Ahmet abi dünkü ters rüzgar sonucu oluşan akıntıyla Pendik sahili yosun istilasına uğradı, ben dün pendik sahildeydim abartısız söylüyorum kumculardan pendik buruna kadar yosun olmayan biryer aradım ama nefileydi, 2 tane takım koptu...Kaç defa kamışı bırakıp misinayı elle çektim sayamadım bile kıyıdan surf kamışla atarak uzağıda denedim aynıydı, yakını hiç söylemiyorum bile tam anlamıyla berbattı dün haberin olsun... Umarım bugün o yosunlar çkmüştür veya akıntıyla daha da ileri gitmiştir... bunları aklında olsun diye yazdım eğer bugünde atıp yosun çekiyorsan devamlı o merada hiç vakit kaybetme, çünkü balık yosundan yemi de göremiyor sinir bozukluğuda cabası !!!
Selamlar, dün akşam bostancıdaydım, yeni aldığım spin malzemelerini test edip heyecanını üstümden çıkarmak için gitmiştim. 40lık kafa, 3mt olta, 0,15 örgü ip ile sahte ve kaşık atarak keyif yapıyordum. Boğaza gitmek zor geldiği için ve istediğim saatlerde otobüs ile oraya gidemediğimden bisikletle ulaşabildiğim sahilimizde balıkçılığıma devam etmek istiyorum. Neyse hava karardı akşam oldu saat 8:15 civarında yanımdaki Osman abi 2 kere üst üste çinekop çekti banada bırak onu sana benim takımdan takalım dedi bende olur dedim böylece öğrenmiş oldum. Bi 20 dakka sonra dikdikdikdik oltanın ucunda bir balık reeling ilk çinekopumu aldım . Saat 2:30a kadar ordaydım toplam 4 çinekop aldım ama bir okadarda kaybettim. Malzemeler hassas olunca balığın yeme gelmesini, sonrada yemesini herşeyini çok net hissediyorum her balığı alamasamda acayip zevk aldım. Yanlız deniz çok yosunlu sahte vuruş çok oluyor ve balık yemi zor görüyor takımı kısa tutmak lazım. Bu akşam tekrar gideceğim herkese rastgele .
Çinekop derken afaki olarak mı diyorsunuz yani tutulması yasak.. sanırım sarıkanat aldınız? kaç cm di balıklar ölçtünüzmü acaba?
bu seneki ilk yemli avım. işten fırsat bulamadığım için ilk denememi bugün yapabildim,saat 4 gibi kanlıcanın biraz ilersinden yemlik için istavrit almaya çalıştım saat6,30 kadar,ikikere 7li 8li istavrit çektim,daha sonrada tek tük birkaç tane aldım,daha sonra çubukluya geçtim 7,30 civarı balık başladı,9da avı bitirmek zorunda kaldım çok kuvvetli yağmur yağdı.
Mehmet Eren. Merhaba Bostancı tam olarak nereden atıyorsun özel msjda atabılırsın bende bosTancıda oturuyorum
Sukru tebrıkler.. Bende oralardaydım fakat 18:30 a kadar kimse balık alamadı.. Çok güzel av olmuş tebrikler tekrar..
Sarıkanata az daha vardı onların Ölçmedim ama yaprak değillerdi. Boğazın ağzına ticarilerin attığı ağlar, boğazdaki 500 adam kol kola atçek atçek ne gelirse kovaya, kaç zamandır iyi balık yapmayan sahilimizde 7 saat içinde 4 balık almışım oda evdeki herkese 1er tane tadımlık olsun diye alırım yani o balığı kovaya. Onur sana özelden mesaj atıyorum şimdi.
Kuleli bugün istavrit kaynıyor.. Şu ana kadar 4 kg tuttum az önce avı bıraktım, akşama yemliye olta yatırıcam..
Berkan abi akşama getir, sarıkanata, lüfere yem yapalım o istavritlerden hihi Bu arada yakın bir zamanda bir buluşma daha yapalım abi dişli denemeleri için...
maşşallah berkan abi bayağı aradan sonra istavrit duyurdun bize bereketli olur inşallah rast gele abi.
Bugün kuleliden yakaladığım istavritler.. balıkların hepsi iri boy, toplamda 3 kilodan fazla.. tutmaya devam etsem 5 kilo olurdu Akşam Fatih (vinas) ile dragostan yemli lüfer denedik ama aşırı rüzgar rahat vermedi, çevrede sadece 1 kişi 1 tane aldı..
Maşşallah Berkan abi güzel av yapmışsın valla.. getirdiğin fletolardan balığın iri de olduğu belliydi zaten
Berkan abi tebrikler istavritler çok güzel görünüyor, tam tavalık valla :hungry: birde bu tazelerle lüfer çıksaydı kısmetinize daha da süper bir av günü sonlandırmış olurdunuz neyse artık kısmet birdahaki denemelere diyelim. inşallah lüferler oltanıza uğrar abi hooked Rastgele... :thumb: