Yok kısa boylu kır saçlı idi,Ve bugün sahildekilerin % 95 i tuttuklarını satan cinste kişilerdi.Kıyıya yakın aldığın lüfer bunu doğrular şekilde görünüyor. Bugün ukte kaldı içimde takım patlattım rapala uçtu gözlerimin önünde .birde sevgili Özkan target almış gürcan indirim varmış ne dersin almaya değermi aksiyonları nasıl targetlerin kullandınmı hiç 6.5 cm olanlardan bikaç tane almayı düşünüyorum..Ne dersin..Son olarak bu zamanda balık diptemi orta sudamıdır konusunu sorsam sana fazlamı olurum Sağlıcakla kal
Nedim abiyi tutturamamişiz demekki Soyledigin markayi bilemiyorum,daha once kullanmadim ama resimlerde kaliteli gibi duruyor, Abi ben sana take nin sahtelerini oneririm onlari bir incele son avimda onlarla birkac balik aldim; kiyiya yakin aldigim luferde yesil takeye denk geldi,takelerin yapilari ve igneleri extra kalite bence; kendine has bir yuzus sekilleri var iyice dikkat ettim Ölü balik gibi yuzuyorlar yanlama yapiyorlar bir kendo gibi stabil yuzmuyorlar igneleride kendodan daha kaliteli kesinlikle. Yarin (stok yapacagim) Baligin derinligi hakkinda pazar gununu baz alarak sunu diyebilirim balik tam dipte degil idi. Aciga atip 170 grmla dibi bulduktan sonra 5 tur kadar sarip kursunun tekrar dibe oturmasini bekleyip tekrardan sarmaya basliyordum, ilk 8-10 tur yavas 15 turdan sonra daha tempolu olarak sarim yapiyordum baliklar genelde 30-50 turlar arasinda atladi (yani kursun dipten bayagi havalaninca) balik sahteye yapistiktan sonrada ortalama 50-90 turdan sonra baligi karaya aliyordum makine devrim 5.3.1 Pazartesi gunu beni bir akrabam aradi ah ozkan vah ozkan sen nasil yanima gelmedin canim ozkan dedi Kendisi arnavutkoyde aksam suyunda 20 civari balik almis,aksam suyu cacalar ve gumus baliklari kendilerini sudan disari atiyorlarmis 75-100 grm kursunla baliklar orta sulardan kiyiya yakin aliniyormus. Usteki pragrfda yazdigim gibi mus mis imis mimis kendi gozumle gordugum degil duydugumu paylastim. Ben ise bulundugum merada aksam suyu sadece 2 tane kandirabildim.
rica ederim. sabah 07:30 da terkettim. kavacıktan geçerken yağmur ince ince çiseliyordu. denizde dalga yoktu, çarşaf gibi duruyor ama akıntı vardı. kimi yerlerde denizin döndüğünü kabardığını görebiliyorsunuz.
sabah 07:30 da terkettim. kavacıktan geçerken yağmur ince ince çiseliyordu. denizde dalga yoktu, çarşaf gibi duruyor ama akıntı vardı. kimi yerlerde denizin döndüğünü kabardığını görebiliyorsunuz.[/QUOTE] eyvallah . aksam iş yaparmı acaba cok kafam karıstı
Bu sabahki paylaşımlarınız için teşekkürler, Ben sabah gidemedim diye üzülmüştüm , oysa fazla bir şey kaybetmemişim Yakın zamanda bol balıklarınız olsun.
raporlar için teşekkürler. anadolu yakası balık raporumdur: -kandilli olta atan 1-2 kişi . yani bomboş. - kanlıca 0 kişi. -kuleli kalabalık. dişliye atan yok. kıraça tutuyorlar malesef. içim sızlıyor. herkes kıraça tutuyor ve seviniyorlar. buyrun resimleri kuleliden ve tuttukları balıklar. bununla beraber. baya merada arkadaşlarla ve büyüklerimizle konuştum. enteresan şeyler var. bir kısmı balık yasakları ve uygulamaların doğruluğundan bu sene kışın balığın devam ettiğini sölerken. diğer bir kısım ise teknoloji geliştikçe yakalama şansı oldu dedi. eskiden ip mi bilirdi millet ? 200 gr ı kanala atmayı mı ? dedi. bütün bunların ek olarak. en çok şaşırdığım kısım ise. dönüş balığı ile alakalı 3 ayrı görüş olması. 1- balık döndü bile. açıktan. bitti diyorlar. 2- balık şu an geçiyor diyorlar. 3- balık daha başlamadı. ancak dönüş balığı başlıyacak görüşü var. su üstü 50 gr ile rapala deneyenler oluyormuş akşam suyunda ama sonuç 0. sular berbat. bulanık ve yeşil. genel olarak karşısının balık konusunda çok daha avantajlı olduğuna inanıyorlar. kanala yakın . o yüzden diyorlar. ayrıca bize göre daha kalabalık olduğunu da sölüyorlar. herkese bol şanslar. not : ben görüş olarak henüz başlamadığına. ancak başlayacağına inanıyorum dönüş balığının.
