Boğaz'da erken başlayan yemli avları devam ediyor. Pazartesi günü Can'la birlikte 14 tane, dün de yalnız yaptığım avda 9 tane sarıkanat yakaladım. Balık ortalama 10-15 dakikada bir vuruyor. Boylar 20-23 cm. arası.
Takım için, çizim yaparsak, şöyle bir şey: Öncelikle, eğer tarif edilen iğnelerle vs. yaparsanız, gergin tutmanıza filan gerek yok, balık kendisi gerer zaten, merak etmeyin. Ama siz bu takımda apiko yaptığınzda gerginlik durumu klasik takımdan hemen hiç farklı olmaz. Boruyu ne kadar uzun tutarsanız, atışta, yolda giderken kösteğin sarılması o kadar az olur. Ama alacağı mesafe vs. kısalır. Çok gerekmiyorsa, borunun 2-3 cm arası olması kafidir. Boncuk seçerken, kahve veya kırmızı olsun, yada şeffaf. Deliği biraz geniş olsun, boru sığmayacak ama düğüm sığacak şekilde. Boncuk düğümün üstüne geçsin, Bilyalı ve kahverengi fırdöndü çok iyi olur. Ama yoksa normal fırdöndüde iş görür. Fakat, olabildiğince küçük olsunlar. Şuna dikkat edin, klips filan yok o fırdöndülerde. Oltanın, yani makineden gelen misinaın ucuna muhakkak bir kahve yada siyah renk minik bilyalı fırdöndü koyun. Takımın ucuna fırdöndü takmayın, bildiğimiz kasa gözü ve tek kat misina ile yapın.
gezer takımda balık vuruşu çok güzel hissediliyor ancak 10 atıştan 7-8 tanesi takıma dolanmış vaziyette geliyor. çok denedim ama en güzeli linktede vermiştim t uzun fırdöndü.
Genel olarak, tek iğneli her tür takım için. Ucuna mantar, hırsız filan takarsan, lüfer, ufak bir iğne midye vs. takarsan izmarit, kocaman bir iğne, çelik tel filan takarsan camgöz takımı olur mesela.
Dostum dün tarabyadamıydın sen balıkta ?? :=) galiba yanyanaydık resimden tam çıkartamadım fakat bukadarda benzerlik olmaz dün bende 6 adet aldım gece 2 de bıraktım
Arkadaslar yanlis anlasilma oldu amacim Aret kardesime takilmak idi;ben istanbul civarini kast etmedim. Karadenizde yer gok disli olmus durumda. Yanlis anlama icin affola.