FloroCarbon misinedir. Bu misineler yapıldıkları madde sayesinde su içinde görünmez olurlar ve balık avında çok avantaj sağlarlar. Balık bu misineden yapılma oltalara çok daha fazla gelir ama normal misineye göre biraz daha zayıftır. Ayrıca gerçek %100 FC misinlerin fiyatları çok pahalıdır, kalınlık arttıkça da bu fiyatlar katlanarak artar. FC kaplama olan daha ucuz tipleri aynı randımanı vermez.
Forum başlığı altında ayrılmış kategorilerde ilgilendiğiniz konuyu bulup oraya yazabilirsiniz, oldukça geniş bir konu arşivi vardır. Ayrıca eğer tam istediğiniz konu yoksa uygun başlık altına kendi konunuzu da açabilirsiniz. Son açılan konuları ana sayfadan ve üstteki son mesajlar seçeneklerinden takip edebilirsiniz.
Dün Tarabya'da kıyıda yüzlerce istavrit olmasına rağmen balıklar olta ile ilgilenmiyordu. Yemlik almak için saatlerce uğraşanlar oldu sonuç sıfır. Hatta canlı istavrit tutanlardan tanesi 1 TL'den istavrit alıyorlardı duyunca şaşırdım. Canlı istavriti çok olan parayı kırar, hatta gece tanesini 2-3 TL'den bile satılabilir.
Balıkçılarda leğende ya da akvaryumlarda canlı istavrit olurdu, taneyle de satılmazdı, şimdi yok mu ki idk
Gancur var 5 Tl tekir var 15 tl duyarsak şaşırma sakın.... Ben Levrek zamanında Karaköyden 1 tl ye kefal yavrusu aldığımı çok iyi biliyorum bu arada
Çavela denirdi vakti zamaninda Berkan abi Aret, haci o shoti fc 0.30mu aldin sen? Öyleyse ince gelir o sana. Bulursan berkley vanish al 0.33. Hirsiza çift kat atarsin
İnceciyiz olum biz, 0,26 tek kat kullanıyorum ben, yeter ki vuruş bol olsun, kaçarsa da kaçsın balığa da şans tanımak lazım. Her zaman ince takım, koptu kopacak heyecanı başka oluyor
O kadar da ilgilenmiyor değiller canım. Her amatör öncelikle iyi bir küçük balık avcısı olmalıdır. istavrit için 0,10-0,08 çaparileri eksik etmemek lazım, bazıları kalın çaparilerle gece balik almaya çalışıyor, mümkün değil.
Balik takima vurdumu yapisacak. Yoksa ne ediyim o takimi baliga kurtulma sansi için oltayla avlaniyoruz iste. Aksam bi bakiyim netten su bagladigin takima. Sanki hirsizin ara boyunu uzun tutmussun gibi bir his uyandi bende.
Ya cüneyt bişii sorucam müsaadenle... Senin yazdıklarını hep takip ediyorum ve dikkat adiyorum özellikle... Çok fantastik şeyler yazıyosun tebrik edrim. Şöyle bi hava oluştu bende... Sen şimdi boğazda geziyosun üzerinde paltovari bişi var, şapka gözlük falan... Ajan misali...:laughing: İşte istavritler tabur halinde sana gösteriyolar kendini. Tam denk geliyosun istavrit satan birine o arada 1 tl ye. Ve bu arada 2-3 hafta (önceki sayfalarda kayıtta) kadar önce benim balık tuttuğum yerde ve aynı saatte kimse balık alamazken sen herkesin kovasında 2 şer k,lo balık görüyosun... valla enteresan çok fantastik ne diyim takipteyim...
Pazartesi gunu 3 canli istavritle 5 limit ustu disli aldim tarabya civarlarindan.. Taze olmayan fletoya gelmezken, canli yemin fletosuz kilcikli kismina bile balik geldi..
Hatırladım. Kalender'de balık tutuyordun. Ben de Tarabya da iki yer arasında 2 KM mesafe var. Ajan felan değilim çok şükür. Balık varsa var, yoksa yok, o kadar.