Sabah 6 gibi kulelide olmayi planliyorum. Daha once hic gitmedim oraya is yaparmi sizce? Ve bana orayla ilgili tavsiyeniz var mi? Akinti nasildir kac gram kursun atmak lazim kulelide . Biraz acemiyim de
Yanlışım varsa düzeltin lütfen ama Kuleli, Anadolu yakasında değil mi? Bilgim olsa valla söylerdim ama karşının taksisiyim
Ben bu yaziyi niye buraya yazdim ki gercekten. Aslinda avrupa yakasinda oturugum icin bu basligi takip ediyirum ve suan anadolu tarafinda bi arkadastayim sabahta burdan baliga gitmeyi dusunuyorum. Aliskanlikla bu bolume atmisim mesaji, kusuruma bakmayin
burak harbiden nefis bir av yapmışsınız arklarla tebrik ederim bende benzerini tekneden yaşadım perşembe günü dostum çapariye atlıyordu sarıkanatlar , ama 1-2 lüferde gelmedi değil...
Eyvallah Alper. Seni de tebrik ederiz. Çapariyle sarı kanat çok keyifli olsa gerek... Ama lüfer yalan, öyle bir hayvan yok
28-10-2012 Ambarlı Merhaba arkadaşlar, Bu sabah 2 arkadaş Gürpınar tarafına gitmeye niyetlendik ve öyle de oldu. 06:00 gibi Gürpınar sahiline varsakta denizin kabarıklığı yüzünden bırak olta atmayı denize yaklaşılmıyordu bile. Baktık ki burda olmayak ozaman Ambarlı ya geçelim dedik. Daha önceden sürekli avlandığım yerlerden olan dalga kırana vardık. 2 kişi vardı avlanan, sorduğumuzda balık olmadığını 05:30 dan beri orda olduklarını söylediler. Kovalara gözüm takıldığında her ikisininde kovasında 3 er sarı kanat olduğunu gördüm. Herneyse , kamışları açtık , takımları hazırladık ... Süpriiizzzzz.... Yemler kediye kahvaltı oldu... Küçük bir poşet içinde ki istavritleri poşetle birlikte alıp kaçması bir oldu. Yapacak bişey yok yemsiz bu av olmaz ki bu havada Etrafta ki iki arkadaş da fazla yemlerinin olmadığını söyleyince yapacak bişey yok balık almamız lazım deyip tekrar toparlanıp yola çıktık. Küçükçekmece de bulunan balıkçılara geldik. Bu arada saat 08:00 oldu. Balıkçılar balıkları henüz kamyondan indirirken hemen gerekli yemi aldık ( Zargana ve istavrit ). Doğruca Ambarlı ya geri döndük. Hazırlıkları tamamlayıp Zargana yemli oltaları su ile buluşturduk. Daha oltanın boşluğunu almıştık ki ilk vuruş ve balık oltada. Güzel boy da bir sarı kanat.. Arka arkaya atışlarda 8 parça sarı kanatı kovaya aldık. Bu arada etrafımızı kalabalıklaştı tabi herkeste aynı dert YEM. Nedense etrafta ki yemlere fazla rağbet göstermiyordu balık. biz 8 i alana kadar 6 kişi bir yada iki adet alabildi. Sanırım keramet zargana da idi. 08:30 dan 10:00 a kadar 8 parça ile avı sonlandırdık. Bu arada balık kesmedi ama Zargana bitti (3 adet vardı) ve gitmemiz gerekiyordu. Fotoğrafları malesef yayınlayamıyorum , hafıza kartı kelek yaptı sanırım değişmesi gerekiyor, kaydetmiş gibi görünüyor ama içi boş. Havanın daha durgun olduğu zamanlarda, dalga kıranın açığa bakan yönünde iri boylarda Lüfer alındığının bilgisi verildi ve dah asonra gelen başka biri tarafından da onandı. Civar avcı arkadaşların bilgisine.. NOT: Avlak detayı vermekten çekinmiyorum. Denizler derya bizim salladığımız iki kanca. Paylaştıkça avcılık gelişir anca... Herkese rastgele...
Bohçacılar bir inerse oraya, o zaman görürsün sen iki kanca mıymış, neymiş olayın esamesi. Şu anda her yerde balık var, bol. O yüzden kapısının önüne gitmek varken taa oraya taban tepmezler ama, not almışlardır. Bir müddet sonra oralarda olta atacak yer bulamaz olursan, o zaman anlarsın.
