Anadolu Yakası Kıyı Raporları

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında Cenani tarafından paylaşıldı.

1. korayandroid

korayandroid Koray

Gerçekten tam istediğimiz şekilde bir rapor, Feyiz abicim çok teşekkür ederiz.Sıyırtmalarda benim de aklım kaldı :)

2. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    Silikon sıyırtma nasıl bir takımdır ? Tarif edebilir misiniz ? Hiç kullanmadığım bilmediğim bir yöntem . Genelde ne tür sularda tercih ediyorlar bu yöntemi sizce ?

3. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Özkan abi sıyırtma ( ya da seğirtmede deniliyor ) düzeneği sıyırtma kurşunu önüne 2 kulaç kadar misina ve ucuna silikon veya ipek ile at çek şekilde yapılıyor. iri istavrit avı veya zargana avı yapılabiliyor bu düzenekle.. ama genelde boğazda iri istavrit için silikon çalışılırken akıntı fazla olduğu ve ağır kurşun kullanmak gerektiği için silikonuda aynı rapala düzeneği gibi çalıştırıyorlar.. Ama boğazda silikon çalıştırırken rapaladaki gibi kurşun ayağı bırakmamakta fayda var bence.. Ben direkt kurşunu ana misinadan gelen klipse takıyorum onun yanınada silikon bedenini ekliyorum öyle atıyorum dolaşma olmaması için...

Umarım anlatabilmişimdir :)

4. Guray.85

Guray.85 Güray

Favori Kamış:
    Lineaffe s- flex 15 kilos 250gr. 4.20m. kapalı;145 cm surf kamış.
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    45 cm palamut 740 gram.
    Bende merak ettım hayal mayal hatırlıyorm sılıkon ucunda tek ıgne vardı oyle bırsey hatırlıyorum

5. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    rapala sistemi gibi , rapala yerine silikon takılıyor ve kurşun ayağı kullanılmıyor. İyiymiş.
    Aklıma şimdi geldi. Bilmiyorum var mıdır yapan yada kullanan . Standart çaparide köstek uçlarında kanca yerine silikon takılamaz mı. En altta kurşun. 8-10 köstekli silikon çapari .Tek silikonla atçek yapmaktansa 8-10 lu silikonda balık alma ihtimali ve alınan balık adedi de artar diye düşünüyorum .

6. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Abi zaten bahsettğin şekilde küçük silikondan yapılan çaparilerde var fakat genelde tekne avlarında kullanılıyor ve köstek sayısı daha az oluyor benim bildiğim...

7. korayandroid

korayandroid Koray

Sıyırtma takımında silikon yerine iğneye ip ve kırmızı boncuk bağlayarak verim alan oldumu?

8. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    Yaklaşık üç saat önce turladm Kuleli vanikoy. Kandilli gece beklemeli av yapan yoktu. Galata köprüsü kalabalık değildi ama hemen hemen herkovada 3/4 sarikqnat vardı.

9. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Dün aksam kartal sahilde eşkina denemesi yaptım. Elimdeki son paket yem bozulmak üzereydi yoksa . Stoperli şamandıralı takım kullandım . Sonuc 1 gelincik 1 mezgit yavrusu. Yılmak yok , şamandıramı suya gömecek kiloluk eşkinayı yakalayacagım bir gün.:thumb:

10. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Sağlık olsun Özkan, bir dahaki sefere inşallah.. kıyıya bu kadar yaklaşan mezgitler beni hareketlendirdi, ctesi sabah erkenden onların biraz daha açıktaki abilerini bi ziyaret edeyim bari ;)

11. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    yılmak yok yola devam. rastgelir inşallah

12. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Sağlık olsun Özkan abi, daha eşkina bizim meralara uğramadı sanırım illa ki güzel bir eşkina avı yapacaksın sende :thumb: Yılmak yok yola devam :)

13. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Aslında balık var , başlamış. Geçenlerde başka bir balık avı sitesinde bir forumda görmüştüm. Bizim sahillerde kilo üstü bir eşkina alınmış. Resimli falan bir rapordu. Ama bize henüz denk gelmedi , yada kayasını bulamadım demekki. O kayayı bulacam ama arıyorum hala hihi hihi

14. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    hava sıcak olsa stratejik dalışlar yapar, taşları tespit edebilirdik ama hava ısınamadı bi türlü..

15. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Mayısta girelim abi denize, daha önce martta birkere dalıp çıkmıştım o zaman baya soğuktu ama mayısta girilebilir MArmara denizinde, Altınolukta mayıs ayında denize girdiğimi biliyorum :rolleyes:

16. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Palet siparişini vereyim o zaman ben şınorkelim var zatı.. Birde zıpkın olaydı iyiydi :)

17. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    İyi fikir , olabilir valla.

18. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ben 1984-85 lerde
    eski havacılar plajında ( şimdiki kumcuların vinçlerinin durduğu yer )
    belediye plajında ( bülent ecevit kültür merkezinin olduğu yer )
    halk plajında ( belediye fidanlık satış merkezinin az ilerisi )
    kumluk plajında ( şimdiki 9 palmiyelerin olduğu alanda ) yüzmeyi öğrendim ve çocukluğumu bu plajların kumlarında ve kıyılarında oynayarak geçirdim. Şimdi bu sulara girmek bana nostalji olur . Ama eskiden kirlilik şimdiki kadar yoktu. Denize girmek için şimdi yüzlerce km yol gidiyoruz. Ne acı cyrr cyrr

19. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Aynen öyle abi, ben bile hayal meyal hatırlyorum o pilajları 6 yaşımdayken ailecek giderdik havacılar pilajına veya akvaryum tesislerinin oldupu pilaja harikaydı kumsalı ama içine ettiler hemen bu imkanın ayağımızın dibinde deniz var ama biz kirlilikten mikrop kapma korkusundan denize giremiyoruz banghead

20. lecharmeur

lecharmeur Faruk

Favori Kamış:
    Vega Potenza Moon Star 425 - 150 - 220 gr & İtalcanna Kombat 4.20 cm - 220 gr
    Favori Makine:
    DAİWA WINDCAST Z 5000 & Penn Affinity 7000
    En İyi Avı:
    Bkz raporladığım avlar....
    Planlara bak planlara :eek: :eek: :eek:
    Azmin elinden bişey kurtulamamış. Başarılar temenni ediyorum dostlar inşaallah tez zamanda umduğunuz trofeyi yakalarsınız...

Sevgi ve saygı dileklerimle