Anadolu Yakası Kıyı Raporları

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında Cenani tarafından paylaşıldı.

1. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    mahir amca nereyi aramak lazim?

2. Lüfer

Lüfer Kerem

Favori Kamış:
    Lineaeffe all around carbon spiral 150-300g 3.50
    Favori Makine:
    Okuma impact im-65 machine high performance
    En İyi Avı:
    Lüfer
    üstad sen bunu yazınca aklıma geldi.geçen c.tesi şile limanda sahte yemle çinekopa at çek yapıyorum.limanın içindede zıpkınla avlanan birisi vardı.tam önümüzde avlanıyor ama bazen atacak yer bile bulamıyorum çünkü sağım solum dolu başkaları var.bir ara bu zıpkınla avlanan arkadaş suya daldı ve uzun süre çıkmadı.sonra bir anda çıktı ki tamda benim oltayı salladığım yerden çıktı...ve beklenen oldu benim olta bir balıkadam yakaladı :) Allahtan takıldığını gördümde zorlamadım oltayı 1 dk uğraştan sonra kurtardı kendini adam kancadan...yoksa denizden babam çıksa yerim misali akşama balık tavamı bu balık adam süsleyebilirdi yani :p

3. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Umarim ben avlanirken onumde takilmaz bu zipkincilar.. cantamdaki en agir kursun 140gr. abanirim ustune demedi demeyin :) artik oda zipkini mi atar bana bilmem orasini :)

4. Lüfer

Lüfer Kerem

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Lüfer
    ağırlık değilde zıpkının hedefi olmak daha çok korkutoyor adamı :)

5. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Reis, biliyorum yasağı, adam kafayı sudan çıkarsa uyarıp müdahale edecektik.. zaten adamın suya nereden girdiği de belli değildi, bir yerden girmiş suya, sahil boyunca daldı daldı gitti gözden kayboldu.. ihbar etsen birileri ilgilenir mi? Hadi ilgilendiler diyelim, adamlar gelene kadar sözde balıkadam kimbilir nerelere gider idk ihbar eden yetkililerle başbaşa kalır..

6. balikoltasi

balikoltasi Birol

Sahil güvenlik hemen ilgileniyor. Boğazda biz suçüstü yakalatmıştık birini.

7. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Bütün yasa dışı avcılık konularında(ama kesinlikle yasa dışı olduğundan emin olmak şartıyla) Sahil Güvenlik, Su Ürünleri, Deniz Polisi aranabilir ve onlar denetimle yetkililer.

Telefon numaralarıyla e-posta adresleri forumda bir yerlerde var.

8. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    Geçmişolsun Kerem . Üstelik taksirle adam yaralamadan senden şikayetçi bile olabilir valla :)

9. Lüfer

Lüfer Kerem

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Lüfer
    yok o kadar da değil daha sonra konuştum adamla muhabbet ettik azıcık yani :) o denizde ben karada...

10. urlbro

urlbro Ural Kulikoğlu

En İyi Avı:
    Her avda daha iyisini umuyorum
    Günaydın arkadaşlar, hepinize hayırlı günler, Kartal-Maltepe tarafında tekne ile çıkan varmı ? bilgi veren olursa sevinirim.

11. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    var tabi olmazmı

12. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    Kim , nerde , ne zaman :) şaka bi yana kartal-maltepe taraflarında tekne organizasyonu olsa keşke .

13. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    ya bu sahil polisleri baskın yapıp adb soruyormuş.. olmayana ceza kesiyormuş.. ticari avcılığa giriyormuş vesaire olayları var..

14. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    arkadaşlar bu akşam için rüzgar tahmini yapabilecek varmı, kandillide yemli avlanmak istiyoruz.

15. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    git kartaldan 10 dakkada çıkar.. hepi topu 17 TL, düşünmeye değmez kafan rahat eder.. keşke biri bana sorsa, zevkle gösteririm :becky:
    Ayrıca o adb değil abb olacak.. adb (amatör denizcilik belgesi) tekne kullanmayla ilgili belge, diğeri amatör balıkçılıkla.. yalnız ticari balıkçılığa abb (amatör balıkçı belgesi) geçmez, ticari balıkçı belgesi (sarı kağıt) lazım ki o da kıyı avı için gerekli değil.. hoş abb de zorunlu değil ya neyse :rolleyes:

16. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Berkan abi bu adb yi soruyorlarmış işte tekne ile çıkınca ticariye giriyormuş o belgenin olması gerekiyormuş 50tl miş sanırım.

17. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Amatör denizci belgesi amatör tekneler de Ehliyet yerine geçen sevk ve iadre belgesi sadece tekneyi kulnanana lazım o olmadan zaten 7,5 metre altı teknelerde denıze onsuz çıkılmaz balık tutmakla alakası yok dümen tutacak kişinin ehliyeti adb. cezası var

Alınmasıda zannederim Adf den yapılıyor işlemleri ehliyetin aynı koşullarında muayene şartları ve sınav gibi durumlar zannediyorum

18. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ali abi sen daha iyi bilirsin tabi.. geçen gün forum da geçmişti bu konu oradan aklımda kalmıştı. hatta bu sebebden dolayı tekne kiralama işinden grup olarak vaz geçtik.

19. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Fatih aynen öyle konu 2 türlü eğer tekne Özel olarak bağlama kütüğüne bağlı ise yanınızda bağlama kütüğü ruhsatnamesi ve ADB olmak zorunda avlanma teskeresıne ihtiyaç yok ve çıkacağınız teknede 7,5 metreden ufak olmak zorunda tebliğ hükmü gereği

Tekne balıkçı teknesi ise Balıkçı ruhsatı yeşil+denize elverişlilik+sarı avlanma ruhsatı olmak durumunda balıkçı plakaya kayıtlı teknelerde sarı kağıtsız av olamaz aynı uygulama özel teknelerdede Sarı kağıt ticaei ye girer oda uygun değildir.

20. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    arkadaşlar 11 ekim cuma akşamı boğazda kandilli deydim uzun bir aradan sonra balığa çıktık.
    18:30 - 22:30 arası çeşitli denemelerimiz sonuçsuz kalsada, boğazın durgunluğu gökyüzündeki yıldızlar ve eşsiz boğaz manzarası unutulmaz bir akşam keyfi yaşattı.

rastgele