Şu yem yedirme olayına gelirsek... Tahminim C.tesi gecesinin yem yedirip balık besleme skorunu ben yaptım. Kendi rekorumu kıramamış olsamda, şu açık ve nettiki, bu iş bu takımlarla olmuyor. Sizdekiler değil, bendekiler. Belki bir şeyler yapıp, bu sorunu çözebiliriz gibime geliyor. Durun bir düşüneyim, taşınayım, hatta biraz kaşınayım bakalım, ne çıkacak?
Bir nevi iri solucan şeklinde oluyor yani yanılmıyorsam, güzel fikirmiş , deniyeyim hemen. Teşekkürler
AYNEN ÖYLE UZUNLAMASINA İNCE ŞEKİLDE KESİYORUZ İYNEYİ ÜÇ KERE TAKIYORUZ 2Cİ İGNEYİ 2 KERE TAKIYORUZ BÖYLECE BALIGIN KENARDAN KAPIP KAÇMA ŞANSI AZA İNİYO BİRADA GÖZÜMÜZÜ AÇIK TUTUP OLAYA KİTLENİRSEK TAMAMDIR
Evet bu işlemi yapabilmek için de taze yem olması şart gibi. Çünkü kendinden geçmiş istavrit zaten çok yumuşak oluyor ve bıçak değdikçe dağılıyor. Ayrıca yem kesmek için bir tahta vs kullanmamız çok faydalı oluyor ve bir de jilet keskinliğinde bıçak
Arkadaşlar dostlar yem arayanlar bulamayanlar Sabah biraz erken saatte kalkıp hale gidin. Orada kasa kasa istavritinden izmaritine bir sürü balık var. ve kopuk kutularda arabalar üstünde taşınıyor. yerlere o kadar çok dökülüyorki o kadar hatta bu işi torba torba doldurup götürenler var. sadece erken kalkıp hale gidilse 3-4 Kg a kadar taptaze yem bulunabilir.
EVET DOSTUM TAZE YEM ŞART YENİ TUTULMUŞ OLMASI OLMAZSA OLMAZ ZATEN BAYAT YEMİ BALIGIN ALMASI ZOR ÇOK BALIK OLACAK YADA HAYVAN ÇOOK AÇ OLACAK ÖRNEK VEREYİM BEN TAZE YEMLE 10 TANE ÇEKİYOSAM BAYAT YEMİ OLAN ADAM OLTAYI DEGİL BENİ SEYREDİYO ARADA BİR DE BALIK ÇEKİYO YANİ OKADAR FARK EDİYO BU İŞİNDE KANUNU BU ÖNCE YEMİNİ TUTACAKSIN SONRA PALA REMZİYİ ANLADINIZ SİZ ONU YENİ KOD ADINI BEGENDİNİZ UMARIM (PALA REMZİ)
http://fotoanaliz.hurriyet.com.tr/galeridetay.aspx?cid=61484&rid=4369&p=1&hid=21707269 Çok değişik oldu bu yıl, palamut geçti dedik daha inememiş bile. Sabahları palamuta devam. reeling
Yem tahtası olayı, yem kalitesini doğrudan belirler. Buna dikkat etmek lazım. Bilhassa sert, laminat kaplamalı, sert plasitk vs. malzemeden şeylerle yem kesildiğini görüyoruz. Bu ymeler pek sağlıklı olmaz, istendiği kadar düzgün kesilmez. Ne yiyeceğini bilmeyen bir balık olan öinekop ve sarıkanat için çok bir şey farketmez ama, bu lüferde cidden son derece önemlidir. Yem tahtaıs, bıçağına rathaç çizip kesebileceği kadar yumuşka, tercihan verniksiz, boyasız çam, kavak gibi bir ağaçtan yapılmış olmalı. Olmuyorsa, bir köpük ile idare edilmeli. Kötü yem tahtası yemin kenarlarının düzgün olmasını engeller, düzeltme vs. yaparsanız, onun düzgün olmasına mani olur. Dahası, bıçağı da köreltir: yüz dönmesi vakası. Birde görüyorum ki yem bıçağı olarak maket bıçağı tercih ediliyor. Maket bıçakları paslanmasın diye yağın içinde gelir. Bu yağ sudan etkilenmez ve berbat kokar. Balıkların gelmesini menfi yönde etkiler. O yağı bir iyice yıkamak, silmek, temizlemek, hatta yakarak yok etmek çok iyi bir fikir olacaktır.
