Pazar günü Ersin'in bana verdiği ince çapariyle herkes 1-2 balık alırken ben 6,7,8'li istavrit aldım. Balık çokta uzakta değildi ama ben hiç yakına atamadım yandaki öküzün biri bana dolayana kadar imrendire imrendire tutuyordum ama takım pert olduğu ve yedeği olmadığından tek teke geri düştük 2 kilo kadar orta boy alıp evin yolunu tuttuk mrsparkle
İşte çapariyi yapan güzel yapınca takımda iş yapıyor :laughing: :laughing: Durgun çapari yapayım ben sende sat olur mu kanka ?
vay Ersin bravo , namın aldı artık durmaz gayrı valla bende isterim o ince çaparilerden , Ersin Fishing
Pazar günü Tuzla sahile gidip balık tutanları seyrettim, daha doğrusu tutamayanları sonuç 0. Daha balık buralara gelmedi anlaşılan.
Abi Kadıköy moda sahilden - tuzla sahil bölgesinde kıyıdan bu mevsimde balık avlamak gerçekten çok zor, bu zamanlar kıyı şeridi için ölü sezon olarak geçer... kıyıdan balık özellikle istavrit en erken nisan sonu mayıs başı veya ortası gibi başlar bence, nisan ortasından itibaren yemli uzak atışla iri mezgitte avlanılabilir.. Ama tekneyle açılırsanız işler değişebilir sahil bölgesi için
Akşam üstü 16.00 gibi işyerimden çıkıp, yanıma iki de bira alıp, kartal koçtaşın oraya gittim. hem sahilde olmayı seviyorum, hem de yeni taşındığım bölgedeki oltacılık durumlarını gözlemlemeye çalışıyorum bir kaç aydır. arabada birayı tam açtım ki, önceden oranın çaycısı olduğunu düşündüğüm iki ağbiden birisi oltayla ağır bir şey çekiyordu. dedim dibe taktı herhalde oltayı. arabada oturduğum için oltayı denizden çıkardıktan sonra olanları, kot farkı nedeniyle göremedim. yaklaşık 20 dakika sonra bu sefer öbür ağbi aynı ağır hareketlerle yine oltayı çekmeye başladığını görünce indim arabadan. gittim yanlarına, zaten benden başka 10-15 kişi daha birikmişti etraflarına. bir tane vatos teşrif etmiş, kuyruğu takıma dolaşmış. diğer ağbi elinde kepçeyle hazır bekliyordu gelen balığı almak için. aaa bir de baktım yaklaşık 2 kilo belki 2.5 kilo civarı bir kalkan kepçenin içinde. bu muhtemelen (yok muhtemelen değil, kesin olarak) 20 dakika önceki balıktı. sonra bir daha hareketlendi ağbiler, gene atladım arabadan, gittim, ağzından 'vatos gene' kelimelerini duydum. çekti, bıraktı, kalama verdi, bekledi .. ııh alamadı ve oltayı olduğu gibi bıraktı. üç beş dakika daha izledim, sonunda oltayı boş çekti, ben de ayrıldım artık. üçlü dip takımı, tahminen owner marka numarasını bilmediğim mavi iğnelerden 2 veya 3 numara kullanıyordu biri, diğeri ise ikili, iğnesi hakkında fikir sahibi olmadığım bir dip takım atıyordu. not: ilk vatozu tekrar geri saldılar
01.04.2013 kuleli Rapor u : 10 oltadan bir i kestirme ile birlikte cok acıktan iri istavrit tek tük 01.04.2013 vaniköy rapor u : balığa dair hiçbir belirti yok 01.04.2013 üsküdar rapor u : hiç bir bölgede olta atan bile goremedim
pazar akşam üstü oğlumla Bülent Ecevit kültür merkezi karşısına denk gelen kayalıklardaydık. Piknik yapanlar , gezenler kalabalıktı bayağı . Bende az bir miktar boru kurdu vardı , eşkina için bir deneme yapayım dedim. 2 iğneli dip takımına kurdu taktım 20-25 mt mesafeye attım . Kısa bir süre sonra vuruş aldım , sararken takım takıldı , ucunda balık , ne olduğunu bilmiyorum ama . Biraz asılınca köstekten bağlantı yerinde koptu Şimdi 0,30 mono flament misinadan 3 köstekli takım yapıyorum her akşam bir tane , kanca olarak uzun pala 2-3 numara youvela kanca hazırlık olsun eşkina avlarına
Abi muhtemelen eşkinadır o gelen ve yakalanınca kayasındaki kovuğa geri kaçmıştır. Sende asılınca koptu demekki. Çıkmasını beklemek gerekiyor böyle durumlarda