Galata'da bile balık kesmişse başka yerlerde hiç uğraşmaya gerek yok demekki. Nisan ortasına kadar beklemeli. Sonra gümüşler , zarganalar , istavritler yavaş yavaş gelir inşallah.
Artık balık tutamamaktan balıklar rüyama giriyor Rüyamda Tarabya'da denize bakıyorum gümüş istavrit dolu deniz biraz açıkta zıplayanlar bile var mrsparkle
valla ceyhun güzel bir rüya bende orsaydım ceyhun diye bağırdım duymadın sonra sinir oldum eve gittim )
Balıklar yavaş yavaş Karadeniz'e yollanmaya başlıyor fakat sanırım çok açıktalar ve yemi(sahteyi) nazlı yiyorlar. Özet, az kaldı, sabır inşallah raporlar peş peşe gelecek. Herkese rastgele.
arkadaşlar anadolu yakasında şemsi paşada çinekop alıyorlarmış buda bizde beşiktaş tarafına denk geliyor ben gidemiyorum denemek isteyenlere öneridir raporlarınızı bekliyorum eğer giden olursa
üsküdarın yerli balığı diye tabir edilen balıklarıdır kanımca, beşiktaşta bu ara istavrit bile çıkmaz
orada zaten çoğu zaman alınıyor, balık malzemesi satan yerlere danışın onlar daha iyi bilirler, çoğunluk ile sahte balık ile alırlar oradan, dip çok kayalık olduğu için oranın müdavimlerinden başka balık alanda pek olmaz, ben bu şekilde biliyorum
cumartesi Tarabya'da önce çapariye bir mezgit geldi, hemen yemli takım çıkartıp istavrit ve tavuk ile 6 adet mezgit alabildik. Akıntı çok fazla olduğundan 175gr kurşun ile hiç bir vuruş hissetmeden. Yavaş yavaş başlıyor balık, bence 10 gün içinde beklediğimiz istavritler teşrif edecekler.
İstanbul soğuk bir kışın ardından yavaş yavaş bahara doğru hazırlanırken, boğazında yeni misafirlerini ağırlamaya da devam ediyor. İstanbul Boğazı bu sabah güneşin yüzünü gösterdiği ilk dakikalarda yunus sürülerinin tarifsiz dansına tanık oldu. O an orada bu ana tanıklık edenlerde tüm bu dakikaları kayıt altına aldı. Boğazda bir süredir küçük gruplar halinde gözlenen yunusların sayısı her geçen gün arttı sürüler büyüdü ve bugün ortaya muhteşem bir manzara çıktı. Saat sabahın ilk saatleri: 06.45 Yer: İstinye önleri. Güneş günün ilk dakikalarında dünyanın en güzel mekanına yine cömert davranırken bir anda İstanbul Boğazı sevimli ziyaretçilerinin cirit attığı bu anlarda daha bir güzel görünüyor. Belli ki av peşinde koşan büyük yunus sürüleri bugün Karadeniz'e doğru gidiyordu. Bu esnada istinye kıyılarında olan insanlar da bu müthiş güzelliğe tanıklık etti. Eşsiz manzaranın az sayıdaki izleyicisi bu anları cep telefonu kameralarına kaydederek, hem anı defterine not düştü, hem de paylaşarak izleyici sayısını artırdı. evet gelin artık bekliyoruz sizleri
Güzel haber, hadi hayırlısı.. gerçi balık tutarken en son görmek istediğim manzaradır yunus.. zira denizde yunus göründüğü anda balık bıçak gibi keser
sabah ıse gıtmeden once bogazda bıraz deneme yapmak ıstedıgım evden cıktım ındım asagıya. Caparı ıle ıstavrıt boyları kreca degıl bıraz ustu vurmaya basladı yanlız gunes cıkınca kestı ıse gelmek zorunda kaldım.32 tane aldım sabah... balıklar basladı sabahları serın havada arnavurkoy akıntı burnunu deneyın. arkadaslar