Avrupa Yakası Kıyı Raporları

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında Aret tarafından paylaşıldı.

1. sedat_ist

sedat_ist sedat

Favori Kamış:
    okuma 7000
    Favori Makine:
    okuma(takashıma)
    En İyi Avı:
    Lüfer
    şuan 36 tane sarıkanat var hepsi temizlendi mangal köz olmak üzere :)

2. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    Harikasiniz valla ne diyim. Afiyet seker olsun.

3. sedat_ist

sedat_ist sedat

Favori Kamış:
    okuma 7000
    Favori Makine:
    okuma(takashıma)
    En İyi Avı:
    Lüfer
  4. omeryucee

omeryucee ömer yüce

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surf
    Favori Makine:
    Daiwa Windcast X5000
    En İyi Avı:
    İstavrit :) + 2 sarıkanat+4 sarıkanat + 4 sarıkanat daha-tek seferde 4 PALAMUT :)
    kısa rapor geçeyim ben döndüm ama keyifleri gıcır valla :) Ben guruba bir merhaba birde iyi geceler diyebildim yanımda başka bir abim olduğundan iki üç kişi yandaydım birde canlı istavrit aldım kovalarından :) iki kişi 7 sarıkanat ile döndük biz

5. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    tüh kaçırdk:(bebek varsa plan yapmayın sakın.en ufak bi kusmasında bile gözünüz arkada kalır bi yere gidemessiniz:)

6. Burak_A.

Burak_A. Burak Akıncıoğlu

Favori Kamış:
    Lineaeffe Fury Caster, 4.20 / Daiwa CrossFire 2.70
    Favori Makine:
    Daiwa EmblemPro 6000 A / Penn Affinity 7000 / Daiwa Regal 3000 5iA
    Şu an tarabyada palamut onumuzde geziyo, sabah rapala iş yapar.

7. sedat_ist

sedat_ist sedat

Favori Kamış:
    okuma 7000
    Favori Makine:
    okuma(takashıma)
    En İyi Avı:
    Lüfer
    burak aynen ya palamutlar gece dibimize kadar geldiler valla :)

8. sedat_ist

sedat_ist sedat

Favori Kamış:
    okuma 7000
    Favori Makine:
    okuma(takashıma)
    En İyi Avı:
    Lüfer
    burak aynen ya palamutlar gece dibimize kadar geldiler valla :)ama keyifli av geçirdik valla mangal partiside güzeldi :)

9. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Tebrikler güzel av ve muhabbet olmuş afiyet olsun.. görüntüleri merakla bekliyorum :)

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Aha şimdi yeni geldim eve. Sağolsun oktay kardeşimiz, hasta haliyle sabahı benimle birlikte edip, birde durağa kadar bırakmak büyüklüğünü gösterdi ki, ne kadar teşekkür etsem azdır. Bu zamanda onun gibi adam gibi adamlara kolay denk gelinmiyor.

Tabi geceyi düşünürsek, yardımlaşmanın, paylaşımın vs. boğazdan taştığı bir bir gündü ki, adam gibi adamların birine zor rastlanırken, bir sürüsünü birarada bulmak mucize gibi bir şeydi. Herkese, ker şey için teşekkürler.

Gecenin kendi bakış açımdan özetini yaparsam. İstavrti gayb erenlerine karışmış. Spin kamışla istavrti tutup bize yem yetiştirecek olan arkadaşlar her şeyi denedilerse maalesef muvaffak olamadılar.

Ama çinekop ve sarıkanat tarafından bakarsak, ben boğazda bu kadar uzun süre balığın bir merada azgınca yem kovaladığına tanık olmadım hiç. Gelen çinekopların çoğunu ki toplamda 20 tane filan vardır ki, 19cm olanları saysak 15 tane olur kafadan, hışımla geldikleri gibi gönderip denize döktük şahsen.

