Zamanında ben de söylemiştim Balıkların gitmesi bir şey değil de bu hayvanlar tel livarlara sıkışıp ölebiliyor da bazen. O yüzden kazıklı yollarda tel livar kullanılmasa daha iyi olur.
Aret altı zaten bağlıydı, şimdi üst tarafınada kilit yapıcam çelik telle artık bunu da açıp alırsa balığı demekki su samuru değil dalgıç alıyor diye düşünmeye başlıcam
Merhaba arkadaşlar, Akşamki organizasyona bende katılmak isterim izniniz olursa. Ustalardan bilgi ve tecrübe edinirim, bende tarabyada avlanıyorum genellikle. Ayrıca iyi sohbet ve muhabbet olmadan hiç bir şeyin tadı olmuyor. Ceyhun hocamın listelediği hazırlıklar tamam Görüşmek üzere.
Tarabya Merhaba arkadaşlar, Akşamki organizasyona bende katılmak isterim izniniz olursa. Ustalardan bilgi ve tecrübe edinirim, bende tarabyada avlanıyorum genellikle. Ayrıca iyi sohbet ve muhabbet olmadan hiç bir şeyin tadı olmuyor. Ceyhun hocamın listelediği hazırlıklar tamam Görüşmek üzere.
Emirganda taksi durağı önünde de mekanı var bu güzelliğin Acıkınca sepetleri açıyor, karnını doyurup gidiyor.. Hem de sepete falan zarar vermeden.. Arkadaşın biri balık akınında 24 saatten faz bir süre balık tutmuş ve sepete koymuş.. birde bakmış ki sepeti delmiş ve yiyebildiğini yiyip gerisini serbest bırakmış.. Aman dikkat.. arada mutlaka sepete bakın..
Bu sezon diğer meralara hiç gitmedim.. Ama artık denemeler yapmanın zamanı geldi.. çünkü balık çok azaldı bu merada. Daha çok yerli balıklar gelmeye başladı oltalara onlarında boyları çok küçük...
valla bende anlamadimm ilginc bi olaydi samurmudur yoksa kadir abimi baliği koyarken istavriti sıkıştırdı ( yalniz kendimi katmiyorum hiç ben yapmiş olamam ) Skor olarak iyiydi ama 3 tanede ufaklik saldim 13 balik var dolapta şuan :thumb:
Ceyhun 15 gün kadar önce yanımdaki 2 kişinin livarından da çaldı o samur birinde 6 tane diğerinde 1 tane vardı.. Ama hayvan ağzının tadını biliyor istavrit yemiyor lüfer yiyor Hatta livarında 1 balığı olan livarın altını tamamen bağlamış üstündeki tel kapağada ayrıca bir tel bağlayıp tamamen açılmasını önlemiş, sadece balığı atabileceği kadar açılıyordu. Diğer adamın 6 balık gittikten sonra, abi bak benim gibi tel bağlayacaksın bunu hayatta açamaz falan deyip livarı tekrar denize saldı 20 dakika kadar sonra livarda sarıkanat yoktu
Merhaba arkadaslar, hemen raporumu geciyorum. Dun aksam gecenin gec saatlerine kadar baliktaydim 1 iri lufer ( 33cm) ve 20 kadar disli ile avimi sonlandirdim. Hava ve balik superdi. Bi ara karnim acikti peynirli sandwitch aldim cayci amcadan. O sirada at cek balik basladi, 2 saat sonra anca ekmegimi yiyebildim. Su an ise gidiyorum, postu cepten gonderyorum tr karakter sorunu icin kusura bakmayin.heryerim tutulmus . Detaylara gelirsek Yer: 2 koprunun ust taraflari Yem: fleto taze istavrit. ( seytan oltasi ile yem sorununu hallettim) Takim: serdar koylunun tarifindeki chinu igneli takim( tek takim ile tum baliklar yakalandi) Bu post vesilesi ile serdar abiye degerli paylasimlari icin tesekkur ederim. Takim gercekten calisiyor. Herkez 3-5 yakalarken ben 20+ yakaldim ve balik kesti hadi gidelim denen zamanda at cek yaptim
Akcakese bungolov evlerinin oraya gitmiştim nisan ayında kalkan denemesi yaptık sonuç alamadık ama suan fındıklı olurmu bilmiyorum ama insanlar yüzüyordur pilaji. Harika
Şileyi bilmiyorum ama ağva da fenerin dibi iyi iş yapıyor. Uzun atabiliyorsan sahildende yakalarsın Hemde çapari ile
Kefken tarafı sabahtan beri gırgır kaynıyor.. buda çok güzeL baLık aLıyorLar anLamına geLir.. şuanda boğazın muhteLif yerLeri sağLam baLık yapıyor oLmaLı
Arkadaslar su an itibariyle ben Ceyhun SERDAR köylü batuhan vilayet evlerinde start verdik mehmet abi Okan ve uğur yolda geliyor aksam mangal partisi var
Hadi bakalım , güzel fotolarınızı bekliyoruz. Şuan işteyim ve çalışıyorum. Bu güzel havada boğazda balıkta olmak vardı . Neyse ..