Avrupa Yakası Kıyı Raporları

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında Aret tarafından paylaşıldı.

1. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 420cm, Okuma V-System 2,40
    Favori Makine:
    Shimano EXAGE 6000 FC, Daiwa Windcast S 5500, Okuma Safina 40
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Evet bir iki günlük istavrite seçici davranabilir balik:confused:
    Zira biz bi iki saatlik balikta dahi acaba yermi bunu diye düşünmekteyiz.
    Ama tuttuğun anda kesip takarsan pek sıkıntı olmuyo
    onun için : Ceyhuuuun İstavriiiit :laughing: :laughing: :laughing: :thumb:

2. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    pazardan alacaksan hamsi al.arnavutköyde geçen sene hamsiye daha iyi geliyordu.hem hamsiyi çaparine takar canlı canlı istavrit yakalarsın.hatta çaparinin dibindeki kancaya süpriz izmarit de atlayabiliyor:)

3. deePblue

deePblue na

Rapalaya balik var
    Capariye balik var
    Yemliye balik var

4. mix_lord

mix_lord ercan

En İyi Avı:
    30 cm lüfer
    nerde, nerde nerde :)

5. onur72

onur72 Onur

Favori Kamış:
    ALBASTAR 1942 İSTANBUL KAMIŞ 420CM
    Favori Makine:
    avenger av 65a
    bence burası paylaşım sitesi..av nasıl yapılır,neyle yapılır,hangi avda ne tür yem takım kullanılır.nerelerde daha iyi avlaklar elde edilir,burda ne kadar profesyonel olursan ol,herkes amatör balıkçıdır.bu değişmez.yani kısacası ticari amaç gütmeyen kimi zaman stres atan,kimi zaman 2 tane tutayım da bayat balık yemek istemeyen vs vs vs... kardeşlerimiz ve abimilerimizin olduğu bir site olduğunu düşünyorum.yani burası sadece bak ben bunu tuttum.sen ne tuttun ? için olmadığını herkes biliyordur.bu sitedeki bazı kişiler ki yeni üye olmama rağmen çoğunlukta olduğunu düşünüyorum burda tanışıp,arkadaş olan kardeş olan kişillerdir.bu yüzden paylaşım şahsidir.paylaşırsın paylaşmazsın.paylaşana saygı duyduğum kadarıyla paylaşmayana da saygı duyarım.paylaşmıyor diye de yargılamak,paylaşmamak arasındaki saygı seviyesinin farkıda yok kanımca.
    Ben bu işi stres atmak için yapıyorum.Bir çok kiişide eminim böyledir..Fakat 2 de balık alıp gitmişsem eve eh onun tadı başkadır.1 kasa balık tutmak bana fayda etmez.O avlak yerinde tek başıma 1 kasa çıkartabiliyorsam gün içinde,benim için fazladır der ve beyler burası güzel avlaktır hepinizi bekliyorum der yoluma devam ederim.Yanımdaki rapala mı istedi veririm,geri de istemem.Çaparisi mi yok veririm,belki parası yoktur arkadaşın.Bunlar benim açımdan hoş şeylerdir.Ya ben buna 4 lira verdim yaa demem.Al kardeşim istavrit bu.Bitinceye kadar yemleriz sorun yok.Olay bu kadar basit aslında.Herkesin kendi görüşüdür.Görüşümde budur.

Herkesin CUMHURİYET Bayramıda kutlu olsun.
    Saygılar.

6. mix_lord

mix_lord ercan

En İyi Avı:
    30 cm lüfer
    nerde, nerde nerde :)

7. xxgokhanzz21

xxgokhanzz21 Gökhan

Favori Kamış:
    Albastar 4.20 krokodil
    Favori Makine:
    Banax 2000
    En İyi Avı:
    34 Cm alabalık
    Bakın yazdıklarınızda haksız değilsiniz katılıyorum lakin bi noktayı atlamamak lazım bizim bohçacı diye tabir ettiğimiz bi terim var avlak tarifi alıp orda nekadar balık tutabilirse tutmak yani balıkçılık oluyor balık CILIK işin cılkını çıkaranlar için söylüyorum burda bi sınır var limit var tebliğ var adam belki o gün tek başına taze yemide var 300 lüfer tuttu mesela 200 lüferi 300 grmdan çarpsan 60 kg balık tutmuş olur tebliğ bize 5 kg limit koymuş ha bu adam bu balıkları yiyemezde dağıtır fakire fukaraya orası bizi ilgilendirmez uydumu uymadımı biz ona bakarız.Ozaman 10 cm lik yaprakları satan balıkçılar vatandaşa yedirmek için tuttuk diyorlar bohçacılara izin verirsek onlarada izin vermemiz gerekir .Sonuç olarak avlak tarifi yapanlara karşıyım ben.

8. xxgokhanzz21

xxgokhanzz21 Gökhan

Favori Kamış:
    Albastar 4.20 krokodil
    Favori Makine:
    Banax 2000
    En İyi Avı:
    34 Cm alabalık
    Birde şöyle bir durum var kişiye özelden yazdıktan sonra hiç bir sıkıntı olmaz zaten ama açık açık forumdan herkezin göreceği şekilde yayınlamak hoş bir şey değil.

9. budabizden

budabizden Metehan GÖKDEMİR

Tüm dalga kıran avcılarla dolsada hiç sıkıntı olmaz. İşte sizin gibi düşünenler yüzünden ( anadan doğma kendini balıkçı zannedenler ) Arnavutköy de , Bebek te, Rumeli de ,Galata , Yenikapı da , Beşiktaş ta olta atacak yer kalmıyor. Kimse burnunun dibinde ki yeri bilmiyor oltayı alan boğaz ve çevresine doluşuyor. Bırakın avlak saklamayı da paylaşın insanlarla herkes kendine en yakın yerde avlansın. Tabiki zaman zaman boğazada gidecek , karadeniz e de.

