Anadolu Yakası Kıyı Raporları

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında Cenani tarafından paylaşıldı.

1. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    ADB dediğin şey (amatör denizcilik belgesi) amatör kaptan kağıdı yani 24 metreye kadar olan, ticari olmayan (özel) tekneleri kullanma ehliyetidir.. Sınavla verilir ve 50 TL'den daha pahalıya malolur.. ben bu aralar onun sınavlarına hazırlanıyorum.. yalnız o belgenin balık tutmakla bir alakası yoktur.. ticari balıkçı teknelerinde (plakalı tekneler) balık avlamak için ticari balıkçılık belgesi isterler (sarı kağıt ya da sarı belge diye de bilinir).. eğer tekneyi kullanmıyorsan ADB'ye ihtiyacın yok.. sahildeki o kiralık küçük kürekli sandallar için ADB soracaklarını hiç sanmam, asparagastır o :)

2. kanaryasesi

kanaryasesi Tayfun Özyurt

Favori Kamış:
    olta
    ADB de 2009 da yapılan değişiklikle teknenin boyu değil beygir gücü esas alınmıştır.. Teknenin boyu ne olursa olsun beygir gücü 9.9 a kadar olan teknelerde ADB aranmaz. (Burdaki mantık 7-8 metrenin üstünde bir teknenin bu beygir gücünde bir makine ile çalıştırılamaycağıdır..

Sahil güvenlik bu metrenin ve bu beygir gücünün altındaki tekneleride çevirir ve sorgulayabilir.. Bu sorgulamada esas kriter TEKNENİN var olması gereken alet edevatının olup olmadığıdır.. Mesela kişi başı can yeleği, mesela, seyir fenerleri, mesela düdük, mesela bağlama kütüğü kayıtları gibi..
    Bunun haricinde balık limitlerini kontrol eder. Mesela boyu, mesela kişi başı yakalanması gereken sınıra uyup uymadığı..

10 beygir ve üstü tekneler içinse ADB şartır..

3. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Ben hiçbirşeyi kontrol ettiklerini görmedim bugüne kadar.. keşke etseler..

4. karambol29

karambol29 AHMET KAYA

Favori Kamış:
    MİTCHELL APACHİ 4.40-RIVER FLORE 3.60 SURF,EXTREME 3.90 SURF- ALBASTAR 4.20 SURF
    Favori Makine:
    ERMA PANTHER 60-SEA MASTER R665 RATİO 4.9.1-OKUMA BOXTER BXF65
    merhaba arkadaslar pendık kıyılarında durum ne bu aralar ogleden sonra cıkmayı dusunuyorum da

5. murat303

murat303 Murat

Favori Kamış:
    4.20 Shimano Nexave BX TE Surf
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra CI4 5500 XSA
    En İyi Avı:
    52cm Kofana/ Dragos'tan
    ADB belgemi 2 sene önce aldım teknem varken. 1 defa sordular hepsi okadar fakat tekne kullananlarda ( 4,5m üzeri ve 9,9HP motor üzeri) alınmasında fayda var. Kıyıdan avlananlara asla sorulmaz bu belge. Kıyı için avlanma belgesi mevcut. onu da aldım geçen sene, Bağdat Caddesi Caddebostan "Tarım ve Köy işleri Müdürlüğünden." Bu belgenin maliyeti 5 TL, fakat eziyeti 500 TL. Eğer katlar arasında dolaşmaktan hala kafayı yememişseniz 2-3 saat de veriyorlar. ( Memurların keyfi yerindeyse tabi) Yoksa bugün git yarın gel maalesef burada da mevcut.

6. xxgokhanzz21

xxgokhanzz21 Gökhan

Favori Kamış:
    Albastar 4.20 krokodil
    Favori Makine:
    Banax 2000
    En İyi Avı:
    34 Cm alabalık
    10 dk önce tuzlada balıkçıda 20 nin üzerinde canlı lüfer ve yaklaşık70 cm kırlangıç gördüm bayağı iriydi

7. atalay77

atalay77 atalay

Favori Kamış:
    ucuz ama kaliteli sörf
    En İyi Avı:
    rus kefali(zıpkın)
    Son 5 sayfa av raporundan başka her şeyi içeriyor.

8. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    haklisiniz.. hemen bi rapor koyayim..bugun 15:00-18:00 arasi midye ve istavrit kuruk alti ile zargana denemelerim sonucsuz kalmistir takip dahi yok. 18:00-21:00 arasi 1adet sarıkanat alinmistir.. yer kartal tarafi

9. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Tebrik ederim, buna resmen azmin zaferi denir :thumb: balığın resmini buraya da koysaydın ya..

10. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Haklı mı?? arkadaş 2007'den beri sadece 19 mesaj yazmış :clap2:
    Kendisi bi rapor yazsa da biz okusak !

11. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    :) hic dikkat etmemisim ona.. olsun yazicaktim zaten abi:)

12. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    zatı muhterem ilk dislim olur :)

13. sabriyazici

sabriyazici sabri

14. SazanAvcisi

SazanAvcisi Enes Bozkurt

Favori Kamış:
    liffea carbon 4.20 spirit surf Liffea Turna Fress 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Salina 2 1600 Okumuma Trio 30S 12 kilo Cekerli
    En İyi Avı:
    Kısmetse lüfer;istavit 6 kilo ;izmarit 11 tane :D;kırlangiç 1 tane;sazan bıyıklı 1.5 kg;1 tane gümüş
  15. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Evet kartal.. bende balıkcıdan aldığım kokmuş balıkla aldım inan o kadar yıkamama rağmen hala elimde kokusu var.. keserken bile keskin bir koku geliyordu.. taze yem bulmak zor ama yakaladığım istavrite de vuruş gelmedi.. balık yok denecek kadar az sanırım..

16. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
  17. Lüfer

Lüfer Kerem

Favori Kamış:
    Lineaeffe all around carbon spiral 150-300g 3.50
    Favori Makine:
    Okuma impact im-65 machine high performance
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Az önce yemliden geldim.şile kumsaldan salladık oltayı arkadaşla...tek vuruş alamadık bu gece.2 gün sonra başka yerde deniycez...

18. atalay77

atalay77 atalay

Favori Kamış:
    ucuz ama kaliteli sörf
    En İyi Avı:
    rus kefali(zıpkın)
    41 yaşında olmanıza ramen bu çocukça tavır çok enterasan.:confused:
    Siz bir yılda 7000 mesaj yazmışsınız maşallah,biz cahil adamız,okuyucuyuz,okuyoruz öğreniyoruz.Forum olmasının amaçlarından biri de bu olsa gerek.Herkes yazacak diye bir kaide görmedim ben.

Ve yine forum olduğu için bir çok ana ve alt konu başlıkları var."Anadolu Yakası Kıyı Raporları" diye harika bir şekilde düşünülüp özelleştirilmiş olan bu sayfada rapor görmek için 5 sayfa geriye gitmek zorunda kalmak, sadece benim değil, buraya bakan binlerce kişi için de mâlâyani bir iş.Acil kan aranmıyorsa bu tarz sohbetleri uygun konu başlıkları altında yapmak daha doğru olacaktır.

Ayrıca,"Avrupa Yakası Kıyı Raporları" ana konusunda "Aret" şunu belirtiyor:

.....
    Arkadaşlar, bu sayfaya raporlarla ilgili soru, yorum ve cevaplarımız dışında herhangi bir mesaj göndermeyelim. Gönderdiğimiz rapor ve yorumlarda Bakanlıkça belirlenmiş olan sirküleri esas alalım. Güncel raporlarla ilgili olmayan soru ve görüşlerimizi mümkün olduğunca forumdaki ilgili alanlarda paylaşmaya çalışalım.
    .....

Ve " İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011" konusunda "m-a-v-i" şunu:

.....
    Yalnız sizlerden bir ricamız var, lütfen bu başlık altında hiçbir şekilde sohbet etmeyiniz, yalnızca rapor veriniz. Zira belli bir tarihin sayfasına gidildiğinde, o tarihe ait raporların görünmesi, sayfalarca sohbet mesajının okunmaması bu şartla mümkün olabilecektir.
    Bu konuda hassasiyetinizi rica eder, sohbet içerikli mesajların silineceğini bildirmek isteriz
    .....

Son olarak;ne yazık ki bu konu başlığı altında bulunmaması gereken bir mesajı(En azından, yetki ağızlardan yapılmış konuyla ilgili uyarıların alıntısını içeren...) ben de yazmak zorunda kaldım.Ki hiç kimsenin şahsına yönelik bir mesaj da değildi alıntı yapılan mesajım.

Umarım herkesin daha faydalı kullandığı bir konu olmaya devam eder.

19. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    size hak vermiyorum.. herkez sadece okusaydi foruma bakmanin da bir anlami olmayacakti ozrunuz kabahatinizdn buyuk azda siz yazin klavyenizin tusu eskimez. siz 2007 den bu yana 21 msj yazmissiniz 2 tanesi zaten burada diger 19 unu merak ediyorum gittiginiz avlarin raporlarimi? eger degilse neden sizde zahmet edip 2 rapor yazmiyosunuz? ne kadar ekmek okadar rapor..

20. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Sayfayı bloke etmemek adına tüm mesajınızı alıntı yapmadım. beni çocuklukla itham eden kişinin daha yaşı belli bile değil, niye bu gizlilik?

Başka hiçbir ifadenize cevap vermeyeceğim, niyetiniz belli olduğundan buna alet olmamayı tercih ediyorum.

Sizin forum anlayışınız buysa eğer hiç bilgi paylaşmayın, buyrun sadece bilgi alın..
    Size iyi okumalar..