sürprizi merak ettim yaklaşık bir aydır tarabyada avlar yapıyorum en bereketlisi 13 parça idi,umarım 13 parçayı geçerim bu seferki avımda
Mesela ses çıkaracak bir şey ekeleyebilirsin. Balık böyle ses çıkaran bir şeye kayıtsız kalmaz, o tarafa mutlak döner bakar. Mesela koku eklersin. İlerde gezen balık bu koku izine rastlayınca, kaynağını bulmak için yönelir, gelir kokuya. Mesela elekstir sinyali eklersin. Balık bunlaır hisseder, yemine yönelir. Farzı muhal renkli parlayan bir şey, lamba filan eklersin, dikkat çeker, balık gene döner bakar ona. Mesele dönüp bakınca balığın onu yemeye ikna olmasıdır. Yani yem gibi durmayı kaybetmeyecek ama, normal yemde olmayan bir şeyle balığın dikkatini kendine çekecek.
o zaman leş yem takalım deneyelim. ne alakası var serdar sadece olay aksiyonmudur yani. hiçni önemi yoktur diğer kriterlerin. dümdüz bir rapala bağla çek babam çek rapalanın aksiyonuna göre gelecek balığı bekle yanındakide yaprakkullansın o aşamada yaprağamı bakacak rapalayamı bana rapala dersen ben sana kesinlikle olmaz diyeceğim şimdiden
Bu anlattiklariniz bana direk lüferi çağriştirdi zira onda denenebilir gibi de bildiğiniz mantarli takimda uygulanabilirmi hoş uygulanabilir gibi zira mantarin içine bişiler yapilabilir. Bide benim sormak istediğim şimdi çok güzel yazmişsiniz peki bunlari deneme firsatiniz oldumu hiç .
Arkadaşlar rapor sayfaları amacı dışında kullanılıyor diye çok fazla şikayet başladı, takım, yem vs. yazışmalarını uygun sayfalara alalım mümkünse.
burada bizim milletin indrigemecilik ve genellemecilik meselesi karşımıza çıkıyor üstad. Rapala eşit değildir rapala. Yani her rapala her zaman aynı işi yapmaz. Mesela, maria princess, iyidir, hoştur ama, her zaman değil. Yanımda arkadaş rapala çekerken, benim yemle alamadığım çok oldu teknede vs. Sana tavsiyem kaşık çekmen. Kaşıklar daha az yer/zaman seçer. Biraz da hızlı çek. Ama biz kaşığı alıyoruz, dövüyoruz filan, şekle sokuyoruz, üstüen hologram vs. ekliyoruz, o zaman işin rengi değişiyor. Fakat gene her zaman iyi olamıyor. Bazen yem iş yapıyor, bazen sahte. Ama yem tek çeşit (nerdeyse) fakat sahtelerin bin çeşidi var. Olay burada kilitleniyor. Kaldı ki bizde sahtecilik yeni yeni başlayan bir şey. Sen hiç boğazda jigging yapmadın mı lüfere üstad? Ama o, o zamanda kalmış, modern anlamda sahtecilik, yeni bir olgu bizim sularda. Henüz burada bu koşulda şu sahte gider diyebilecek tecrübe yok millette.
O zaman hemen dönelim rapora Havanın lodoslaması ile beraber balık meralarda güzel av vermektedir. Lüferler ebat olarak daha iri ve kallavi durumdadır. takımlara dikkat ediniz bugün kü balıklarda ufak balık yok.....
balkondan dürbün vesair birşeyle gözetleme filan aklıma geliyor ama yada sürekli sahildemisiniz? merak iyi birşey değil biliyorum ama insaniz işte napcan
Aret.. bi tavsiyem var.. kıyı raporLarı böLümüne birde baLık&Sohbet böLümü açsan aynı sayfa içinde aLt aLta oLsun bu başLık aLtında..
