raporlarıma değer verdiğin için teşekkür ederim. Dünde Tarabya'dan canlı rapor vermiştim. İstavrit yok, Palamut sabahtan beri ikitane tutulmuştu, Zargana'ya çalışanlar, hatta hiç çalışmayanlar bile aldı. Önümüzdeki hafta Zargana denemeleri yapıcam. Hiç denememiştim ama tutanlardan gördüğüm kadarıyla tutması çok zevkli.
O halde haftaya tel livarımıda alayım, sırf İstavrit çalışayim, akşama canlı canlı satarım. Tane fiyatı açık artırma usulü olursa daha çok para eder diye düşünüyorum.
Dün gece yaptığım Boğaz ziyaretinde 9 tane limitüstü balık aldım, 3 tane de küçük iade. İstavriti yakalamak çok daha zor, ilk başta yarım satten fazla uğraşıp 5 tane istavrit yakaladım. Canlı istavrit varsa balık anında saldırıyor, yoksa hiç vurmuyor bile. Yem bitince yine uzun uğraşlarla tek tek istavrit yakaladım, 3 defa takım kestirdim, dişliler bu sene erken ve bol geliyor, 20 cm. yasağından mıdır 24 metre yasağından mıdır çok bariz bir fark var. Aman böyle devam etsin.[/QUOTE] Aret canlı istavrit derken canlı yem mi kullandın?yoksa taze kanlı yaprak olması mıydı avantajın?balıkçıdan su yememiş(kasadan) balık alsak yine de iş yapmaz mı?
Canlı olarak değil keserek kullandım. Balıkçıdan alınmış istavrite de vuruş gelecektir ama vuruş süresi gerçekten çok ciddi şekilde fark ediyor.
Uzun bir süreden sonra siteye gelen son raporlar sayesinde yeniden dişli peşindeydim 12 tane istavrit ve 2 tane sarıkanat alabildim. Bugün Arnavutköyde balık çok az, balıkçı ise çoktu.. Su üstü takımlar kullanıldı. İstavrit yokluğunda gece balık tutmak isteyenler, istavrit almak istiyorlar, buda balık kıtlığında farklı bir ticaret anlayışı oluşturuyor, şahit olduğum şuydu 20 tane istavrit 10 milyona satıldı,Arnavutköy'de..
aret bişey soracaktım.ben beylikdüzünde olduğumdan boğaza çok az gidebiliyorum.dişliyide genelde galatadan avlandım.boğazda da galatada olduğu gibi balığı hemen tasmalamakmı lazım.çünkü galataya ilk gidişimizde mezgit tutar gibi balığın yemi tutmasını beklemiştim ve gece boyunca bir taneyle eve dönmüştük ama sonra tabii ki güzel avlarımız oldun
Valla inşallah dediğiniz gibi olur, bn boğaza pek çıkamıyorum ama inşallah uzun olta ile bişeyler yapacağız bu sene, tabi bizim motor tamirden gelebilirse )
arkadaşlar az önce aminönünde balıkçı arkadaşala görüştüm köprünün ayagı (eminönü tarafı) iskele yanı palamut alıyorlarmış rapala ile balıklarda gayet iii boyları varmış reeling bilginiz olsun dedim rast gele
Herkese Selam, Bu sabah 06:30 - 09:30 arası Tarabya'daydım. 7cm mavi Maria Prenses ile resimdeki palamutu alabildim.
selamlar zil nedir abi bilgilendirme yapabilirmisin rica etsem bide birazdan balıga gitmeyi düsünüyorum yer tavsiye edicek olan varmı
o zil bildiğimiz kamış ucuna takılan zil...istavrit gerektiği durumda bogazda çapariye kurt takıp hemen su uzerinde. duracak şekilde misinayı saldıktan sonra kamışı yere koyduk ve ucuna zil taktık.çok rahat yemlik istavrit aldık bu şekilde
Bu gün akşam 7 gibi 10 kadar yemlik yakaladıktan sonra lüfere denedim ilk önce iğne gitti sonra mantarla beraber kaptırdımüçüncü takımda herhalde kurşunda gidecek derken tasmalamayı başardım 30cm civarı harika bir lüfer almayı başardımbu benim ilk lüferim oldu geçen yıl da 24-25 cm lik bir lüfer yakalamıştım ama orada sorduğum kişiler ısrarla bunun lüfer değil sarıkanat olduğunu söylemişlerdineyse bu seneye kısmetmiş.resim yükleme işini çözer çözmez yükleyecem.