Melih, Kartaldan tekneyle bu mevsimde balığa çıksan balık avlayıp avlayamacağın konusunda kimse sana net ve kesin birşey söyleyemez, çünkü bu mevsimler genelde Kartal sahil kesimleri için ölü sezon olarak geçer... ancak bu sene balıklar mevsim normalleri haricinde hareket edebiliyorlar.. Biz birkaç hafta önce tuzla taraflarında tekne avı yaptık ve çapariyle oldukça iyi istavrit avladık.. Eğer sende Kartal tarafından tekneyle deneme yapmak istersen sana tavsiyem önce havanın çok iyi olduğu birgün seç ve açıkta ( tabi çok çok uzakta olanlar değil) demirlemiş olan yük gemilerinin yanında onların gölgesinde denemeler yap, belki çapari ile istavrit çıkabilir veya yemli ile mezgit bir ihtimal olabilir... Eğer balık çıkarsa ve yarım gelirse o zaman işler dahada heyecan verici olabilir
Cevabınız için teşekkürler Şile de balık yok benim ellerim pas tuttu.O yuzden hep tetikteyim organizasyon olsa falan hemen atlıcam ilk kayıt yaptıran ben olurum.Site üyelerimizden bir arkadaşımız kartal da bir kaptan önerdi.Eğer uygun zaman ve kişileri bulursam gideceğim
Nisan ayından itibaren Kartal sahil taraflarıda canlanır zaten bence biraz daha sabredersen hiç tekneye kaptana para bayılmamış olursun Melih... Kıyıdan uzak atışlarla yemli takımla mezgit çıkar Nisan ayı ortalarından itibaren mayıs ayında da istavrit başlar zannımca bu aralar balığa gideceksen boğazda deneme yapmanı öneririm :thumb:
Abi kıyıdan yemliyle mezgit tuttum zamanında Pendik te.Ama boyutlar ufak oluyordu ve balık iğneyi derinden yutuyordu o yüzden bıraktım avlamayı.büyük iğneyle denemedim çünkü büyük balık yoktur diye düşündüm.Neyse hayırlısı olsun bilgiler için teşekkürler
HAngi mevsimde avladın mezgiti ? eğer yeterli mesafelere ulaşamamışsan küçük boydaki mezgitler çıkabilir... Veya Nisan ayı ortasından itibaren Mayıs ayıda dahil olmak üzere sandal ile av yapabilirsin hem istavrit hemde mezgit için... Ben geçen sene Nisan ayında gerçekten güzel boyda mezgitler avlamıştım ama derine ulaşmak veya açıkta avlanmak şart...
Mayıs Haziran gibi tuttum mezgit.Uzaga atış konusunda haklısınız ona dikkat edeceğim.biraz geliştireceğim o konuda kendimi
UZağa atış konusunda pratik yapmak için en ideal dönemler şu an sahil kıyılarında, zira olta atan yok, sezona kadar antrenman yaparsan atış tekniğini geliştirip uzağa erim sağlayabilirsin Rastgele :thumb:
merhaba arkadaşlar sabah saat 06.15 te kandilliye gittim, 4 adet istavrit aldık onları da orda tutmaya uğraşan bizden sonra gelen arkadaşlara verdik boyutları ideale yakındı,bence hava uygun değildi su bulanıktı, rapala deniyenler vardı ,onlarda da sonuç sıfır, herkese iyi avlar
Arkadaşlar yarın için varmıdır düşünceleriniz. Avlanmalımı yoksa hava sogudu rüzgar arttı yataktan çıkmamalımı
clarkim kal bence,dün dragostaydım,belki bir şeyler olur diye tık yoktu,deniz tam bir ısınma yapmadığı için balık derinden henüz sığlara çıkmadı
Bu sabah 07.00 10.00 arasında Kulelideydim. Rapala atan ve çapari yapanlar vardı. Kimse balık alamamıştı. Bende silikondan yana şansımı denedim fakat durum değişmedi. Bol bol çay ve muhabbet keyfi yaparak keyiflendirdik kendimizi.
20 nisandan sonra dönüş balığı başlar. 2 hafta sürer tahminim. eş zamanlı olarak gerçek istavritte başlar. gün sayıyıyoruz.
Geçen sene 1 Nisan itibariyle istavrit akını başlamıştı ama o tarihe kadar da 2-3 ay balık hiç yoktu.. bu sene farklı, balık azalsa da hemen hemen hiç kesmedi.. dişliye gelince, az da olsa boğazdan hala av veriyor.. önümüzdeki hafta sıcaklıklar da 20'li derecelerin üzerine çıkıyor.. bence 15 güne kadar avlar daha keyifli hale gelecek..
Bugün boğazın Anadolu tarafında sabah suyunda balık kovaladım.. dişliden ümidi kesince istavrite yöneldik.. bazı yerlerde kıraça alındığını gördüm ama olta bile açmadım.. her zamanki yerimde olta atarak uzak atışla açıktan ve dipten iri sayılabilecek istavritleri seçtim, çok fazla değildi ama boylar aşağıdaki gibiydi.. Çok fazla kalamadım saat 11:00 gibi avı bıraktım.. asıl amacım yeni kamışımı denemekti, denedim ve çok memnun kaldım.. ben giderken balık nazlı da olsa devam ediyordu ama çok uzak atmak ve dipten gelmek şart.. 15 güne kadar avlar daha bereketli hale gelecektir.. Herkese rastgelsin..