Sevgili Dostlar birbirimizi kırmadan tatlılıkla çözelim..... Anadolu yakası Amatör balıkçılarıyız. Atalay arkadaşımızıda konusunda haklı olarak görüyorum ama kırıcı olmak yerine yapıcı olmak daha uygundur. Bende kıyı raporları yazıyordum fakat bu sohbetler yüzünden burada rapor göremez olduğumdan rapor yazmayı bıraktım..... inanıyorum ki benim gibi düşünen birçok kişi vardır. Sonuç olarak topicimiz .... Rapor Topici.... Birbirimizi boş yere üzmiyelim... Yanlış anlaşılma olmaması dileğiyle sevgiyle kalın..... Dün Akşam Kuzguncuk Raporu... 19.00 -21.00 arası İnce çapari ile 15 Adet İri İstavrit Çinekop - Sarıkanat Malesef..... gerçi fazla kalamadım....
Ama bogazdada balik seyrek kartalda hiç çikmiyodu bunada şukur havalar biraz soguyunca eminim güzel balik yapacak
Size katılıyorum.. ama buraya rapor yazan neredeyse kimse kalmadı.. biz de rapor görmek umuduyla bakıyoruz ancak herhangi bir rapor göremeyince arada rapor dışı yazışmalar da oluyor.. arkadaşlar avrupa yakası kıyı raporlarını göstermişler, bi bakın bakalım oraya kaç sayfa sohbet var.. tamam, olmaması gerekir, bu konu daha önce de tartışıldı ancak illa ki oluyor, insanlar robot değil ki.. bu tür "uyarı"larda bulunan arkadaşlar da nedense hep mesaj sayısı minimum olan arkadaşlar.. yani vermekten çok almayı alışkanlık edinmiş kişiler.. bi bakayım nerde ne çıkıyor öğreneyim çıkayım telaşında olanlar.. özellikle de mera öğrenmek isteyenler.. bunu dillendirince de "çocuklukla" itham ediliyoruz ! Neyse fazla uzatmaya gerek yok.. herşey yeterince açık.. Bu arada rapor için teşekkürler.. bu istavrit yokluğunda iyi balık almışsınız..
Aslında yönetici arkadaşlar dan ricam.... Teşekkür veya tebrikler butonu mesajların altına eklenirse fazla muhabbete girileceğini zannetmiyorum....
Merhabalar sevgili balıksever dostlar; Bu günlerde her nedense balık boyları küçüldü ve maalesef defne yaprağı dahil yakalanan balıklar kovalarda yer almakta..hafif bir soğuk algınlığı nedeniyle 3 gece gidemedim balığa,ancak dün gece Çubuklu'yu ziyaret ettim..manzara şu: Güneş iner inmez balık kıyılıyor ve yoğun saldırıyor her türlü yeme,sonrasında saat 22:00 - 22:30 arası zayıflıyor ve mutad 01:00 gibi sadece minikler olta ziyaretçisi oluyor..Ben de dün gece saat 01:30 gibi döndüm, kovada 3,5 sarıkanat ile..(son aldığım çok küçüktü ancak yemi öyle bir almıştı ki iğneleri alıncaya kadar balık perişan oldu bu yüzden de salamadım)..saldıklarım da 9-10 civarındaydı.Anadolu yakası Çubuklu'da durumlar böyle dostlar.
tanışma hayırlı aksamlar balıga 1 senedir heves sarmış acamiyim kadıköyde oturuyom bugun ilk palamutlarımı tutum 2 adet sonunda basardım cubukludan tutum herkese rasgele
Tanışmak lazım, sohbet lazım, kaynaşmak lazım. Gidip aldım balığımı, gelipte ne diye forumda paylaşayım ki? Bir karşılık bulmadıktan sonra, öneri, eleştiri olmazsa yavan yemek ne tat versin? Sıkıntı şu aslında: lokalize olmamalı, bölge topiğini getto addetmemeli. Forumda onlarca konu başlığı var, bir başlığa hapsolmamalı. Aynı binada oturan sakinler olsakta, komşuluklar da olmalı. Turizm diye bir sektör var yahu, millet uluslararası seyahat ediyor. İstavritten, lüferden başka balıklar da var. Bu çemberi kırmaya çalışan değerli insanlar da var. İsim de vereyim bari; sevgili Berkan işte, İsacan (şimal) mesela, Aret, Alico, Kaan, Serdar, (Skoylu) bir diğeri Roy... var ama yeterli değil. Evrensel olunmalı, dünya geniş.
balliabi bende varim şaka bir yana çok haklisin.. benim cocuklugumda koca mahalle birbirinin komsusuydu herkez birbirini tanir derdini bilirdi. simdi ise yeminle birak mahalleyi sokagi 1 sene oldu tasinali daha karsi komsumu tanimiyorum.. hata kimde aramaya gerek yok ama belli olan şu ki milli degerlerimiz git gide kayboluyor.. neyse ben konuya raporumla devam edeyim kartal tarafindaki disli denemem ruzgarin etkisi ile vuruslar anlasilmadigi icin sonucsuZ kalmistir. vurusu anlayamadigim icin oltama takilan istavridi disli ham etmis ama onu bile farkedemedim ve avi sonlandirmak zorunda kaldim..
