Gürpınar 05/10 Güccük raporcuk Gürpınar pekmezde akşam 20.00 dan gece 1 e kadar 1.5 kilo istavrit ve 45 cm lik 1 zargana. Lüfer fantezisi hüsran... http://imageshack.us/a/img253/7713/img00180201210060107.jpg Uploaded with ImageShack.us
Dün akşam saat 17.00 ile 22.30 arası Emirgan'daydım. Gittiğimde çoğu kişi istavrite atıyordu ama alan yoktu. Duyduğuma göre sabah saatlerinde balık kesmiş ve bir daha da pek alan olmamış. Aslında benim de niyetim önce biraz çapari yapıp taze yemlik elde etmekti ama kimsenin istavrit tutamadığını görünce vazgeçtim. Her ihtimale karşı yanımda balıkçıdan alınmış yarım kilo kadar istavrit götürmüştüm. Yem taze olmasa da belki iş yapar diyerek çinekop takımını suyla buluşturdum. Yaklaşık iki saat boyunca tek bir vuruş alamadım. Saat 19.00 civarında ilk dişliyi çektim. Bu saatten sonra çevremden de dişliler alınmaya başlandı. Ancak gördüğüm kadarıyla balıkların boyu pek tatmin edici değildi. 22.30 civarında toplam 3 dişliyle avımı sonlandırdım. İstavritlerin taze olmamasının dezavantajını fazlasıyla yaşadım. Zira etrafımdakiler sık sık vuruş alıp balıkları çekerken benim oltamda onların yarısı kadar bile vuruş yoktu.
*** arkadaşlar uzun bi ardan sonra akşam ava çıkmak istiyorum biraz uzak kaldığımdan dolayı avrupa yakasındayım tavsiye edebileceginiz yerler varmı ??
serdar abi makinanın 5.1 gibi devri var.bu devir boğaz için yüksek değilmi yani özellikle akıntıda zorlamazmı
Avcılar İDO nun oralarda zargana alabilirmiyim arkadaşlar veya o civarda ne balıklar çıkar ona göre takım götüreyim varmı tavsiyesi olan
Tarabya, Dün Saat 11:00 gibi Tarabya'daydım, amacım gece için istavrit tutmaktı. Kenan, Uğur, Mehmet abi ve yeğeni Hüseyin gelecekti akşam. Herkes palamut çekiyor ama ben atmıyordum sabaha kadar bekletilmez tutulan balık. Devamlı istavrite çalışıyorum ama tek bir istavrit yoktu. Neyse bizim ekip avlağa geldi herkes istavrit soruyor 1 tane bile yok Hemen balıkçıdan 1kg aldık ve yemli avına oturduk. Çok seyrek ve zayıf vuruşlar vardı. Yem sıkıntısı başlayınca çok ince çapari attık ama sonuç sıfır, Mehmet abinin aklına şeytan oltası geldi, hemen bağlayıp spin takımlarımızla avlanmaya başladık. Yem hamsi 0,14mmFC misina 9no iğne. Lüfer avından daha zevkli bir ava başlamışımız haberimiz yok Çaça, İstavrit, Kefal, Hamsi, Kaya balığı aklınıza ne gelirse vuruyor oltaya. Ben olayı abarttım biraz kalama açıp beklemeye başladım her balık kalama açıyor oltamda, balık gelince 5 10sn kalama alıyor balık herkes bakıyor ne geldi diye kaldırıyorum İstavrit Gece çok güzel ve çok hızlı geçti zaman, İri tutulan istavritleri yem yapmadığımız için livarımızda 15 dişli, 4 iri boy istavrit mevcuttu. Sabah 07:30'da avı sonlandırdık. Mehmet abi ile sözleştik spin şeytan oltasını tekrar yapacağız mrsparkle
Ceyhun spin'de kalamayı başarmışsın Geçen gün şeytan oltası ile alan çok olmuştu, birde tavsiyede bulunayım yine 30 gr kurşunla sıyırtma şeklinde silikon balık ilede çok güzel iri istavritler alınıyor bilgin olsun onuda deneyin derim.
Murat abi, istavrit karaborsaydı dün akşam. Sıyırtma, ince çapari millet ne denediyse sonuç 0. Biz şeytan oltası ile balık alırken, diğerleri ellerindeki yemler bitince toplanıp gittiler
bu gün 4 sarıkanat yarım kilo kadar istavrit aldım.yeşilköyde bol istavrit az lüfergillerden vardı.yaklaşık 10 kişi vardı benden başka bir kişi daha alabildi. gündüz toby kaşıkla denemeler yaptım 10. atışta kaşık gitti bol bol yosun vardı.rapala da gider diye denemedim bile.
bu gece tarabyadaydım,yem olarak taze(canlı) istavrit kullandım sonuç hüsran 8 tane sarıkanat,bir tanede lüfer düşürdüm.sonra ağ atan tekneler kıyıya yaklaştı bir kasa palamut aldık. not:sarıkanat hiç yoktu diyebilirim,kanlı istavrite bir saatte bir vuruyordu vede bütün vuruşları iyi değerlendirdim.
Cumartesi gece bende Tarabya daydım saat gece 1:00 gibi ayrıldım 4 sarıkanat alabildim sanırım çok şanslıydım çünkü millet balık yok diye toparlanıp erkenden döndü, etrafımda da benden başka balık alan göremedim fakat çılgın istavrit vardı dişli yerine yemli istavrite dönenler oldu hemde istavritler neredeyse sarıkanat gibiydi. Su üstüne zıplamalarını orada olanlar görmüşlerdir. Birde sarıkanat beklerken alınan vuruşların çoğu istavritti hatta bir tane çektim bende...
Geçen yılların gözdesi Arnavutköy akıntı burnu, bu sene gözden (çaptan) düştü galiba, oradan hiç ses gelmiyor. Ya balıkçı yok orada ya da balık. Rast gele.