Ben avlağını saklayanların raporlarını genelde gerçekçi bulmuyorum. Kıskançlıkla hiç bir yere varamayız.

Sormak isterim size; balık tutmayı nerden öğrendiniz? Avlandığınız yerleri kim gösterdi size ?

10. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Linea-effe Extreme cast 4.40
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr
    dün aksam emirganda yemLi avLandım 17de basLayan avı 00:30 da sonLandırdım topLamda 13 parca sarıkanat aLdım....

11. sabriyazici

sabriyazici sabri

Maaşallah daha iyileri rast gelsin

12. HasanK

HasanK HasanK

En İyi Avı:
    2,5 Kilo İstavrit

Kedinin avı bayağı verimli geçmiş anlaşılan.:D

13. onnik çavdar

onnik çavdar onnik çavdar

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf Rods
    Favori Makine:
    okuma spector st-65sa
    En İyi Avı:
    2013 şu ana kadar yakalanamadı
    balıkçıdan alınan bayat yemle çayırbaşında saat9 başladım 12de avı sonlandırdım klasik mantarlı takım 2 kamış 75 gr kurşun 12 ad sarıkanat
    balık çok hafif vuruyor dikkatli olun
    rastgele

CUMHURİYET bayramınızı kutlarım

14. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Güzel av olmuş Onnik abi tebrik ederim.

15. Burak_A.

Burak_A. Burak Akıncıoğlu

Favori Kamış:
    Lineaeffe Fury Caster, 4.20 / Daiwa CrossFire 2.70
    Favori Makine:
    Daiwa EmblemPro 6000 A / Penn Affinity 7000 / Daiwa Regal 3000 5iA
    Dün saat 4 gibi 2 arkadaşımla buluşup İstinye Tokmak Burnu'na gittik. Amacımız yemlik istavrit tutmaktı. Baktık sıyırtma ile tek tük çıkıyor. Fakat sıyırtma ile almak bizi kesmeyecek açtık 8x8 çaparimizi. İlk atışta 3 adet sonra 5 sonra 4 adet derken bir baktık herkez sıyırtmaları topladı oltacıda çapari açtırıyor :) 25-30 istavrit aldıktan sonra bir anda kesti. Biz de eşyalarımızı toplayıp Tarabya yolunu tuttuk. Vilayet Evleri civarında uzunca bir gözlem yaptık. Gene tek tük sarı kanat çıkıyor. Bir arkadaşımız hadi Kefeli'ye bakalım dedi. Oraya gittik. yarım saat kadar gözlem yaptık. Öncelikle oldukça kalabalıktı. Sık sık balık çıkıyordu. Ama manzara korkunç! 8-10 cm'lik yapraklar çıkıyor ve hepsi kovaya alınıyordu. Ben burda balık tutmam arkadaş dedik ve 19:30 civarı tekrar Tarabyaya döndük. Balık çok seyrekti (Di mi Em2e :)). Uzun bekleyişler sonucunda ancak 4'er balık alabildik. Gece 3'e kadar direttik. Daha sonra hadi sahilden gezerek bakalım dedik. Tarabya koyunun sağ tarafı (Bilenler bilir bilmemne Chief restoranın sağı) bir miktar kalabalık vardı. Orda da kısa bir gözlem yaptıktan sonra olta açmaya karar verdik. Kısa sürede 4'er sarıkanat daha aldıktan sonra yemimizin de bitmesiyle buna da şükür deyip ava son verdik. İnşallah daha iyi avlar sizlere rastgelir.
    Avlakları mümkün olduğunca anlatmaya çalıştım, umarım yardımı dokunur. Ben burada avlakları öğrenmeye başladım. Şimdi ise sahile indiğimde dostlarla karşılaşıyorum çok keyifli oluyor.
    Not: Biz avlandığımız yeri temiz bırakıyoruz. Hem kendimiz hem bizden sonra gelebilecek dostlar için. Bir poşete tüm pislikleri toplamak ve denizden 2-3 kova su çekmek kadar kolay herşey.

Tüm balık sevdalısı dostların Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.

16. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Bugün Can'la çıktığımız uzunolta avında 2 kabalüfer 11 sarıkanat yakaladık. Lodos çok zorlayınca ve taze yem de bitince fazla ısrar etmeden avı erken bitirdik.

17. Burak_A.

Burak_A. Burak Akıncıoğlu

Favori Kamış:
    Lineaeffe Fury Caster, 4.20 / Daiwa CrossFire 2.70
    Favori Makine:
    Daiwa EmblemPro 6000 A / Penn Affinity 7000 / Daiwa Regal 3000 5iA
    Aaaaa Lüfer banghead Tebrikler Aret usta, ellerinize sağlık. Daha iyileri rastgelsin inşallah.

18. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Aret geçen hafta bahsettiğim 35cm civarı lüferler ulaşmış oralara. Rastgelsin :)

19. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Teşekkürler. Hiç uyumadan geçirilen bir gece, sabaha kadar zargana peşinde koşma, lodosta beşik gibi sallanarak yapılan avın neticesinde birer lüfer eve götürebildik. Kısacası lüfer = zor balık.

20. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Doğrudur Ceyhun dostum, bayramda yaptığımız her iki avda da bu boyda kabalüferler aldık.