Arkadaşlar boğazda kandillide palamut yada çinekop falan varmı çıkıyor mu yani gitmeyi düşünüyorumda yarın
UUuuhhh o ne be yaaa nasıl hissetmedin Fatih oltaya istavrit takılmış o istavritide sarıkanat veya lüfer götürmüş baya bir sarsıntı geçirmesi lazımdı o kamışın ama çinekop değil bunu yapan bence iyi boy bir sarıkanat veya lüfer çünkü kafaya kadar koparmış istavriti dün çok rüzgar vardı bende inmedim, bugünde babamlar geldi onlar olduğu için gitmedim, artık yarına kısmet
Ersin rüZgardan ayakta zor duruyodum o sira kamis surekli sallagindan farketmedim bugunde gittim gene rüzgar döndüm geriye.
Fatih aga aslında böyle esintili havalarda balık daha güzel vuruyor oltaya bizim meralarda çünkü akıntı oluyor denizde ve yem suda hareketlenip dalgalanıyor bende en balığın iyi vuruşlarını esintili ve serin günlerde almıştım.. Böyle rüzgarlı havalar için şunu önerebilirim sana : uygun biryer bul ve kamışı rüzgarın estiği yöne doğru boylamasına yatır ki yanlardan rüzgarı alıp sallanıp durmasın, bu şekilde yatırıp misinasını gerdiğin kamışın ucunu daha rahat takip edersin ve gelen vuruşları rhatlıkla ayırt edebilirsin.. Bu durum için önemli olan şey uygun kayaları bulabilmek. Ben artık bunlada uğraşmamak için üç ayaklı kamış dayama sehpası aldım kendime kısmette olursa meranın ve havanın durumuna göre artık rahatlıkla onu kullanıcam, sana da tavsiye ederim kardeşim :thumb:
Vaaay Gökhan abi 40 cm lüfer bizim sahillerde gerçekten güzel bir balık, kısmetiniz varmış umarım daha niceleri gelir... Geçen bende birtane kaçırdım baya büyük bir balıktı, tahminimce lüferdi.. Yanımdaki abi birşeyler anlatıyordu ona bakıyorum derken balığı kaçırdım, gözümü oltama çevirdiğimde kamışın ucu depreme uğruyordu ve felaket güçlü bir çekiş vardı ama ben zamanlamayı kaçırıp hızlı davranamadığım için balık oltayı bırakırken tasma attım ve sonuç hüsran oldu banghead banghead sonra kendime çok kızdım ama kısmet artık yapacak birşey yok inşallah banada rastgelir senin olataya uğrayan 40 cm lüferler
ya dogru diyosunda tkim taklavati zor tasiyorum bide tripotu cikartma basima araba olsa hic dusunmem de bisikletle okadar yük biraz kasar beaa
EKstra yük olarak görünüyo tripot ama inan çok işe yarar bu tür avlarda bende bisiklet bile yok direk sırtıma alıcam yükü ama benim tripotu aldığım yer tanıdık ve hediye kılıf çanta verdi ona hem tripotu hem kamışı koyabiliyorum ve sende rahatlıkla bisikletin orta demirine bağlayabilirsin :thumb:
Ersin teşekkürler, umarım daha irileri senin oltanı ziyaret eder. Bu yağmurlardan sonraki lodos havayı takip et içimden bir ses ilk lodosta balığın patlıyacağını söylüyor.
Dün akşam 21:00'la 01:30 arası şile limandaydık arkadaşlarla...sarıkanat alan vardı tek tük ama fazlada vuruş olmuyordu.lüfer umudumuz sürüyor ama ben sanmıyorum lüfer yakalayacağımızı,çünkü daha bol bol palamut çıkıyor.lüfer çok olsa bu kadar palamutun ortalıkta işi ne anlamış değilim...sarıkanat kurtarmıyor tutması bile heves vermiyor artık.Denizin dalga yapmasını bekliyeceğim at çekte lüfer almayı umuyorum...