapıyorum kayınço pek isteksiz uykusuz kovada boş kuleliye vardık ilk atışta 5 tane çekince gözleri parladı hemen enişte bana da takım hazırla(not kayınço hayatında ikinci kez balığa geliyor) ben atamam ama sen atarsın ben çekerim saat 11:00-15:00 arası yaklaşık 2.5-3 kilo kadar istavrit tuttuk benim niyetim akşama yemliye kalmaktı benim ama kayınço ayakta uyuyor yarın işe gitmem gerekiyor derken benim hanım aradı bizim ufaklığı kurstan almam gerekiyormuş emir büyük yerden geldi gönülsüz de olsa avı bırakmak zorunda kaldık ama bayağı keyifli vakit geçirdik yani hastalığı kayınçoya da bulaştırdım.
Dün akşam saat 20:30 da kartal sahildeydim. Uzun zamandır gitmediğim bir noktaya konuşlandım . Gitmeden önce balıkçılardan yarım kilo kadar istavrit almıştım yemlik diye. 1 saat boyunca sıkça vuruş geldi . Sonunda yemliye iri bir istavrit aldım . Hemen canlı canlı fleto yapıp takıma taktım ve 10. dakikada 22. cm lik bir sarıkanat geldi. sezonun ilk dişlisini almış oldum böylece . Sonra gece 01:00 e kadar vuruşlar daha da seyreldi. geceyi 1 sarıkanat ile kapattım . Sözün özü arkadaşlar yeminiz taze ise 1 adım öndesiniz. Bayat yemle iş şansa kalıyor. Yanımda taze yemle avlanan 4-5 kişinin kovalarında en az 2 şer tane sarıkanat vardı. Küçük boyu alıkoyanı görmedim , boylar iyiydi.
03 Ekim 2012 Çubuklu gece avı Mehabalar sevgili balık dostları..dün gece Çubuklu bunları verdi çok şükür..(Klasik mantarlı dip oltası ile gece 21:30 - 02:00 arası alındılar)Taze yemi olanlar ziyadesiyle nasiplendi..Herkese rastgele dostlar.
Dün akşam saat 21:00 - 24:00 arası av raporum. Yer: Üsküdar Takım: Klasik Yemli Takım ( 3 iğneli) Misina: 0.24 mm Berkley fluorocarbon. İğne: Mustad 1251c - 3 Numara. İlk önce ince takım ile 15 adet istavrit aldım. Daha sonra çok güzel vuruşlardan sonra 2 çinekop 1 lüfer ile avı sonlandırdım. Zamanım kısıtlı olduğu için fazla kalamadım. 0.24mm ile lüfer çekince sahil karıştı. Taze yem ile üsküdar güzel av veriyor bilginize.
Dostum tebrikler.. Avrupa yakasında oturuyorum ama h.sonu üsküdarda olacağım oradan atmayı düşünüyorum Benim olta 100gr atarlı üsküdardaki akıntı durumu nedir 100gr kurşun hafif kalır mı?
yarın gündüz 3'ten sonra şile limanda olacağım ve rapala deneyeceğim...geçen gün arkadaşın biri rapalayla 15-20 tane iri sarıkanat ve çinekop alınca benimde iştahım kabardı ve deneme yapmaya karar verdim...Bana en küçük ve beyaz renkli olan rapalayı kullanmamı tavsiye etti bende 2 tane aldım koydum çantama...yarın akşam raporu sizlere sunarım
Teşekkür ederim. Sağol Güray, en son yine bu familyada beraberdik. galata günleri yaklaşıyor bu sefer ıslanmadan tutarız umarım haftasonu olur numaram olması lazım ararsın benim tüm numaralar gitti.
Dün şile limandaydım...herkes çinekopa rapala sallıyordu...tek tük kişi çapari denemesi yapıyordu.kovalar genelde doluydu...erken gidenler hatırı sayılır birşeyler almış.ben ise geç gittiğim için 1 tane çinekop aldım 4 tanede suya düşürdüm o bir çinekop da bizim kediye nasip oldu...