Berkan abi tebrikler, yeni kamışıda denemişsindir keyfin yerine gelmiştir balıklarda fena değilmiş, dünkü bahsettiğim yerden mi avladın bunları, yoksa başka bir yerden mi ? Heee birdesenin şu diğer albastar 1942 kamışı gidip kısıktakilerin kafalarına atalım seve seve gelirim senle
Sağol Ersin, yok oraya gitmedim, sizin dip yapısı itibariyle rapala katili olan dişli mekanının aşağısından aldım balıkları, aşağı mekandan yani Yeni kamış süper, ultra hafif, ultra sağlam, aban abanabildiğin kadar.. lineaeffe, kamışta her zaman güven veren bir marka.. valla istersen 1942'yi sana vereyim sen götür at kafalarına.. değiştirirlerse yenisi de senin olsun, ben artık görmek istemiyorum onu.. gerçi istavritte kullanılır 150 gramı geçmemek kaydıyla ama ben çok soğudum, zaten gereğinden fazla kamışım oldu..
Abi görüştüğümüzde mutlaka getir o kamışı, ben alırım onu senden gittiğimde mutlaka götürüp gereken lafı sokarım onlara sonrada geri getirim sana :thumb: sen uğraşma ben uğraşırım onlarla, benim bluefish kamışla ilgilide birkaç diyeceğim var zaten kendilerine Bu arada ben bir surf kamış daha gözüme kestirdim Lİneaeffe Aquarex slim surf 4.50 veya 4.20 bu kamışta up to 250 sağlam birşeye benziyor ama daha tam araştıramadım bu amışın nasıl birşey olduğunu
Av marketinde o kamış için Fatih Özgütürk'ün yorumu var, bi bak bakalım Lineaeffe iyidir ama o kamış 500 gr ağırlığında.. artık 350 gramdan ağır kamış kullanmıyorum :laughing: 1942‘yi yaptırmak istiyorsan yaptır senin olsun, yoksa atacam Bu arada bugün turuncu köstek hiç iş yapmadı.. benim son yaptığım fosforlu yeşil çapari köstekleri çok iyi iş çıkardı, bilgi için
Abi gördüm bizim Fatihin yorumunu, dedim o da bunu peşinde demekki :laughing: Evet biraz ağır ama atarı yüksek, bendeki im casting 4,20 zaten 540 gr bu aquarexin 4,20 olanı 500 gr, daha hafifi yani Abi telefonda konuştuğumuz gibi 1942 yi ben alırım senden yaptırırım onu, atma çöpe yıldız yaratıcam ondan bak gör :laughing: :laughing: ABi turuncu köstek işine inanırım, çünkü dün bendede sadece yeşil takım çalıştı balık resmen yeşili seçti, benim kullandığım takımda yeşilli ve koyu pembeli köstekler vardı sadece yeşil olanlara geldi balık idk ama normal hem turuncu hemde koyu pembeli olan takımlar iş yapıyor biliyorsun sanırım bu ara istavritin hoşuna giden yeşil köstekler, bizdede sıkıntı olmaz zaten çapari çeşidi konusunda, hepsinin damak zevkine göre köstek mevcut hihi hihi hihi
Avmarketine 1 yorumum var onu da bulmuşunuz hemen Berkan abi yeni kamış derken bu hangi kamış?? ucuza aldığın yüksek atarlı olan mı? bu 1942 ye ne oldu gene??
Fatih lineaffe aquarex ile ilgili bilgi edinebildin mi ? benim cengizde birkez gózüme çarpmıştı ama incelemedim savantı bu hafta gördüm yine bu sefer cok hantal göründü gözüme, bu aquarexe bi bakmak lazım
berkan kardeşim hayırlı uğurlu olsun,bol avlar dilerim valla ben de lineaeffe spider 4.20 var yeni aldım çok memnumum geçen 150gr,125 arası denedim boğazda atışı güzel hafif,175 gr da denedim madem balık yok onda da fena değil, ayrıca ben de küçükyalı da oturuyorum,balık peşinde boğazın her noktasına gidenlerdeniz.
kandilli ve kuleli güzel balık yaptı bugün. iri çinekop. rapalaya sağlam geldi. bir an herkes dönüş suyu mu dedi sonra yok yatak balığı daha var dedi büyükler.
