Teknik olarak, yem kurşundan ne kadar uzaktaysa, o kadar balığı cezbeder. Ama o mesafe arttıkça,vuruşu hissetmek zorlaşır. Bunun net bir tarifi, ölçüsü yok, kullanılan takımların düşük etkili olduğunu düşünürsek.. Su, akıntı, dernilik vs. bakıyoruz, balık oradan 75 cm'den geçiyor. Mantarda o koşullarda 75 cm'de kalıyor. Ne oluyor, geçen balıkların birinin tam önüne çıkıyor ve olaylar gelişiyor. Ama başka bir noktada, başka akıntı koşulları nedeniyle, mantar 1m'ye çıkıyor, balık 30cm'den geçiyor, yemle ilgilenmiyor. Bunun gibi. Her yerde her zaman en iyisi yok o ölçünün. Eğer takımı daha iyi yapar, balığın dikkatini çekecek hareket, duruş ve ses sahibi olmasını sağlarsanız, bu mesafe önemli olmaz pek. Kurşunu da gezer kurşun yaparsanız, tadından yenmez. Bir ara Sirkeci'de çinekop tutuyoruz. Yer dar, oturacak şey yok. Bende kamışı bırakıp geziniyorum. Biri gıcık oldu zaten bana. Neyse, benim takıma çinekop vurunca, anında belli oluyor. Kızıyor amcam bana, takımına bak diye. Yanındaki de diyor: "horon teptirmeden çekmiyor balığı". Takım bir bütündür. Hassas kamış, ip misina, dirsek boyu kurşun kösteği, 1 kulaç beden, gezer kurşun. Netice bu. Nasıl oluyor gezer kurşun? http://balikavi.net/forum/showthread.php?t=27204
Herhalde aynı Uğur Tekne ile Haliç-Tarabya arası balık bulucu olmasına rağmen hiç bir şey tutamadık. Balık alan tekne de göremedik etrafımızda. İlginç bir gündü.
Emre, Ben daha önce söylediğin t fırdöndüleri kullandım. Hem yemli hemde rapala avlarında denedim. Bu şekilde de takım bedene dolanıyor. Benim kullandığım şekil; Makaraya giden kısımda kilitli klipsli fırdöndü + yemli veya rapala takımında küçük fırdöndü + kurşun ipine kilitli klipsli fırdöndü. Kesin çözüm, nasıl attıysan aynı şekilde çekersin.
Ceyhun sana boyle bir takım kullanmayı inan yakıştıramadım bu nedir ALlah aşkına ya nasıl bir takımdır bu
Abi ne denediysek bedene dolanıyor, bu kesin çözüm. Tabi kıyıdan atıyormusun abi bilmiyorum ama tekneden olta sallandırmak gibi kolay değil
Etme eyleme. 3 adet 0,45 ten ör diycem kasayı ama görmen lazım yapamayacaksın. biriye gönderırım. kimle yada bir gün balık tutarken çağır benide diycem en güzeli ben sana yarın burdan resmini çeker yollarım. Takım komple örgü kasa kesinlikle dolaşmaz çünkü üzerinde takım taklavat yok. örgünün tersinede kurlunluk orgüden tam zıt bakıyor. gelde anlat şimdi....
Abi t fırdöndüde sorun zaten kurşun ipine dolanma değil, makaraya giden bedene dolanıyor takım. Bu şekilde hiç bir şekilde karışma olmuyor. Oradaki mavi ip bir sorun yaratmıyor yani.
Yarına resimleyeceğim bak bakalım. beğenecekmisin. ki kesin beğenirsin. dümdüz örgü kasa üstünde c şeklinde örgüden kurşunluk nereye dolaşacakki tersinden dğümlüyoruz imkansız.
+1 Kıyıdan atıyorsanız, gezer kurşun yapın, bundan hem kolay hem etkili olur. Bir parça plastik boru. kulak pamuğu çubuğu, lolipop çubuğu vs. vs. hepsi olabilir. Tercihan kahve veya kırmızı renkli. İçinden misina geçecek sertçe bir şeyden 4 cm kadar, hepsi bu. Bunun 1 cm kenarına fırdöndünün gözünü sokun, ezin, iple bağlayın vs. sabitleyin. Fırdöndüye kurşunu bağlayın, klips filan olmasın ortada. Bir kulaç FC misinayı borudan geçirip fırdöndülü taraftan çıkan ucunu oltaya, diğerini mantarlı bedene bağlayın, hepsi bu.
bizim sistemde kurşun direkt ana fırdöndüye hiçbir ek kullanılmadan takılır mantarda aynı şekilde ana fırdöndüye direk takılır kolay kolay sama olmaz
Kıyıdan iri istavrit yakalamak için eskiden sıyırtma yapardık.Uzun bir boru veya tel ortasına kurşun sabitlenmiş.Ben rapala için hiç denemedim.Belki kullanan vardır.İş yapar gibime geliyor..
Boncuklar olmasada olur. Olursa iyi olur, zira fırdöndü borunun içine giriyor, takımın gezerliği kalmıyor.
Tarabya dün gece bunları verdi...taze istavriti olanlar fazlasıyla nasiplendi..yer otoparkın ilerisi inşaatın önü..Sabah suyuna da 1 palamut ile sonlandırdık avı..herkese rastgele
Üstadım... Gezer kurşun bu takımın neresinde ben anlayamadım. Acemiyim ondan olabilir. Bilmediğim için zor geliyo anlaması bazı şeyleri... Kusura bakma... Bu takımda kurşunu nereye nasıl bağlayacağız? Soruyu bile nasıl sorayım diye 1 saat düşündüm bilmediğim için şimdiden teşekkürler... Mantarı izah ettiğin gibi yapıcam, gezer kurşunlu takımı da yaptımmı tamamdır...reeling
Avınız için tebrik ederim, gayet güzel balıklar.Bu arada balıkları yemli ile mi sahte ile mi aldınız?
Bide bunu dene kardeş. http://www.anadoluavmarketi.com/u-remixon_ym-1028_uzunsap-boncuklu_uclu_firdondu-5948.html ben kullanıyorum alta ipli kurşun orta t ye mantarlı takım yada rapala üstede makineden klipsli fırdöndüyü tak. bak bakalım bidaha dolanıyorumu. banada du edersin *** )
Ben derinin içine gömülmüş herhangibir nokta v.s. görmüyorum... Bu arada gözlük kullanıyorum bunu da belirteyim... Herhalde sizin de ihtiyacınız var... Ben amatör fotoğrafçıyım; ancak yine de israr ediyor iseniz profesyonel bir fotoğrafçıya da kıyaslatırım bu fotoğrafları... Şunu da belirteyim özellikle yeni tutulmuş bir balığın fotoğrafını bilhassa kapalı bir mekanda çekmek oldukça zordur... Işık şartlarını çok iyi ayarlamanız gerekir ve maalesef ev ortamında buna imkan yoktur; ayrıca flaş kullandığınızda ışık ıslak ve taze balıktan olduğu gibi geriye yansır... Sonuçta fotoğraf her halükarda kusurlu ve yanıltıcı olacaktır; ancak aşina bir göz bu fotoğraflarda balıkta herhangibir parazit olmadığını rahatlıkla gözlemleyebilir... Veya geçen yıl tuttuğum bütün lüfergiller familyası istisnasız parazitli idi ki bu mümkün değil... Eğer tutabilirseniz bir büyülteç ile falan inceleyin; göreceksiniz ki bu noktacıklar mevcut olacak...