anladım ben atarken yanımdaki abinin kovasında4 tane sarıkanat vardı sabah aldığını söyledi.herhalde rüzgar dinmeden balıklar yaklaşmıycak kıyıya öyle görünüyor..
Ali abi haftaya bende iskeleden yanaşirim yanına )) bende gece 4 ten beri dolaşmama rağmen tonbazın orda anca 7tane zargana denk geldı .zargana büyük zorun .9 tanede ben yakaladım fotoları koymaya çalışıyorum:..
Teşekkürler Ali abi, acemilik işte düşünemedik bunları daha ilk günden. Balıklar da gerçekten çok güzel. Geçen sene sen, ben, Serdar abi 1 Ekim günü, yani bugün balığa çıkmıştık. Lüfer yoktu, o güne kadar da hiç siftah yapamamıştın. Bu seneye bakıyorum, günlerdir lüfer tutuyorsun. Geçen seneye göre çok bariz bir fark var. Çok iyi bir sezon geçireceğiz gibi geliyor, umarım öyle olur.
Aliço abimize çok teşekkürler.Dün sabah 07.00den 10.30 kadar açık kıyı demeden zargana aradık.Durum Aretin yazdığı gibi tam vazgecip dönüyordukki Ali abi yetişti imdadımıza sağolsun.Yanlız yakında zargana karaborsaya düşer Şaka bir yana akşam limana girdiğimizde zarganalar içeride gümüşleri sıkıştırmış can pazarı yaşanıyordu.
ya birşey danışmak istiyorum ben bir hafta önce istavrit tuttum ve onları buzluğa attım dün onları kullandım yem olarak ve hiç verim alamadım ben buzluğa koyduğum için alamadığımı düşünüyorum çünkü kan falan kalmamıştı..
Kan önemli değil pek. Asıl mesele eti pörsür, peşmurde olur. Parlaklığı gider, derisi yüzülür, saçlarda kepek yapar ve nasırınıza batar. Pardon, kepek yapmayabilir emin değilim pek ama, aynı derecede ciddi bir kaç probleme sebep olacaktır. Kısaca, buzluktan çıkan istavritten hiç bir şey olmaz. Bari yakaladınız, arttıysa afiyetle yiyin taze taze. Ama yem yapıp istifade etmek emelleriniz varsa, istavritleri güzel fileto edip taze taze, şurada anlatıldığı gibi işleyip saklayabilirsiniz: http://balikavi.net/forum/showthread.php?t=29001
çok saol aynen söylediğin gibi eti resmen erimişti yeme takıp attığımda yemleri kontrol etmek için çektiğimde sadece derisi geliyordu..