Avrupa Yakası Kıyı Raporları

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında Aret tarafından paylaşıldı.

1. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Linea-effe Extreme cast 4.40
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr
    Casper peki sen adamsın, poLemige girmicem daha fazLa.. yok başka sözüm

2. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Yahu gerek yok bunlara arkadaşlar, lütfen.. galata bilinmeyen gizli bir mera değil ki, sürekli kalabalık zaten, Yavuz yazdı diye daha kalabalık olacak hali yok, limiti belli zaten.. adamın üstünden olta atamazsın ya, bir aralığa en fazla 3 kişi sığıyor..

3. ardaykul

ardaykul arda

En İyi Avı:
    2 saatte kıyıdan 4,5 kilo istavrit
    Üstadlar çinekop, sarıkanat martı tüyüne geliyomu ? Yeşil bol floşlu birkaç takım yaptım elimde martı tüyüde var olmazsa onlardanda birkaç takım yapmayı düşünüyorum.Birde iğnelerim 10 ve 4 numara hangisini kullanmalıyım kararsız kaldım ?

4. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Linea-effe Extreme cast 4.40
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr
    ben Lüfer famiLyasına çapari atmadığımdan (tarzım degiL) pek iLgiLi degiLim fakat azda oLsa edindigim biLgiLer doğruLtusunda şunu söyLerim sana yeşiL ve beyaz tüyLü birazda simLi çapariLeri dene..

5. dguneyi

dguneyi Değer

Favori Kamış:
    Shimano Vengeance Ax Surf 420
    Favori Makine:
    WINDCAST Z5000 DAIWA
    Arkadaşlar selam,

Nacizane bir sorum olacak.
    İkidir yanımda bildiğiniz küçük mantarlı 2 iğneli çinekop takımıyla ava gittiğimde takımımı sudan çıkarttığımda koptuğunu gördüm ve mantar da yoktu.
    Ayrıca kesinlikle bir yere takılma sürtme olmamaıştı.

Sorum şu: Lüfer canavarı yemi bir bütün olarak mı almaya çalışıyor?
    Yemi bütün alıp misinayı koparttığından mantarı tutan bir yer kalmadığı için mantarda boşta kalıp misinadan sıyrılıp suda gidiyor olabilir mi?

Yarın Tarabya da olacağım, raporumu yazarım.

Teşekkürler.

6. hasan ışık

hasan ışık hasan

En İyi Avı:
    bütün avlarım
    takım küçükse lüfer misinadan ısırmış olabilir telli takım atarsan ne oldugu belli olur iyi avlar rastgele..

7. dguneyi

dguneyi Değer

Favori Kamış:
    Shimano Vengeance Ax Surf 420
    Favori Makine:
    WINDCAST Z5000 DAIWA
    Cevap için Teşekkür ederim.

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Lüferin boyunun üçte biri. İşte tam oradan ısırır lüfer. 30 cm ise, 10cm öteden ısıracaktır. Eğer orası misina ise, sonuç malumdur.

9. ilker_a

ilker_a İlker

Şimdi geldim vilayetler evinin önünden. Balık seyrek olmakla beraber yaprak çoğunluktaydı. Bir ara yağmur çiseledi ve balık bollaştı. 5 tane limit altı saldık ve 10 parça 25 cm üzeri dişli aldık iki kişi.. Hem yemimiz bittiği için hem de arkadaşımın işi dolayısıyla 23:30 gibi sonlandırdık avi. Ama kalanlar iyi balık alır tahminim. Herkese rastgele..

10. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    Yenıköy çakar'ın orda 2 saatlık zıpkın dalısında 12 lüfer resmen et yıgınına daldım :)
    aynen banada kabatasdan oltacı can abı yılardır tanıdım bırı aradı balık bır yapıyormus bır yapmıyormus yada seyrekmıs yanı hareket var ama sabır sabır :)

ben bu ara gıdemıyorum 15 gundur ıslerden dolayı bırde 1 hafta hasta yattım ınsallah bırazdan cıkacam sabah 9 a kadar takılırım belkı kısmet nasıp

11. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Geçmiş olsun Timur..
    Raporunu bekliyoruz..

12. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Timur geçmiş olsun

Mübarek nerelerdesin? gözlerimiz yollarda kaldı nerde bu balıklar bakalım.

