Abi bide burda spin takım bilen yok...İnsanlar deli bu çoçuk diyorlar sarıkanatları görünce de şanş diyorlar reeling Yemliyi bıraktım yarın geceye kadar. Gerçekten bu sene balık çok. Palamutun uzun sürmesi ve çok lüfer familyasına rahat veriyor. Kıyılarda sürüler halinde geziyorlar. Palamut varkende kimse bakmıyor bile. Birazdan inicem bende sahile. Terapiye ihtiyacım varmrsparkle
BENDE İSTERDİM SİZİNLE OLMAYI TAM EMİN OLAMADIM BİDE ÇOK KALABALIKTA RAHATSIZ OLUYORUM ONU ÇEK BUNU ÇEK ZEVKİM KAÇIYO O ZAMANDA KONSANTRE OLAMIYORUM BALIGA SEN DE DE ACAYİP GÖZ VARMIŞ BENİ GÖSTERDİN O ZARGANA KOVADAN ATLAYIP DENİZE KAÇTI
Olayın MİHENK taşlarından biri bu olay YEM FLETO BIÇAĞI ile kesilir Başka bir nesne ile kesilmez bu bıçak başka hiçbir işte kullanılmaz YEM TAHTASI tahtadan olur yumuşak ama çizilmeyecek bıçağı bozmayacak bir ağaçtan olmalıdır her balık kestikten sonra temizlenmelidir. Kesilen balığın pulları tahtada kalmasın diğer yeme yapışmasın keserken yeni kesilecek yemi bozmasın diye... ÖNEMLİ AYRINTI........ Fleto Fleto bıçağı harici bir nesne ile kesilmez maket bıçağı şu bu olmaz.....
Yem bıçağı değil fleto bıçağı zırt pırt bilemek zorunda olduğun 1 tl lik malzeme. Ben ağaç hızarlarından çıkan parçaları bileyip saplayıp kullanıyorum ... Öyle hale geliyorki kuru kuru traş olsan tahriş etmez...
http://www.avfoni.com/zz/urunler,Urun_Detaylari/2430-BORA_M_318_Fileto_Bicagi.html Tabi o kadar para verilmez.... en basiti , normal mutfak bıçaklarından birini (genişlikleri 3 cm civarıdır) 1.5 cm genişliğine gelene kadar daralt taşlamada , sonra bile.... maliyet 1 lira işlevine paha biçilemez... Kısacası bıçak genişliği minimum keskinliği maksimum..
Bıçağı görmeden bir şey söylemek yargısız infaz olur ama.. hiç iyi etmiyorsun. Yem susuzluk gibid,r herşeydir. Düzgün kesilmemiş bir yemle, düzgünü arasındaki fark, boş livarla dolu livar arasındaki farkı belirler.
Serdar Usta sen söylüyorsan vardır bi hikmeti.zahmet olmassa kullandığın bıçağın bir fotosunu ekleyebilir misin?
bu kadar etki edermi gercekten.. bu lufer hayvani ne kadar nazlıymıs bu kadar.. bende maket bıcagı ve sert plastiķ kesme tahtası kullanıyorum ilk fırsatta bıcak ve tahtayi degistiricem. sert kopuk benzeri bisey kullanilabilirmi?
Ben maket bıçağı kullanıyorum ama, resmini görürsen uzun müddet yemekten içmekten kesilebilirsin. Esprisi şu ki, piyasadaki bıçaklardan değil, esnek ve fileto bıçağı gibi davranan bir şey. sizin için şöyle bir şey önerebilirim: Bundan alınır, ince su zımparası yalanarak ıslatılır ve güzelce ince bileme yapılır. Ardından biraz kösele ile yüzü ıslah edilir. Ha, bu kadar kasmaya gerek olmayabilir, eğer kalite bir bıçaksa. Şimdi, ellere verir talkımı, kendisi lüpletir salkımı diyecekler için: Eğer kullanıp atmak için bu yedek uçlara 35 TL verecekseniz, markası Stanley. Ama iyisinden bir fileto bıçağını çok daha ucuza bulmanız mümkün. Velakin mahalledeki okulun karşısındaki kırtasiyeciden alacağınız maket bıçakları bu işi becermekte pek başarılı olamaz, hatırlatayım.
Stanley bıçakları 10 yedekli 2 lira usta ne yaptın sen ? Maket bıçağı nedir bilmem hiç MAKET yapmadım . Benim bildiğim falçata dır... Oda bu işe yaramaz . Mutfak bıçağını daraltırsanız olur..
İşte ona 35 lira verip alırsan, o zaman oluyor. Sahtekarlık vuitton çantada olmuyor sadece. Ama bu, fileto bıçağı yerine onu kullanmanın daha iyi olmadığı gerçeğini değiştirmiyor.
Bıçak çok önemli ta kanadadan rapalanın fleto bıçağını getirttim.Bıçak o kadar keskindiki korkudan kullanamadık Azıcık elime değdi ufaktan ince çizgi yaptı.Bizde realden aldığım 6-7 liralık ucuz fleto bıçağıyla idare ettik.bu da resmi. Uploaded with ImageShack.us
Bu da benim emektar kesme takımı..en cıvık balığı bile yağ gibi kesiyor..ederi ise sanırım 3-5 TL yi geçmez..hani şu sıkışık trafikte elinde bıçaklarla dolaşıp 50 TL fiyat çekip sonra 10 TL ye filan bırakılan takım bıçaklar var ya işte öyle bir takımın fileto bıçağı..Yaklaşık 10 yıldır eşlik ediyor,körelmeye yüz tuttu mu 220 No su zımparası ile eski formuna kolayca kavuşuyor.
Ceyhuncum aslında ben bunu istemiştim amcamdan yukarıdakini getirdi.Yeniden alacak olsam bunu alırdım. Uploaded with ImageShack.us
Buldum http://www.ebay.com/itm/Rapala-Finn-Thinn-Soft-Grip-Fillet-Knife-/140736526073?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20c48cf6f9