Boş ver palamutu ceyhun. Sizin istavrit sahnesinden çok zevkli oyunlar çıkar size. Abartın siz o işi biraz. Zoka vs. gibi atraksiyonlar girişin.
Abi şeytan oltasına istavrit yeter bize arada çinekop geliyor zaten heyecan yaşatıyor bize. Orta suda kalacak şekilde zoka hazırlıyorum, 25gr gezer kurşunun önüne mantar çelik tel ile hırsızlı takım. Ama hepsi bir yerde sırayla iğneler mantar ve kurşun. Orta suya kadar inebilecek şekilde ayarlıyorum.
Ceyhun, bir dene diye tüyo vereyim. Jig kafaları var malum. bunların pek küçük olanları var. Onu hayaline getir. Küre gibi küçük bir kıstırma kurşunun (2-3gr) içine tel vs. geçirip aynı olayı yapıp, sıkıştır. Yani bir tür jig kafası yap. Gerekiyorsa kırmızı ile boya, oje faydalı bir icattır. Olmazsa alüminyum bant ile sar vs. kurşun rengi gitsin. Çelik telin yukarı bakan kısmı aynı jig kafasındaki gibi olacak. Öbür tarafada iğneler vs. kuyrukaltından sülük yem yap. O halka gibi yere rapala düğümü ile bağla ve şeytan oltası gibi kullan. Hatta biraz ileri savurup, açıktan yavaş yavaş aksiyon vererek, hiç ummadığın balıklar alabilirsin sanıyorum.
Abi şuanda ineboludayım yer gök palamut Tekneyle açıkta oynağın içine spin takımla at çek yapma zevkine nail oldum hihi
Mahmut abi benim yapmak istediğim spin kamışla max 35gr olabilecek şekilde yemli takım, gece akıntı olmuyor, biraz uzak atıp orta suda sarıkanat tutturmak. Spin kamış ile zevkine varim balığın Artık normal balık tutmayı bıraktık, fantezi peşindeyiz
ah be Soner kardeşim spin hastalık olmaya başladı. 2 haftadır doğru dürüst surf kamış açmadım Bakalım ne olacak sonu.
BEN ANLADIM CEYHUN SENİ Bİ ABİM AYNI ŞEKİLDE O DEDİGİM SİLİKON SIYIRTMA GİBİ BİŞEYLE GECEDE 60 ADET ÇİNEKOP ALDIĞINI SÖYLEMİŞTİ NERDEN ALDIN DEDİGİMDE BİRİSİ ÖZEL YAPMIŞTI ONDAN ALDIM FALAN DEYİP OLAYI ÖGRENMEMİ İSTEMEMİŞTİ BENDE GEÇEN SPOT BALIKÇILIKTA GÖRDÜM AYNISINI O VAKİT O ABİMİN BİRZ ÜÇKAGITÇI OLDUGUNA KANAAT GETİRDİM SENDE İSTERSEN SPOTBALIGA Bİ UGRA İNCELE
BU ARADA CUMARTESİ GÜNÜ BEN YANINIZDAN GEÇTİM TAM EMİN OLAMADIM SİZİN OLDUGUNUZA ONUN İÇİN SELAM VERMEDİM KUSURA BAKMAYIN SİZ ORDA KIYIYA YANAŞMIŞ PALA REMZİLERİ YAKALAMAYA ÇALIŞIYODUNUZ SONRA BEN SİZDEN 50 METRE İLERDE AVA DEVAM ETTİM 2 ADET ZARGANA ÇEKTİM SENDE BENİ GÖSTERDİN KENANA VE O GENÇ KARDEŞİME
Olmadı şimdi, bu hastalık değil, bu terapi. Hani gördün sanıyorum, gezer kurşun hedesini. Sanırım anlıyorsun neden kulak pamuğu çubuğu vs. diye kastığımızı. Ama büyük takımla, büyük balık olayının zevkide daha bir başka. Spin ile bu olay nasıl zevkliyse, aynen öyle, farklı bir zevk oluyor. Hele ince misina takmış, ucunda 3-5 kg balık var, aha şimdi kopacak, aha birazdan mevta diye havale geçirtiyorsa, onu çekmenin zevki daha başka.
Evet abi hatırladım. 2 zargana arka arkaya çekince Batuhan'a gösterdim seni bak dedim zargana hala çıkıyor devam et dedim arkasına 3-4 tane sarıkanat aldın onuda gördüm Sonra yoğunluktan takip edemedim. Keşke telefon açsaydın abi. Bundan sonra buluşmalarda balıkavı.net diye afiş falan mı açsak acaba