Adnan abi tebrik ederim 12sarı 2lüfer az bir rakam değil yani.. 12 kişi gidip 3 sarı bile alamadan dönenlerde var yani )
Tesekkur ederim . Bu arada hemen solumuzda bir abimiz kofana yakaladi. Bu sene bende kofanaya kafayi taktim. Serdar abinin takimlarina benzer takimlar gelistiriyorun. Tarif ettigi tum malzemeleri aldim bakalim nasil olacak
merhaba arkadaslar.. gene lufer sezonu sızınle beraberız..raporlara devam yenıkoyde tek tuk sarıkanat lufer karadan gece ama alan oldu.. sandallar ıse resmen katlıam yapıyor ve yakalayıp bılırsıız tabi akvaryıumda satıyorlar. buyrun vıdeosu.saygılarımla.. yani lüfer var hemde aldıkları yer benım 2008 de zıpkınla 2 saatde 12 tane vurdugum luferlerin karadan 30-40mt acıgında bılen bılır ordakı sandalalrı demekkı olay şu balık canlı yem istiyor canlı yemıde bol şuan istavrit ve zargana kayboldumu görücez leferleri bol bol
Bunlar daha çinekop lifer dediğin ( lüfer değl lifer) en az 350 gr gelir be fileto ile iki porsiyon olur.. Daha dün bir balık lokantasında ( onlar restoran diyor) 20 cm lik sarı kanat ı lüfer diye satmaya kalktılar.. Ama bu canavarları akvaryumda ilk kez gördüm . Ne kadarda aciz dururlar
valla biz lüfer biliyoruz üstad herkes hersey dıyebilir..birde kameradan ufak görünüyor balıklar iriydi cok az içinde sarıkanat vardı..
bu arada harun abimizle gecen hafta pazartesi 2 adet iri palamut aldık sonrası karavana balık asagıya kaydı galıba carsambadan berı 1 tane cıkmadı tarabyada olatacı ahmet abıden ogrendıgım tabı gercı cmt pazar ordaydım palamut fıs
Bende şunu söylemek istiyorum. Biz öyle boncuklu vs. takımlar kullanıyoruz ve takır takır balık alırken, yanımıza gelip bakana sırrı bu dediğimizde, "Balık olsa gelir, balık yok" diyene gülüp geçiyoruz. Teknik olarak "balık yoksa bunlar ne?" diye tuttuğumuz balığı kafaya indirmek gibi tarihi bir ayar hakkımız baki olsada. 1. Canlı, taze yem tercih ederiz ama elzem değil. Bildiğin halden alınma taze istavritte gayet güzel iş yapıyor. 2. Yemi düzgün takmak için paris terzileri ustalığı edinmenin anlamı olmadığını biliriz. 3. Henüz hırsız iğnemizi çalacak kadar hırsız ve arsız bir balığa denk gelmedik. O suyun sultanı ise, biz dünyanın efendisiyiz, gölgelerin gücünü değil, aklın nimetlerini kullanır, o slutanı her durumda katakülleye getiririz.
Günaydın Arkadaşlar.. C.tesi gece ve Pazar sabah Tarabya tarafındaydım.. Bir iki kişi hariç balık yok denecek kadar azdı.. hatta yoktu Pazar sabah 11 e kadar rapala,yemli ve kaşık denemeleri boş çıktı.. Sanırım balık yine Haftasonu tatilideydi..
aynen pazar günü bende olta attım sarıyer tarafında birşey yoktu ama ben geç kaldım 1 falandı benim meraya gittiğim de orda bir abi vardı sabah almış balıkları geyet güzeldi boyları hatta sabah çapari ile bile alan olmuş ben geç kaldım yani sıfıra sıfır elde sıfır ile geri döndüm
Ben de onu diyecektim, dün telefonum bozuldu, arayan arkadaslar kusura bakmasınlar. Bu akşam vakit bulursam alacağım bir telefon. Dün için teşekkürler Ali abi, sayende uzunoltaya siftahımızı yaptık biz de
Anladım dostum görüşemedik. Ne demek Aret her zaman kelamı olmaz bilirsin. Aslında Sabah alo deseydın daha da güzel olurdu olsun bir dahaki sefere düşünme bile....
Dün Can'ın teknesi ile ilk balığımıza çıktık, Aliço desteğiyle lüfer siftahımızı da yaptık Sabahtan ipekle zargana avlama planıyla başlayan avımızda bu hatamızın bedelini sabah suyunu kaçırarak ödedik. 1-2 cılız vuruş dışında ipeklere dokunan olmadı. İri istavrit ve izmarit de yakalayamayınca uzunoltaya takacak yem bulamadık. Öğleye doğru dönüşe geçerken Aliço Kaptan'ı gördük. Durumu anlatınca sağolsun bize birkaç tane zargana verdi. Bu zarganalarla uzunolta gezerek denizlerin kralını da tekneye misafir ettik.
Ellerinize sağlık süper gözüküyor. Aret gece saat 3 ten beri denizdeyiz. madem yem yok sabah erkenden 5 te 6 da arasana. getirelim yemi yanyana çalışıyoruz zaten ne uğraşıyorsunuz yem tutmakla şunla bunla aslında ben sizi çıkarken gördüm sabah 10 gibi ama tekne aklımda beyaz olarak kalmış acabamı dedim yoksa sabah erken den çözebilirdik işi. kısmet önumuzdeki maça bakalım biz. balıklar çok güzel ve iriydi bu arada.