Aynen Burak_A Balik dün gece azdi gördüğüm kadariyla ben olta atmadim seyirci olarak takildim keşke cuma gecesinin yarisi kadar vuruş olaydi oda iyiydi ama kismet artik hava şartlarini takip edelim uygun günü kestirdiğimiz anda bi show daha yapariz balik kaçmadan Tüm Türk Kardeşlerimin CUMHURİYET Bayramını kutlarim. İnadına Türk'üz,inadına Atatürkçüyüz,her ne kadar Türküm demek yasak olsada Ne mutlu TÜRKÜM Diyene.. Diyebilene!
Bugün Emirgan için bilgi verecek arkadaşlar var mı? Rapala denemek istiyorum, yemli takım mı denemeli.
Emirgan ve özellikle Tokmakburnu'nda su fena akıyor. Yemli takımı kesinlikle oturtamıyorsun kurşun suda resmen yüzüyor. Tokmakburnu'nda herkes sıyırtmayla istavrit alıyor.Sahte deneyenler oldu onlar da bir şey alamadı.İnce çapari denedim sadece bir istavrit alabildim. Allah'tan aşağı taraflardan yeterli balığımı almıştım bu yüzden fazla zorlamadan bıraktım. Rumeli Hisarı'ndan geçerken gördüğüm çinekop çaparileri ve sahtelerle çalışıyorlardı.Bir çaparide çinekop gördüm.Herhalde alıyorlardı yoksa bu kadar kalabalık olmazdı.Herkese rastgele.
Dün gece Tarabya otelin önündeydik sonuç kocaman bir sıfır etrafta da 2-3 adet sarıkanat alan vardı ama genelde çoğu kişinin kovası boştu. Kısır bir gündü.
Bugun alico usta ile baligi bogduk bilmem 29 ekim raporu koyarmi ama dun gece Can ve Aret kardeslerimle bir yudum zargana icin Halde sersefil olduk adam basi 7 zargana ile ava basladik Allahtan daha sonra bir arkadas fazladan yemini verdi de ogleden sonra denizden gelen tuglalari yukledik tekneye bu lufercilik omrumuzu yedi
Boğaç desene treni fena kaçırdık biz. Havayı yatık zannederken limandan çıkar çıkmaz karşılaştığımız tsunami benzeri dalgalar moralimizi oldukça bozdu, av yapmamızı da çok zorlaştırdı. Küçük balıklar da zaten az olan yemleri bitirince öğleden önce avı bitirmek zorunda kaldık.
Bugün saat 2 gibi amcam aradı Arnavutköy'de çapariyle çinekop alıyolar gel dedi.Bende bi heyecanla saat 3 gibi av yerine ulaştım ama tam ben gelince balık kesmiş Ama yinede tek tük geliyodu.Ben olta dahi açmadım
Bu akşam sahilde biraz yürüdüm. Yeniköy - Tarabya hattında belirli bölgelere sıkışmış avcılar ile tenha yerlerdeki avcılar arasında verim olarak pek bir fark göremedim. Ayrıca tutulan balıkların % 90 ı limit altıydı. Limit üstü balık göremedim ama gözden kaçmıştır diye %10 bıraktım
Dün gece Tarabyaya gitmeden önce yemlik balık almaya pazara gittim orada limit altı değil resmen 10-12 santim yapraklar gördüm.Daha sonra tarabya kefeliköy arasındada gezindim.Yakalanan balıkların hemen hepsi limit altıydı.Yetkililerin el atması lazım bu duruma.Balık boyları bir anda küçüldü ancak avcılarımız sanki balığın neslini tüketmeye karar vermiş.Utandım
28 Ekim Pazar 22:30 - 08:00 arası Taraya'daydım. Gece yemliye sadece iki sarıkanat alabildim, bir tane de yandaki arkadaş verdi. Sabah gün doğarken rapala denemek istedim, ilk atışta balık takıldı ve çok ağır gelince heyecenlanıp epey hızlı çekince iyi bir lüfer su üzerinde görünüp rapaladan kurtuldu, daha sonra sırasıyla üç atışta 1 lüfer, 1 çingene palamutu ve 1 sarıkanat aldım. Sonra da balık kesti.
Evet pazar günü rapalaya çok güzel lüfer ve palamut vardı Biz de nasibimizi aldık istinye civarında. Mavi sırtlı ve 7-9 cmlik sahtelere daha çok ilgi vardı