Sorun yemdi. Baktım ve gördüm ki, spin ile şeytan oltası timi elinden gelen herşeyi gayet doğru yapıyor ama netice alamıyor. İş başa düştü haliyle. Çantada bulduğum bir izmarit takımıyla açıktan bir kaç yem almayı becerebildim. Doğrusu, açık aynen istavrit kaynıyordu. Ama o izmarit takımı o işin takımı değildi.

Şöyle izah edeyim, gelen çinekopun boyu, taktığımız yem kadar ancak oluyordu. Buradan çinkopun küçüklüğünü düşünmeyin. İstavridin büyüklüğünü düşünün. Gelen çenkoplar 15cm'den ufak değildi hiç biri.

Fakat sabah kadar çanlar lüfer nesli için çalıp durdu. Hangi çan, hangisi olacak, kamışın ucundaki çan. Bir ara gene şangır şungur. Çektim, kuyruğunu alıp gitmiş yemin. O yarım yemi geri attım, onunla da gene çabucak bir diğerini yakaladım.

İş o raddeye vardı ki, kendine saygısı olan hiç bir lüfer familyası bireyinin yapmayacağı şeyler şahit olduk.

Gelelim öbür tarafına. Aslında niyetim, yeni model lüfer takımını denemekti ki, arkadalarda gördü zaten. Teknik olarak sonuç mükemmel diyebilirim. Fakat şöyle bir sorun çıktı. İğneler bir şekilde balığı almakta güçlük çıkarıyor. İğne takma yakalatma durumunun iyileştirilmesi gerekiyor. Sanırım bu hafta içinde o işi hallederim. Ama, lüfergilleri cezbetme açısından yeni mantar modellerinin devrimsel bir gelişim yaşattığını söylemem lazım. İğne meselesi de hallolunca, tafsilatlı şekilde anlatırım.

Doğru iğne kombinasyonu olmadığı için, skor biraz düşük kaldı. Saymadım ama, sanırım 10 kadar sarıkanat olmuştur. Fakat, bir ara merayı basıp, yemi mantarın dibinden kesip giden şeyler aklımda kaldı. Yem ısırık analizi, boylarının 35 - 40 cm olduğunu söylüyordu ama biz yanlış iğne tercihi yüzünden onları livara tıkamadık. Hoş, tıksak su samuru gelir yerdi kesin, o da var.

Böyle oldu işte. Benim açımdan gayet verimli bir geceydi. Herkese teşekkürler yeniden, tekrarında buluşmak dileğiyle.

11. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Öncelikle ilk defa katılan tüm üyelerle tanıştığıma memnum oldum. Çok güzel bir gece geçirdik. Palamut ve Lüfergiller merayı bastığından istavrit çok seyrek ve dağınık olduğundan şeytan oltası fazla çalışmadı, yine de 15-20 adet canlı istavrit, yarım kilo balıkçıdan gelen istavrit ve bir adet zargana ile avımızı yaptık. Saat 3 gibi palamutlar 5 metre önümüzden geçerken yan dönüp bize bakıyorlar, ne denediysek alamadık :)

Tüm arkadaşlarıma abilerime teşekkür ederim. Daha güzel avlarda buluşmak üzere reeling

12. darkklly

darkklly Batuhan Bilgin

Favori Kamış:
    lineaeffe fury caster 4.20,okuma v system 240 10-40 gr
    Favori Makine:
    daiwa emblem pro 6000a,penn affinity 7000,avenger 40 b
    En İyi Avı:
    palamutlar,lüferler,azman istavritleri
    mangaldan sonra gelen güzeller

13. sabriyazici

sabriyazici sabri

ellerinize sağlık hepinizin çok güzel bir ortam olmuş inşallah sonraki organizasyonlar hem daha eğlenceli hem daha bereketli olur daha iyileri hepinize ayrı ayrı rast gelsin inşallah sağlıcakla kalın bu güzel resimleri paylaştığınız için gelemesemde gelmiş kadar oldum saolun

14. onnik çavdar

onnik çavdar onnik çavdar

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf Rods
    Favori Makine:
    okuma spector st-65sa
    En İyi Avı:
    2013 şu ana kadar yakalanamadı
    keyfli bir akşam olmuş
    kalender raporum
    istavrit çapari -0
    palamut çapari-0
    çinakop çapari-0
    rapala -0
    akşamları seyrek de olsa yemli mantarlı takın çinakop yapıyprmuş tabi taze yem bulursan
    rastgele

