21-22 eylül, boğaz. Sevgili balıkçı dostlar, Öncelikle herkese merhaba demek istiyorum. Foruma daha yeni üye oldum. Başka forum sitelerine de üyeyim fakat diğerlerinin burası kadar güncel ve faydalı olmadığını keşfettim. Forumun bu denli yararlı olmasını sağlayan sizlere teşekkürlerimi sunarım. Cuma akşamı geceden orada ikamet eden bir arkadaşla beraber, daha önce hiç balık tutmak için gitmediğim Tarabya-kireçburnu arası bir yere gittik. Saat 22:00-24:00 arası taze istavrit ile 3 ben, 2 arkadaş toplam 5 tane gayet iri sarıkanat aldık. Daha sonra balık birden kesti saat 03:00 gibi, daha tanıdık olan balta limanına gittik. Baltalimanı her zamanki gibi akıntılıydı 150gr kurşun bile bana mısın demedi aktı gitti. Orda 2 vuruş aldık biri daha yarısındayken alt iğneyi kesti. Diğeri hemen hemen 25-30 cm kadar bir lüferdi su üstüne yaklaşıp kendini gösterdi ve iki iğneyi birden kesip kaçtı. Saat 05:30 gibi rapala ve çapari denemelerine başladık saat 08:30 a kadar ne istavrit ne palamut uğradı. Toplanıp dönüş yolunu tuttuk. Avınız daim olsun, herkese rast gelsin.
DeepBlue Balık süper de bu resmi bu şekilde çekmiş olman ayrı bi güzel olmuş Balık için bikere, resim çekiş tekniği için İKİ kere tebrikler
Hoş bir resim ama, maalesef hiç hoş şeyler anlatmıyor cyrr O siyah noktalar sonradan bulaşan toprak vs. mi? Hiç öyleymiş gibi görünmüyor. Eğer bu balığın kendindeyse, bir tür parazit mantar vs. olabilir ki, bu da hiç iyi bir işaret değil. Zaten gırgırlar vs. bunlara yeterince parazit oluyorken, birde denizin içinde öyle bir şey varsa, vaziyet oldukça vahim.
Teşekkürler. Makro çekim yapmıştım Açıkcası benim de hoşuma gitti. Bu güzel balığa hak ettiği değeri vermek lazım. Yaptığımız takımdan resim çekmeye kadar Balığı yıkamıştım güzelce Serdar abi.
Dip balığı olduklarından ağırmetallerin fazlaca etkisinde kalmış olabilir. Ağırmetaller konusunda dikkat etmek lazım 20 yıl boyunca vücutta kalıyor. Kanserden beter rahatsızlıklara neden oluyor.
Bu mümkün Lüfer ağır metalleri biriktiren bir kaç balıktır biridir. Bu yüzden de büyük lüferlerin hamilelerce tüketilmemesi tavsiye edilir. Fakat ağır metal birikimi böyle bir semptom göstermez. Bu daha başka kötü kimyasallar nedeniyle de pekala olabilir; ama ağır metal yüzünden olacağınıpek sanmıyorum.
evet orda duran boş kovada benimki) zaten senden sonrada alan olmadı heveslendirdin bizi ama boş döndük yine :
Merhaba.. geçen hafta izinLi oLduğumdan 3 kez avLanma fırsatı buLdum boğazın muhteLif yerLerinden yaptığım avLardan bir rapor görüntüsü sunuyorum.. yemLik istavrit gündüzLeri büyük sıkıntıydı ama akşam hava kararınca bu sıkıntı resmen zevke dönüştü tek tek 1 - 1,5 kğ'a yakın yemLik tuttum hatta artanLarıda eve götürdüm afiyetLe yedim.. bu resimdeki avım geçen hafta perşembe gününe ait diğer avLarı fotoLayamadım, gündüz bir ara iyi zargana yaptı 4 tane en irisinden düşürdüm.. maLum 10'a 8 çapari atıyorum düşmemesi zor durum baLık aşşağıda yukarıda her yerde çok bereketLi devam etmekte.. Yem: istavrit fLeto Takım: 3 no mustand iğne Kursun: 140 gr
Cumartesi 4 arkadaş yaptığımız palamut avımızdan bir kare. Balık çok seyrekti herkes birer balık alıp keyfini yaptı.
yavuz biz 2 hafta önce kalenderde kötü av yaptık yemler bayattı istavritte yakalayamadık tebrikler güzel av yapmışsın