Sevgili selman Aynı kamıştan bendede var oldukça hatta gayet iyi bir kamış lineaeffe spider surfer lakin bu kamışı maksimum 170 kullan uzun süre randıman alırsın.Tüm dostlarım bu yönde telkinlerde bulundular bilgin olsun. Sevgiyle kal
Sevgili Berkan Hayırlı uğurlu olsun iyi günlerde kullanmanı temenni ederim. Kamışa dair bi kaç satır karalayabilirmisin. ( Marka,özellik vs vs ) Sevgi ve saygı dileklerimle
Çok teşekkür ederim, spider ve surf mill kardeş kamışlar zaten.. özellikleri neredeyse aynı, sen de güle güle kullan
Sağol Faruk çok teşekkür ederim, lineaeffe surf mill, spider surfer modelinin farklı renklisi diyebilirim, bir de halkaları biraz daha küçük, ondan çok az daha hafif.. onun dışında özellikler olarak neredeyse aynı kamışlar
Sevgili Berkan Halen hazırda benim kullandığım spider surfer var ve pazar günü ilk defa 200 gr üzeri çalıştım boğazda akıntı nedeniyle,Lakin daha sonra tarabyada teamden arkadaşlarla buluşup konuştuğumuzda kullandığım ağırlığı dile getirdim onlarda benden daha tecrübeliler bu konuda beni spider surf kamışta 170 gr üzerine çıkmamam konusunda ikaz ettiler. Seninde pazar günü ağırlık denediğini okuduğum için arkadaşların bu konudaki bilgilerine güveniyorum bu yüzden yazma gereksinimi duydum. Sevgi ve saygı dileklerimle
bence spider ya da surf mill'i 170 ile sınırlamak haksızlık olur.. ben üzerinde "up to 150 gr" yazan spirit surf'le bile 150 gramı abanarak attım defalarca (limitinde kullandım yani) ve kamış hala ilk günkü gibi duruyor, istavrit avlarımın vazgeçilmezi.. lineaeffe markasına bu konuda güvenim tam.. ayrıca tabi atış şekliyle de alakalı, 200 gr elbette ciddi bir ağırlık ama atış faktörü kamışa zarar verip vermeme konusunda önemli bir faktör.. ilk hareket sırasında boşluk vermeme ve aniden abanmama gibi.. alba istanbul ile bile 200 gr ile 7-8 atış yaptıktan sonra surf mill'i 170 ile sınırlarsam kamışa çok ayıp olur zaten kaç kere 200 atma ihtiyacı duyuyoruz ki, en fazla 185 gr.. son 20 senede toplasan 10 kere atmamışımdır 200 gr..
Cengizdekiler de 200 konusunda uyarıyorlar. Aslında bizim kamışların üzerinde 220 yazıyor ama 330 gramlık bir kamıştan fazlasını beklememek lazım. Sonra üzülürüz. 185 gramı her zamanki atış stilimle atıyorum ve bir sorun yaşamadım. Fazlasını atar mı? tabiki atar ama en ufak hatada elimizde kalabilir. Ben daha önce kırdığım için sap kısmının ne kadar ince olduğunu biliyorum.
185 gram benim için yeterli zaten, 200'ü de abanmadan attıktan sonra sorun çıkacağını sanmam, en azından benim atış stilimle sorun çıkmaz, biliyorum kendimi Üzerinde 220 gr yazan bir kamış (markası Lineaeffe) 185 gr atamıyorsa da götür çöpe at, bir daha da o markayı kullanma (benim görüşüm).. ama dediğim gibi ben bu markanın "çok hassas, çok narin" denilen 150 gr azami atarı olan spirit modelini limitinde kullanıyorum (150 gr ile) sıkıntı yaşamadım hiç.. o da toplam ağırlığı 356 gramlık hafif bir kamış..
Çöpe atma Berkan abi getir ondan da yıldız yaratalım :laughing: :laughing: :laughing: bugün çalışmalara başlıyorum 1942 ile ilgili
Yok atmam onu çöpe, atacak pozisyona getirmem, kırmam, kırmayacağım 1942'den yaratacağın yıldızı merakla bekliyorum