Metehan Gökdemir bey sizi avlak yeri hakkında bilgi verdiğiniz için takdir ediyorum.Yorumunuzu çok beğendim.İnşallah daha çok balık tutma zevkini yaşarsınız.Birde sizin gibi düşünmeyip insanları bohçacı olarak adlandırıp aşağılayan kişilere acaba bu memleketin denizleri babalarından mirasmı kaldı acaba ki avlak yerlerini açıklamıyorlar?TC vatandaşı olan tüm insanların balık tutmaya hakkı yokmudur?Balık tutmaya sevdalı acemi veya profosyonel olsun kaç kişi haftasonlarında bilinen yerler hariç bu tip insanlar tarafından sır gibi saklanan yerlere gitme imkanı olabilirki? Bu tip insanlara karşı şahsi olarak düşüncem bencil ve hazımsız karakterli insanlar olduğudur.ALLAH kullarına ne kadar zorlarsa zorlasın nasibinden fazlasını vermez.
Neyin derdinde bu balik sevdalisi dostlar anlamak güç.denizin heryeri dişli kayniyor ama bi mera lafi tutturmuş gidiyor millet balik oluk oluk akiyor.yapmak gereken tek sey kursunu takimi takip olta sallamak. Karakter vs derin konular bunlar fazla girmemek lazim
bu işe yeni başlayan balık sevdalası olarak avlak yerlerinin söylenmemesi konusunda size katılmakla birlikte söylemeyen kişilerin bizlerden daha profesyonel olduğu ve acemilerin yanlarında olta atınca dolanma riski ile kendi avlarının zevkini düşüreceğini sandıkları için böyle bir şey yapıyorlardır diye tahmin ediyorum, bunu da yaklaşık 2 aydır devamlı olarak değişik kişilere mesajlar atmama rahmen birlikte av yapma şansını yakalayamadım başlarında kesinlikle acemi istemiyorlar kanısına vardım , balık avına üye olmamın büyük bir sebebide tecrübeli kardeşlerimizden abilerimizden bir şeyler öğrenmekti ama bu konuda sahada uygulama konusunda yanılgıya düştüm yinede herkeze saygı duyuyorum, balıkavından gerekli desteği alamadığım için hemen hemen her gün arnavutköy,tarabya,emirgan gibi kıyı balıkçılığının bolca uygulandığı yerlerde izlenimlerde bulundum nasıl yem takıyorlar nasıl olta atıyorlar izledim , son 10 gündür tek başıma en iyi avlak yeri olarak tespit ettiğim EMİRGANDA SÜTİŞ önü olarak belirtmek isterim ben oradayım tüm acemi arkadaşları beklerim...
Burada birkaç tür kişi vardır , 1 )balık tutamaz ama ahkam keser Bunlardan oldukça fazladır. 2)Kimi balık tutar paylaşmak istemez ( o halde ne işi var burada onuda anlamak mümkün değil ) bunlar genelde kendini prof sayan ve balık tutulacak yeri bilmenin yada takım bağlayabilmenin çoook öneli bir şey olduğunu sanan ve sosyal olarak pek evrilememiş arkadaşlarımızdır. 3) Biz .. Yani bildiğini anlatan bilmediğini soran, tebrik ve takdir eden tipler .. İlk 2 grubu fazla ciddiye almayın. Hoşça vakit geçirsinler bozmayın.....
arkadaşlar avlakyeri söylemek önemli değil ama su gerçegide göz önünde bulundurun hadi söyledik falanca yer ne oluyor herkez orada cöpünü pisligini bırakıp gidiyor e şimdi ne yapalım onların pisliginimi temizleyelim kaç arkadaş barajlarda göllerde söyledi bir aya kalmadan pislik içinden geçilmedi
bayram tatilinide fırsat bilip tarabya tarafına bi gece geçebilirim diye düşündüm.ama malesef bebekle bayram ziyaretlerini anca bugün bitirebildik. acaba yarın tarabyada akşam deniz nasıl olur .çok dalga olurmu.beylikdüzü yani gürpınar bugün yıkılıyodu resmen.zaten burada da balık çok seyrek.
yarın sabah erkenden kefelide (çayırbaşı)da olacağım çanlı yem olmadığı için balıkçılara müracaat edeceğiz taze yeme hemen vuruyor bayata nazlı rastgele
biz yarın 3 gibi palamut için arnavutköye gitmeyi planlıyoruz.. daha iyi bi yer tavsiyesi olan varsa palyaşırsa sevinirim şimdiden teşekkürler
Üstadlar hava durumuna göre bu akşam veya yarın akşam dişli için Arnavutköy'de sabahlıcam.Fakat yem konusu kafama takıldı.Akşam 11 gibi gitmeyi düşünüyorum acaba yemlik istavrit alabilirmiyim yoksa pazardan alıpmı gitsem siz hangisini tavsiye edersiniz?Çünkü pazardakine pek güvenemiyorum söylenenlere göre 1-2 günlük istavrite bile seçici davranıyomuş.