Aliço oradan kafama sağlam bir şey atacak ama, olsun artık. İstavrit aslında gayet güzel bir lüfer yemi. Neden değerlendirmiyoruz ki de, zargana ile debeleniyoruz, anlam verebilmiş değilim pek.
Zargana gibi kuyruk sallamıyorda ondan lüfere........ gelll gelll gelll demiyorda onun içindir herhalde.
Zargana yılan gibi yüzüyor uzunoltada. Hem şekil hem parlaklık nitelikleriyle uzunoltanın birinci sınıf yemi olduğu tartışmasızdır bence.
Doğru. Ama zargana yok, zor bulunuyor vs. malum meseleler. O zaman, bu işi istavritle halledecek bir formül bulunamaz mı, bulunur eminim. Cuma akşam çıkacaksan ustam, geleyim, ben istavritle bir kaç atraksiyon deneyeyim. Bakarsın bu meseleyi halletmiş ve zargana tiranlarının belini kırmış oluruz. Olmazsa sen zaten normal zargana olayına devam etmiş olursun.
Formül var canım, istavrit, izmarit, tekir, kefal gibi balıklar için gagalık + tek iğneli uzun olta takımları var. Bu balıklar da özellikle canlı olursa iş yapar.
canlı istavritte başka bir mesele zaten asıl mesele, taze istavritle tatminkar netice almak bence. sorunlar çözülmek içindir, el mahkum kalmak için degil, di mi aret, canımın içi?
Ne düşünüyorsunuz beyler deniz kıyamet gibi kraçe dolu ya etmeyin ne olur hemde o kdar çokki süper. canlı şakşak iş bitti tek iğneli takım kısa pala bu kadar
Merhaba abiler, Sizden c.tesi günü yapmak istediğim sarıkanat avı için avlak tavsiyesi istiyorum malum yaşım küçük takımlarımı kendim yapıyorum ama gezip avlak bulacak vaktim olmuyor okul-dershane avrupa yakasında nerelere gitsem balık yapar?
Sorunlar çözülmek içindir tabii Serdar abicim. Mesela sorunumuz ne? Zargana bulunmuyor. Çözümümüz ne? Hale gidip bir kasa zargana alıyoruz. Kişi başı 20-25 lira gibi bir paraya bu sorunu çözüyoruz. Taze istavrit bana göre yaprak ya da şakşak şeklinde uzunoltada gezdirilirse zargananın verdiği sonucu vermez. Kaldı ki lüfer bastığı zaman denizde kolay kolay istavrit de bulunmuyor. İstavrit yakalayacağım dersen sabah suyunu kaçırıyorsun, balığın en verimli zamanı güneşin doğduğu zamanlar.
Hale gidip kişi başı 20 - 25 vermek zaten başlı başına bir sorun. İstavridin malum kullanımla zargana performansı vermesi olası değil. Fakat bazı atraksiyonlarla zargana kadar etkili bir yem yapılabilir (mi?). Mesele, bu durumun test edilmesi, yani denenmesi ve sonucun görülmesi. Bu, birisi yanıbaşında zargana çekerken test edilebilir ancak. Şimdi diyelim ki, istavride hiç balık gelmedi. Acaba gelmedi mi, yoksa zaten mi yoktu? Diyelim istavrit bir sürü balık aldı? Acaba cidden iyi bir şey mi yaptık, yoksa çılgın bir lüfer sürüsüne mi denk geldik? Eğer bir tarafta, birisi makul bir takımla zargana çekiyorsa, sen öbür tarafta istavrit çekersin. Sonuçları karşılaştırır, daha iyi veya yakın performans görürsen, demekki yaptığın düzeltme işe yaramış olur. Şunu demiyorum zaten. Dur bildiğimiz istavridi keselim, atalım, görelim. Bu zaten denenmiş ve işe yaramadığı biliniyor. Bizim bu tarifeye bir kaç ek yapmamız lazım. Tutar mı? Biz Nasreddin hocanın topraklarında yetiştik, ya tutarsa? Denemeden bilinmez en azından, doğru mu?
Ben riske gireceğime sonuç verdiğini bildiğim zargana için 20-25 lira vermeyi tercih ederim. Ayrıca istavriti de bedava vermiyorlar, sabah güneş doğarken yem hazır olacak diyorsak onu da gidip halden almamız gerekecek. Belki istavrite kişi başı 10 lira veririz ama zaten ava çıkmanın bir sürü masrafları var, 10 lira daha fazla veririm kafam rahat eder. Haftada 1-2 gün balığa çıkma zevkim var, neden yeni şeyler deneyip balık tutamama riskine gireyim ki?
Zaten sana da riske gir demedik ki, doğru mu? Ben girerim riske, hiç önemi yok benim için. Bakarız, iş yaparsa sende risksiz filan devam edersin. Lüfer tutmadığımız şey değil, her zaman tutarız onu. Ama şöyle bir şey var. Eğer kullanabilirsek istavridi verimli şekilde, bunun için bir kaç av harcasak bile, ilerde pek çok avımızda bize daha fazla lüfer olarak döner o tecrübe.
Teknedeyim, sarımsak zoka iLe avLanıyorum birden bir vuruş geLiyor çekiyorum oLtamı aman ALLAH'ım oda ne, irice bir Kofana vayy diyorum miLLi oLdum... derken aLarmın sesini duyuyorum yine bir ooff çekerek uyanmanın teLaşını yaşıyorum gözümü açar açmaz
Olabilir. Ben sahte yem, ölü yem canlı yemden iyidir demiş, bunu dediği içinde topa tutulmuş biriyimdir. Ama kimse de demiyorki, bu adamın bir bildiği vardır. Neyse, şunu biliyoruz. Lüfere giderken taze istavride, hatta canlı istavride güvenip giderseniz, güzel boğaz havasından alır gelirsiniz. Ama bu makus talihi değiştirebilir miyiz? İşte derdimiz de bu. Bunu elbette iman gücüyle yapmayacağız. Akıl ile, düşünerek yapacak, bir şeyler deneyecek edecek, bir çözüm arayacağız. Bulamayabiliriz. Ama aramazsak, asla bulamayacağız.
Ama ben yarin baliğa gidicem yani ilk önce istavrit sonrasinda istavrit fleto lüfere yatiricam yani neden şimdi kafami bulandirdiniz boğaz havasi alip dönücekmiyim yani
Dostum Boğaz Kıyısında yapacağın av için en ideal yem istavrittir. Bizim bahsettiğimiz tekneden uzunolta.