Lineaffe kamışlar çok iyi zaten kolay kolay bişey olmaz ama sen zaten malzemeyi hor kullanan biri değilsin, bence surfmill uzun seneler sorunsuzca hizmet eder sana alba 1942ye gelince ve onu surfmill ile karşılaştırıldığında 1942 ancak patates baskı yıldız olur ama uygun bir lineaffe uç çıkarsa bugün kendisi melez güzel olabilir bakcaz artık bi çaresine
Melez guzel mi?? Ben sopa olarak goruyorum kamisa sen hangi gozle bakiyosun birader turklerin muhtesem at avrad silah 3lusu, biz avcilar icin yat avrat kamis olarak degisiyor
spider surf evet size kesinlikle katılıyorum,atış faktörü mühim atarken kamış ucundan misinayı az sarkıttığınınızda yani kısa tuttuğunuzda kamışa çok yük biner 170 gr,etkisi 250 gr çıkar kamışı bayıltır o yüzden uzun tutulduğunda ise kamışa yük binmez son limitte kullanılır,bunlar tecrübe ile sabittir,herkese iyi avlar dilerim...
:laughing: doğan görünümlü faça şahin mi la bu ? alba kamış shimano gibi durmaz hacım hihi :laughing: :laughing: :laughing: son cümle çok iyiydi Fatih... Bu arada Kamışı melez yapamadık çünkü lineaeffe uçlar ince geldi. Ucundan kırılan parça 12 cm idi, benim malzemecim ( RAstgele av malzemeleri - pendik) Alican abim ben yüksek gr çalışacaksam aldığım kamışların ucunu kendim kesip kısaltıyorum dedi ( tabi her marka kamışta değil, alba gibi güven vermeyen kamışlarda yapıyor bunu ) ağır kurşun çalışırken kırılmaması için... kırılan yerin ucunu iyice düzleştirdik, sonra gezer kılavuzu değiştirip ortaladı ve en ucunada süper bir fuji kılavuz taktı... 4,08 mt boyunda oldu kamış ama bencede atarı normale döndü, malzemecinin görüşü yüksek gr atışlarda eskisinden daha güvenli olduğu yönde artık test edip onaylarım uygun birgün :thumb: olduki yine kırıldı uç kendi kendine, bu sefer kısıkla kapatmam gereken büyük bir hesabım var demektir :mad2:
selman bey gerçektende super bir tespit. çok faydalı bir bilgi, özellikle sörf atışlarında misina sarkıtma olayı atış sitiline ve boyuna göre önemlidir. omuz üstü ve kuvvet uygulayarak atıyorum, boyum 1.86 kamış 4,28 kollarımı 90 derece kaldırıyorum misinayı yaklaşık 150 cm civarında sarkıtarak en iyi atışlarımı gerçekleştiriyorum. birde omuz üstü kollarımı kırarak kamış burnu ile atıyorum kamış ucundan sarkıttığım mesafe maksimum 100cm civarında oluyor. daha uzun yaptığım zaman atış yapamıyorum kısa yaptığım zamanda ise kamışın ucuna dolanabiliyor. en beğendiğim ve üzerine durmadığım bir atış sitili var kollarımda uzun olduğu için beni çok zorluyor ama belkide daha iyi bir atış çıkabilir. omuz üstü atış kollar yine 90 derece kamışın ucu yere doğru iniyor güzel bir eğim yapıp kurşunu yaklaşık 75 cm civarında sarkıtıyorum. ama beni çok zorladığı için bu atışı yapmıyorum.
yarın sabah 6:30 -7:00 civarı üsküdardan başlıyıp kıyıdan çubukluya kadar tarıyacağım.Öğlen işallah raporumu hazırlarım
kuleli tek tük istavrit kandilli bomboş kanlıca kalabalık tek tük istavrit boylar ortalama. dişli = 0 atan yok. istavrite çapariyi 100-120 lik kurşun ile atıyorlar.
Arkadaşlar Vaniköyden beykoza sonrada Anadolu Kavağı derken elde var 0 balık ben tutanda görmedim. Kötü bir rapor oldu ama galiba nasip iyilerine.
pazargünü beykoz istavriti nazlı olsada geldi yaklaşık 3 kilo orta boy istavrit aldım. ama 8 saat gibi uzun bir maratondan sonra tabii ki. balık öğleden sonra biraz daha fazla yaptı.