13. deePblue

deePblue na

boğazda sular durulmuş gibi görünüyor.
    1 haftadır akıntılar sağlı sollu dönüyordu girdap oluyordu resmen.
    suyun durması balığa da beslenme fırsatı verdi gibi sanki :D

14. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Lüfer kopartıyor dün bana da oldu, yakalanınca ileri doğru hamle yapıyor ve mantarın arkasında bir yerlerden takımı kesiyor, buna fırsat vermemek için çok hızlı sarmak lazım. Telli beden takım kullanmak da çözüm ama ona daha az balık gelir.

15. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk

Aret gece ben gittikten sonra nasıldı balık durumu? Lüferi aldın yine :D

16. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Dün akşam Tarabya'da Onnik abi, Mehmet abi, Ceyhun, Burak, Harun ve ismen tanışamadığımız arkadaşlarla keyifli bir av yaptık. Akşam Ceyhun'un yanına vardığımızda balıktan eser yoktu, kalabalık ise haftaiçi olmasına rağmen inanılmaz boyuttaydı. Tabii arkadaşları görünce balığı filan boşverip kurulduk yanlarına. Uzun süre olta bile atmadık, çay, bisküvi, sohbet derken yavaş yavaş ortaları gönderdik suya. Ceyhun denize sıfır şekilde oturmuş şeytan oltasıyla istavrit yakalayarak zevkini yapıyor, çevresindeki 50 metrelik alandaki kimsenin yem sıkıntısı yok :) Dişliler gelmeye başladığında bile hiç şeklini bozmadı istavrite devam etti, biz de sayesinde taze yemlerle balık alabildik.

Gecenin şanslılarından biri bendim, güzel bir lüfer aldım. Çevreden de 1-2 tane alan oldu. Denizde yapraktan kofanaya her boy dişli mevcut. Lüferi alınca iri şakşak yemlerle ikincisini kovaladım en sonunda çok iyi bir tanesi oltaya yapıştı ama balığı birkaç metre anca çekebildim, çektiğimde takımda mantar bile kalmamıştı. Bu kadar iri balık olacağını tahmin etmediğim için önceki geceden bağladığım 3 tane 0,26 FC misine ve Sasame 2 No uzun pala iğneli takımlar çok az dayanabildi. Çok iyi çalışan bu takımlarımı kaybedip piyasa malı takımlara dönünce tek balık alamadım. İşte hazır takımla kendi bağladığımız takımların açık farkı.

Tarabya'da yine güzel bir gece geçirdik. Burada balığın da dostluğun da tadı bir başka.

Tarabya Bölge Komutanı Ceyhun ve Mehmet abi

Lüfer tutamayan adam (Burak) ve arkadaşları sabahlayacaklardı, sabah suyunda lüferi almışlardır diye düşünüyorum. Lüfer denk gelmemiş olsa bile onlar da gayet güzel boyda balıklar aldılar.

17. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    cumartesi rüzgar az hava güzel tekrarlayalım :)

18. Fisch

Fisch Burak

Favori Kamış:
    Lineaeffe Oyster Cast
    Favori Makine:
    Okuma Avenger 65
    En İyi Avı:
    Kazara Sarikanat :)
    Dün Ceyhun Üstad başta olma üzere forumdan pek çok arkadaş ile tanışma fırsatı buldum. Öncelikle hepsine göstermiş oldukları dostluk, yardım severlik ve sabır için teşekkür ederim :)

Dün balık tutmaktan ziyade çevremdekilerden alabileceğim her bilgi kırıntısını toplamanın peşine düştüm. Akşamın ilk saatlerinde de taze istavritle limitin biraz üstü bir adet çinekop aldım. Bugünkü sehir dışı müşteri ziyaretim sebebiyle de maalesef saat 20:30 gibi hiç istemesem de ayrılmak zorunda kaldım.

Bir kez daha dün Tarabya'da bulunan herkese teşekkür ederim.

Sonraki seferlerde görüşmek üzere :thumb:

19. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Aret elllerinize kollarınıza sağlık yine süper görüntüler sıkı dostluklar olmuş daha güzel ve bereketlilerine rasgele. (İnsan bizede haber veriri hiç olmazsa mangalı ateşlerdik)

Sevgiler

20. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Boğaz'da tutabileceğimiz balıkları yakaladım zaten, iri palamut, Lüfer, Eşşek istavriti, iri mezgit, baba iskorpit :D hedef büyütmek istediğim için artık uğraşmak istemiyorum. Amaç yemek değil, oltanın bir ucunda ben diğer ucunda balık zevk almak istiyorum sadece, devamlı aynı balığı tutmak sıkıyor bazen. Size bol bol yem tutarım ben. :)