Forumda sohbet için de her konu için de uygun sayfalar var, burada laf lafı açınca böyle konudan sapmalar çok oluyor, neyse haftasonuna girerken artık raporlara bırakalım bu sayfayı da diğer konuları uygun yerlere yazalım.
Aret send haklıısnda, rapor mu var ki yazsın millet buraya? Gittiin tarabya'ya. Anaaa, skoylu gelmiş, vaay, ceyhun gelmiş... Atınız oltaları. Balık varsa, gözler kamışın ucunda, yoksa ne olacak, sohpet muhabbet. İşte bu da o aslında. Yarın dersin, bir zamanlar buralar dutluktu. Şenlenir bu sayfalar bak gör sen.
anLatmak istedigim şey bu sayfa içnde oLsa... idi http://www.balikavi.net/forum/forumdisplay.php?f=68
Fatih sabahları erken kalkıp hali dolaşmaya gidersen fiyatlar hakkında ve içeri giren balıklarla ilgili ilk bilgiyi ilk elden alırsın örneğin çok güzel barbun vardı kasası 120 TL dıkkatımı çeken tekir gelmiş süper diyorsun. Bakıyorsun etrafa Lüfer yok. demek lüfer halen açık denizde yok. kıyılamada hayvan. palamut yer gök palamut dolu evet palamuta çıkarsan bugun fazla fazla tutarsın. oradan Limana teknenin başına gidersin yine erkenden saat 6-7 gibi orada denize dün çıkmış arkadaşlarınla ama sağlam kaynaklar olmak kaydıyla ne haber nasıldı durumlar derki 2-3 balık diğeri 20 balık başkası 10 balık o zaman kafanda gunluk bir kıstas zaten oluşmuş olur. Arkasından 2 gün önce ne atsan gelıyordu dediler ve doğru haber tamam hemen adadaki arkadaşlarını bu sefer sen ararsın burada balık yıkıldı sabah erkenden suda olun. dersin ve meralar balıkla dolar arkadaşlarında bol balık tutar. tam terse dönersen merada balık nasıldı süperdi o zaman taa en uçtaki Celaliye vs gibi taraftaki arkadaşlarına balık nasıldı güzel o zaman yarın dahada bol olacak der tiyoyu geçersin. Bugün sis var tamam 2 saat sonra rüzgar veriyor sis dağılacak arkasından güneşle beraber balık gelecek denizde kal çıkma bekle dersin ve tutar. Sabah çok ayazdır erken çıkma denize ayazda balık ağız açmaz güneş bir mızrak boyu kalksın dersın o saatte balık başlar. rüzgar dönecek şurdan akması lazım abalığın hemen boğaz kanadına dönersin bizim diğer ev beykozda denize sıfır tamamen f.m.koprusu ile bğaz çıkışına kadar bir mesafeyı gorür. açarsın tel nasıl durumlar yeniköyde tekneler var. umuryeri hareketli burunbahçede palamut akıyor vs vs kısaca. İnsanlarla bilgi akışında çok net ve sabit konuşursanız karşınızdakilerde size net haberler veririler bu şekilde her yer konusunda kati bilgileriniz olabilir. ve Bolca dostunuz olmalı deniz üstünde olan sizin onları onlarında sizi karşılıksız arayabileceği dostlar her yer konusunda haber gelir bu şekilde Basit örnek zargana süzücez zargana dipli ne yapacaz adada zargana varmı abi dün gece yoktu buraya gelme başının çaresine bak derseki bu böyledir. kesin ve kati yoksa 1 saat gidiş 1 saat geliş yapar. Kısaca Marmaraya Boydan boya taa boğaz girişinden tekirdağa kadar hakim olursunuz. Dostluklarla..... havayla dost olmakla, denizi koklamakla...
Anladım Ali abi bu kadar geniş bir çevreye sahip olduğunuzu bilmediğim için düşünemedim. Merakım gitti çok teşekkür ederim
Akşam boğaza yemliye gitmek istiyorum.. Rapor vede mera konusunda yardım etmek isteyen arkadaşlarım varsa özelden yazarlarsa sevinirim..