O noktacıkların parazit v.s. olduğunu sanmıyorum; ortalama kalite bir makina ile yakından çekilmiş fotoğraf; ondan dolayı çıplak gözle farkedemediğimiz noktacıklar ve detaylar görülebiliyor kısmen; geçen yıl avladıklarımdan birinin DSLR-Like bir kamera ile çekilmiş makrosunu koyayım eke; benzer noktacıklar onda da mevcut...
merhaba arkadaşlar c.tesi günü bende balığa gittim sabah 9:30 gibi meraya vardım 10 gibi oltaları suya saldım daha sonra telefon ile konuşuyordum oltanın ucu oynadı ben gidene kadar sağlam bir vuruş daha geldi asıldım ama geç kalmıştım misina firdöndünün üstünden koptu geldi geri daha sonra mera değiştirdim ve akşama kadar sadece 10 tane istavrit aldım onları da dolaba attım bir daha ki avımı bekliyorlar.bu arada birşey sormak istiyorum yemli takımın bedeninin ne kadar yapıyorsunuz ben 2 kulaç yaptım çok uzun oldu vuruşları hissedemedim kısalttım bu sefer de balık uğramadı ya balık yoktu yada kurşunu görüp korktular ne kadar mesefa bırakmalıyım.
2 kulaç çok uzun genelde yarım kulaç kullanan var ama ben sana kulaç değilde cm olarak 75-90 cm arası kullan diyorum gayet idealdir.
daha sonra yaklaşık 1 kulaca indirdim o da cm olarak1 metre civarı sanırım o zamanda hiç vuruş almadım o zaman balık yoktu yada çölde zürafa denk geliyor bana
Ben genelde parmak ucumdan ikinci omuzuma kadar (bir kulaca yakın) keserim misinayı.. yani tam olarak bir kol + omuz aralığı kadar..
teşekkürler herkese cevaplar için c.tesi deneme yapıcam bakalım tekrar kısmetimde varsa olur. ama bu sefer şans meleğimide yanımda götürücem yani kızımı
Aynı yakınlıkta makro çekilmiş başka resimlerde olsun, incelediğimiz lüferlerde olsun, benzer oluşumlar yok. Kameranın digital zoom algoritması, netliği sanal olarak artırmak (acutance) için için gürültü ekler. Kenar netleştirme algoritmaları (dithering, sharpness vs.) da böyle sonuçlara sebep olur. Ama bu öyle bir durum değil. Bir parazitin de tek bir balıkta olacağını düşünmek pek zor. Her iki resimdeki balıklarda aynı sorundan muzdarip olma söz konusu da olabilir. Eğer asıl resme dikkat edersen, noktaların bazısının derinin içine gömülmüş olduğunu farkedersin. Bu özellikle bahse konu distorsiyon olasılığını zorlaştırıyor. Elbette kesin tanı, ancak balığın tahlil edilmesiyle konabilir. Ama bu resimlerin, balığın bir tahlile ihtiyaç duyduğu gerçeğini gösterir zaten. Bunlar olmasa, hacet yoktur bir analize.
Hafta sonu av raporumu yazmak anca fırsat oldu cumarttesi ve pazar akşamı olmak üzere hafta sonu 2 gün balıktaydım akşam 18:00gibi gidip iki günde 24:00 gibi avıma son verdim sonuç olarak taze istavrit ile her biri 20 cm altına düşmeyen iki günde sarıyer kireç burnu arasında cumartesi 9 adet pazar 7 adet olmak üzere 16 adet balıkla evimin yolunu tuttum ben almasamda lüfer alan arkadaşlarıda gördüm, konu burayala alakalı değil ama az önce eminönü kadıköy iskelesi yanında çok iyi palamut alıyorlardı ilgili arkadaşlara duyurulur
Tarabya; Dün akşam üzeri biraz hava almak ve balık durumuna bakmak için Tarabya'ya gittim. Uğur'da oradaydı. Tutanları seyrederken çapariye sarıkanatlar tek tük gelmeye başladı. Tam hava kararmak üzereydi. Hemen takımlarımızı açtık. Çok ince takım ile yemlik istavritlerimizi aldık önce. Mantarlı takımları 150gr ile açığa gönderdik. Saat 20:00 ile 00:00 arası 14 adet sarıkanat yakaladık. Uzak bir atışımda (yaşlaşık 300m misina atış + misina salma) çok sert bir vuruş geldi, hemen asıldım, o kadar uzaktan kafa vuruşlarını hissediyordum ve birden boşaldı takımdaki ağırlık. Oltayı topladığımda şok olduk iğneler mantar ve yem, balık hepsini ağızına alıp misinayı bedenden kopartıp (diş izi) gitmiş. Zargana ile aynı uzaklıklara çok denesemde malesef lüfer alamadık. Rastgele.
gördüğüm resimli bi sistemde en verimli avların 1 mt kurşun bedeni 80 cm mantarlı takımın bedeni olarak belirtilmişti ve de en çok dşkkatimi çeken olay t fırdondü kullanılmasıydı.ilk avımda bende böyle yapacağım. bu sistemi kullananlar nasıl verim alıyor ?
*** ceyhun c.tesi benim başıma da benzer bir durum geldi uğur yanımdaydı aynı uğurdan bahsediyorsak benim ilkokul arkadaşımmış bu arada o beni tanıdı saolsun sen c.tesi tekneyle açılmışsın erol abi öyle söyledi nasıl geçti tekne ile av
herkese selam ve saygılarımla cumartesi saat 17 de oltamı ve ekipmanları alıp sahile indim ilk iş taze yem olarak istavrit yakalamaktı saat 17 den 22 e kadar 25 30 istavrit zar zor tuttum bu arada saat 19da arkadaşım aytaçta bana katıldı yemleri aldıktan sonra özel mekanımaza geçtik her yer full igne atsan yere düşmezdi ama bizim özel yer boştu sanki balık bi noktadaymış gibi millet birbirinin üstüne çıkıyodu neyse taze istavritimizi güzelce kesip iyneye taktıktan sonra denize yolladık 15 20 mt uzaklık yeterli balık çoook yakında 2-3 dakika sonra tak tak hoop sarı kanat kovada bu şekilde yemleri idareli kullanarak bazen 1 iri istavriti 4 ebölerek(dörde bölüp ince yem takınca balıgın yemi alıp kaçma şansı 100 de 10 iniyo)sabah saat 04 ekadar at çeke devam ettik arkadaşım aytaçla beraber ben 25 tane o 13 tane kimi sarı kanat kimi iri çinekop balık aldık bu arada balık taze yemi çok ama çook seçiyo haberiniz olsun bayat yemle gidip millet balık çekerken kanser olmayın şimdilik diyeceklerim bu kadar kısmet olursa bugün de iş çıkışı yemegimi yedikyten sonra gitmeyi düşünüyorum unutmuşkan cuma günüde balıktaydım arkadaşım amiyle gittik onun oltası yoktu benim olatalarla idare ettik gene aynı ssatler arası 22toplam çinekop aldık 1 adettte lüfer aldık inanmayanlar oltacı seyfi abiye sorabilir
cuma günkü avımda etraftanda bayagı lüfer çekenler oldu oltacı seyfi abide kafası güzel olmasına ragmen lüfer aldı heycanlandınız dimi evet yemin ederim yazdıklarım 100 de 100 gerçek ama lütfen 10 ar 20 er kişi toplanıp gelmeyin adamlar utanmasalar otobüs kiralayıp gelecekler