Mahir abi merhaba, Cuma günü akıntı burnundaydım. İstavrit çok nazlıydı. Sebebide malum çaparimde 5 tane sadece kafa gelince nazının sebebi belli olmuştu.20 civarı istavrit yakaladım amaç yemliye kalmaktı. Fakat gelen bir telefonla planlar değişti. Valide geliyor salı günü gelmişken ona da bi balık yedirelim dedim. Fakat gözüm kesmedi haftasonu o kalabalığı yarın ziyarete gidicem akşam bakalım. Gelmek isteyen olursa birlikte avlanırız
Kötü. Hava-su-yem durumu çok uygun olmasına rağmen palamut çıkmadı boğazda. Gece yemliye çinekop var lüferden ses yok.
Birol Lüfer çok hatta o kadar çokki sorma ama sular harmanlandı bi poyraz bi lodos derken dip suları karıştı zannederim bugün yatar. arkası süper balıkçılık olur.
Abi yemli takımı atıyoruz 130gr..ilk önce kuvvetlice sağa akıyor..sonra beklerken misina sola doğru geriliyor yazdığın gibi sular baya bi karışık
Birde Ahmet üstüne şimdi şimşek çakıyor gök gürlyor. balık muhakak kafasını gömer bekler bi yerlerde ağız aştır açtırabilirsen bugün geçer gibi artık
Sevgili Balıkavı.net ailesi, bu ilk mesajım olduğu için öncelikle herkese selamlar, iyi avlar. Bir süredir tüm yazıları okumaya çalışıyorum, epeyce eksiğim varmış sayenizde öğrendim. Çok teşekkürler. Zahmet olmazsa arnavutköy-tarabya arası yemli çinekop yada kaşık avı için mekan önermeniz mümkün müdür? Cumartesi günü, saat 18:00'dan sonra 6 saat İstinye koyunda (Emirgan tarafı) epey uğraştım ama ancak 1 adet çinekop alabildim Önümüzde koca bir geminin dubası ve ipi bağlı olduğu için 35-40 metrenin ötesine de atamadık. Önerebileceğiniz başka mekan olursa çok çok sevinirim. Şimdiden ilginize teşekkürler, rastgelsin.
Sevgili dostlar merhabalar; Birazcık konu dışı ama bir sorumu sizlerle paylaşıp merakımı gidermek istedim..Cumartesi günü malzemeciden kamış ucu fosfor almaya gittim,her zaman aldığım marka tükenmişti, sunlight marka kalmış sadece ben de 10 tane aldım çıktım..akşam üzeri kamışı açıp fosforu takmak üzere kırdım aaa o da ne fosfor parlak yeşil yerine pembe ışıldıyor..tabi çok da görünür değil. Bu tür bir fosfor gören dost var mı aramızda acaba,ya da bu tür kimyasalların belli bir raf ömrü vardır omrü doldu da farklı bir kimyasal reaksiyon sonucu mu bizim sunlight'lar pembe renk alıyor. Konu hakkında düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Herkese rast gele.
Farklı renkler mevcut abi piyasada. Ben hep yeşil tercih ederdim. ama geçenlerde beyaz gördüm xenon gibi ışıl ışıl
06 Ekim Cumartesi YER: İstanbul Boğazı TAKIM: Klasik Mantarlı Çinekop Yemlisi BEDEN: 0,30 İĞNE: 4 no KURŞUN: 115gr YEM: İstavrit Fileto Saat 17:00 den itibaren dişli rakiplerimize yemlik diye 10x8 ince takımla 20-25 tane istavrit aldım. Gelen istavritlerden bir tanesi aşağıdaki gibi gelince takımı bağlayıp başladım hareketlenmeye. Uploaded with ImageShack.us 19:00-09:00 arası becerebildiğim kadarıyla almaya çalıştığım balıklar. Su bir sağa bir sola akmasa belki daha fazlası olabilirdi. Dahası bidahaki sefere inşallah. Uploaded with ImageShack.us
*** arkadaşlar cumartesi gece galata köpsünde akşam 21:00 den sabah05:00 kadar takıldık arkadaşlarla zayıfta olsa çinekop vardı belirli bir saate kadar daha sonra takımlara istavrit vuruşları geldi köprünün müdavimlerinden bir kaç kişi belirli bir saatten sonra canlı istavrilerle hafif kurşunlu takımla sarı kanat almaya başladı takılan çoğu yem ısırılmış ve yarım olarak geliyordu yani anlıcanız köprüde çok verimli diildi fakat orda bulunan bir kaç kişini kovasında bayağı iri lüfer vardı üç adet ama ne şekilde ne vakitte hangi yöntemle tuutuğunu öğnenemedik .......
cumartesi ve pazar galatadaydım cumartesi günü 2 tane pazargünü hep istarvit vurdu çinekop takımına 2 tane istarvit geldi balık kayboldu arkadaşlar