Haklısın sevgili Ali Öncü balık boğaza girdi ( İri istavrit ) lakin karadenizdeki fırtına ve kuvvetli gündoğumu rüzgarlarına birde yağmur eklenince balık geri tepti sarayburnu açıklarına kadar geriledi. Aldığım haberler bu doğrultutuda. Lakin çok değil 10 ve 15 güne kalmaz balık boğaza giriş yapacak önümüzdeki hafta havaların sıcak gitmesi bunu çabuklaştıracak gibime geliyor. Ayrıntılı rapor için teşekkürler. Sağlıcakla kal
sizde saolun analiziniz için. bu arada kuleli de dalgıçlar başlamış dalmaya. 3-5 kilo kurşun. 10-15 rapala çıkarttılar.
O dalgıçlar ayıptır sorması ne arıyor denizde bilen varmı? Karaköyde şimdi otoparkçıların mesken tuttuğu yerde dalgıç olunca balıkçılar oltaları topladı bi anda sahil boşaldı, gülenler oldu falan birbirlerine bakıp, ama o dalgıç ne aradı çözemedim o soğukta.en son kıyıda bir arkadaşına 1 midye 1 kurşun verdi .
denizde takılan bütün rapala - kurşun toplayıp, çıkartıp,satıyorlar. gerek amatörlere gerek oradaki oltacılara. yıllardır varlar.
Geçen yaz hafta ortasında öğlen vakti, yani balık tutanların pek olmadığı saatte Kuleli nin önünden geçerken şöyle bir nefes alıyım diye durduğumda Denizde bir dalgıç, yol kenarında bir station araba ve yere serilmiş bir çuval ve zerinde yaklaşık diz boyuna gelebilecek kadar yığılmış kursun vardı. Dökülenleri topluyorlar, bir tür geri dönüşüm. İyi de oluyor denizler temizlenmiş oluyor.
Kurşunları topluyorlar iyi oluyor ama rapalalar için bazıları halat döşüyor dibe. Daha çok para kazanmak için. Bir nevi hırsızlık yani. Hangisi der ki dur şu ilişkeni kesip atayım takılmasın balıkçıların takımı.
Aynen kulelilde var öle gözüme çarpan bi adam elinde kocaman çarpma takılı bi olta hep aynı yerlere bakıyor varmı takılan diye akbaba gibi dolanıyor bütün gün. istanbulun 2 yakasınada baktım bu sabah kraçe denemiycek kadar küçük balıkları tutuyorlar katliam var resmen 1 gram et çıkmaz balıklardan o kadar küçükler..
ya ben dalgıçları bilmiyordum, hatta halatları da görmedim.o kadar gözlem yapacak vakit yok tabi ondan.rapalalarımız ondan takılıyor demekki bu yerleri bilen varsa aslında deşifre edelim hatta bir konu başlığımız olsun.tuzağa düşmeyelim ne dersiniz? onu yapanı milleti orda bilinçlendirip kovmak lazım..milletin olmadığı saatte yapmaları da gizli işler çevirdiklerinin kanıtı.şu forumdan daha neler öğrencez acaba..
Eğer gerçekten halat çekiyorlarsa bu adi hızsızlık olmaz bayağı planlı soygun olur. Çubuklu tarafında rapalaların sık takıldığı bir yer var. Bir kaç kere rapalayı taktırdıktan sonra orada halat olduğunu söylemişlerdi. Zaten işten güçten anca fırsat bulup zor gidiyoruz balığa... Bir keresinde balığın en bol olduğu günde en güzel iş yapan StikePro rapalamı orada kaptırmıştım. Eğer gerçekten böyle amaçla halat çekmişlerseeee varyaaaa.. Ben onların taa..... Hem o kadar para saydığım pahalı rapalayı mı acıyım yoksa yarım kalan balık hevesime mi?
Polise şikayet etsek sonuç alırmıyız ? Balıkçı bir polis abimiz derdimizden anlar elbet Ben şikayet etmeye bile bu kadar saçma birşey değermi adamları meşgul etmeye diye düşünürken, adamlar bildiğin planlı soyguna girişmişler ya. Rapala ortalama 10 lira olsa günde kaç kişi takıyor.Kurşunun kilo 6 lira.Kolay yoldan para kazansınlar.Keyfinden olması da cabası.Böyle yerlere ip misinayla beraber 3lü çarpma şeklinde maket bıçakları yapmak lazım kesiceksin halatını bakalım ne yapacaklar