15. kanaryasesi

kanaryasesi Tayfun Özyurt

Favori Kamış:
    olta
    Bi kere peşinen şunu söyliyeyim; Ceyhun başta olmak üzere organizasyonu düzenleyen arkadaşlar inanılmaz misafirperverler.. Tüm gece boyunca canla başla bizi ağırladılar..
    Sonra da aklımda kalmış olanları yazmaya çalışayım..
    Bir tane motorlu arkadaşımız vardı.. Sabaha kadar bize nevale taşıdı gitti geldi..
    Bir yanımda Kenan vardı, tam bir neşe kaynağı, mangal başı, baş pişirici.....başı ağrımaya başlayana kadar hepimize laf ve yemek yetirştirdi, sağolsun :)
    Diğer yanımda Batuhan vardı. Onun için şu cümleyi söylemem yeterli..."Beyler, çok iyi bir kıyı balıkçısı yetişiyor haberiniz olsun..."
    Herkes birbirine saygılı, herkes yardımsever herkes neşeli.. Mangal yapıldı yemek yendi, içildi.. Olayın başından sonuna kadar orada olan herkes işin bir ucundan tuttu..
    Başlangıcından sonuna kadar Ceyhun başta olmak üzere 1-2 arkadaş yem tuttu, diğerleri Dişliye attı. Gece kim ne tuttuysa o arkadaşların tuttuğu yemlerin payı çok büyük..

Velhasıl-ı kelam, geceden, arkadaşlardan, yemekten çok memnun kaldık..
    Keşke dişlilerde biraz daha büyük olsa ve ziyaretimize gelen palamutlarda yakalanmış olsaydı...

Yeni organizasyonlarda yine birlikte olma isteği ve dileğiyle herkese teşekkürler..

16. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Saat 3 gibi palamutlar 5 metre önümüzden geçerken yan dönüp bize bakıyorlar, ne denediysek alamadık

Başlarına çuval geçirseydiniz. :) ya da üzerine atlayıp kucaklamayı deneseydiniz.

Çok güzel bir gece geçirmişsiniz, neşeniz ve dostluğunuz daim, balıklarınız bol olsun.

17. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde

mangal başı bendim :)

18. ahaka

ahaka Arif

:thumb: Güzel bir gece olmuş ellerinize sağlık,tekrarında buluşmak tanışmak ümidiyle.

19. ugurates82

ugurates82 uğur

Favori Kamış:
    Lineaeffe Sea Master 4.20 surf Shimano Catana 270 14-40
    Favori Makine:
    Penn Battle 5000 Penn Fierce 3000 Shimano Alivio 6000 fa

Balıkları ben pişirdim abi yaa Nerden sendin :)) 2 tavuk pişirmeyle mangal başı mı olunuyo :)))
    Tayfun abiyle pişirdik diyim :))

Güzel geceydi Herkese teşekkürler

20. kanaryasesi

kanaryasesi Tayfun Özyurt

Favori Kamış:
    olta
    "Mangal başı" başlangıç anlamında.. Yani ilk başta kenan geçti mangalın başına.. Daha sonrasında ise sırasıyla yukarıdaki arkadaşlar,(Okan, Uğur ) 2-3 balığa da benim elim değdi o kadar.. Yani benim pek dahlim yok bu pişirmede.. (Tutmada var.. :) )Ama En son Ceyhun oturdu mangalın başına.. Ama ne oturuş.. Tüm sahil sucuk ve köfte kokusu doldu.. Ee, bu kadar kokuya milletin içi gitti ve sonuçta nazar değdi ve sucuklar yandı.. :)

Yukardaki yazımda da söylediğim gibi.. Tam bir İMECE... Eli değmeyen, işin ucundan tutmayan kalmadı.. Hep beraber tuttuk, hep beraber pişirdik.. Hep beraber yedik..