Gerçekten tam istediğimiz şekilde bir rapor, Feyiz abicim çok teşekkür ederiz.Sıyırtmalarda benim de aklım kaldı
Silikon sıyırtma nasıl bir takımdır ? Tarif edebilir misiniz ? Hiç kullanmadığım bilmediğim bir yöntem . Genelde ne tür sularda tercih ediyorlar bu yöntemi sizce ?
Özkan abi sıyırtma ( ya da seğirtmede deniliyor ) düzeneği sıyırtma kurşunu önüne 2 kulaç kadar misina ve ucuna silikon veya ipek ile at çek şekilde yapılıyor. iri istavrit avı veya zargana avı yapılabiliyor bu düzenekle.. ama genelde boğazda iri istavrit için silikon çalışılırken akıntı fazla olduğu ve ağır kurşun kullanmak gerektiği için silikonuda aynı rapala düzeneği gibi çalıştırıyorlar.. Ama boğazda silikon çalıştırırken rapaladaki gibi kurşun ayağı bırakmamakta fayda var bence.. Ben direkt kurşunu ana misinadan gelen klipse takıyorum onun yanınada silikon bedenini ekliyorum öyle atıyorum dolaşma olmaması için... Umarım anlatabilmişimdir
rapala sistemi gibi , rapala yerine silikon takılıyor ve kurşun ayağı kullanılmıyor. İyiymiş. Aklıma şimdi geldi. Bilmiyorum var mıdır yapan yada kullanan . Standart çaparide köstek uçlarında kanca yerine silikon takılamaz mı. En altta kurşun. 8-10 köstekli silikon çapari .Tek silikonla atçek yapmaktansa 8-10 lu silikonda balık alma ihtimali ve alınan balık adedi de artar diye düşünüyorum .
Abi zaten bahsettğin şekilde küçük silikondan yapılan çaparilerde var fakat genelde tekne avlarında kullanılıyor ve köstek sayısı daha az oluyor benim bildiğim...
Yaklaşık üç saat önce turladm Kuleli vanikoy. Kandilli gece beklemeli av yapan yoktu. Galata köprüsü kalabalık değildi ama hemen hemen herkovada 3/4 sarikqnat vardı.
Dün aksam kartal sahilde eşkina denemesi yaptım. Elimdeki son paket yem bozulmak üzereydi yoksa . Stoperli şamandıralı takım kullandım . Sonuc 1 gelincik 1 mezgit yavrusu. Yılmak yok , şamandıramı suya gömecek kiloluk eşkinayı yakalayacagım bir gün.:thumb:
Sağlık olsun Özkan, bir dahaki sefere inşallah.. kıyıya bu kadar yaklaşan mezgitler beni hareketlendirdi, ctesi sabah erkenden onların biraz daha açıktaki abilerini bi ziyaret edeyim bari
Sağlık olsun Özkan abi, daha eşkina bizim meralara uğramadı sanırım illa ki güzel bir eşkina avı yapacaksın sende :thumb: Yılmak yok yola devam
Aslında balık var , başlamış. Geçenlerde başka bir balık avı sitesinde bir forumda görmüştüm. Bizim sahillerde kilo üstü bir eşkina alınmış. Resimli falan bir rapordu. Ama bize henüz denk gelmedi , yada kayasını bulamadım demekki. O kayayı bulacam ama arıyorum hala hihi hihi
Mayısta girelim abi denize, daha önce martta birkere dalıp çıkmıştım o zaman baya soğuktu ama mayısta girilebilir MArmara denizinde, Altınolukta mayıs ayında denize girdiğimi biliyorum
Ben 1984-85 lerde eski havacılar plajında ( şimdiki kumcuların vinçlerinin durduğu yer ) belediye plajında ( bülent ecevit kültür merkezinin olduğu yer ) halk plajında ( belediye fidanlık satış merkezinin az ilerisi ) kumluk plajında ( şimdiki 9 palmiyelerin olduğu alanda ) yüzmeyi öğrendim ve çocukluğumu bu plajların kumlarında ve kıyılarında oynayarak geçirdim. Şimdi bu sulara girmek bana nostalji olur . Ama eskiden kirlilik şimdiki kadar yoktu. Denize girmek için şimdi yüzlerce km yol gidiyoruz. Ne acı cyrr cyrr
Aynen öyle abi, ben bile hayal meyal hatırlyorum o pilajları 6 yaşımdayken ailecek giderdik havacılar pilajına veya akvaryum tesislerinin oldupu pilaja harikaydı kumsalı ama içine ettiler hemen bu imkanın ayağımızın dibinde deniz var ama biz kirlilikten mikrop kapma korkusundan denize giremiyoruz banghead
Planlara bak planlara Azmin elinden bişey kurtulamamış. Başarılar temenni ediyorum dostlar inşaallah tez zamanda umduğunuz trofeyi yakalarsınız... Sevgi ve saygı dileklerimle