İlyas bey, bu konu için bende nacizane önerimi sunmak isterim. Dişli takımı için tel yerine kevlar iplikler var onlardanda kullanabilirsiniz, hem düğümü kolay oluyor, hem yemi kasmıyor salınımı engellemiyor hemde oldukça sağlam. ben kevlar kullanıyorum takımlarımda ve gayet memnunum... Tırnak makasıyla bile 5-6 kez basında anca kesiliyor kevlar..
Verimi az. Hatta normal misinanın bile verimi az. Misina az, tel çok fazla, ama muhakkak yemi kasıyor, kazık gibi oluyor. En iyi yöntem, tekli tel ile, delikli iğne kullanıp, ince kısa pala iğneleri kolay hareketli olacak şekilde eklemek.
Serdar senin delikli kısa pala iğne+tel+fırdöndü birleşiminden yaptığın bir takım vardı, ondan bahsediyorsun sanırım.. yemlik balığın düzgün durması için de mantardan 2 adet alüminyum tel çıkarmıştın yemi sabitlemek için..
Doğru. Mantar tarafı ayrı bir mesele. Ama o şekilde, delikli iğneler kullanıp, aralarını sağlam bir tel, mesela rezistans teli ile yapmak. Daha iyi teller var. Ama bulmak güç, üstelik çok pahalı. Takım uzayıp kısalabilecek. Rahat hareket edecek. Hafif olacak. O zaman çok şey değiştiriyor. Bilhassa özel mantar yapar, yemin yukarı bakmasını sağlarsanız, sonuç son derece dramatik şekilde belli oluyor, eski takımlara harcadığınız zamana acımaya başlıyorsunuz. Dediğim gibi, bu sen balık bol, umarım hep böyle olur. Ama seneye mesela, balık normale dönerse, o zaman iyi takımın faydası daha iyi görülecek.
gaLata yıkıLıyor.. paLamut ızgaracıLarı biLe Lüfer Izgara satıyor.. gidecek oLanLar kaçak kat çıkmak için maLzemesiz gitmeyin maLum yer yok
Serdar kardeşim merhaba; Ben mi kaçırdım bilmiyorum ama sizin yemi yukarı baktırma çözümünüzü bulamadım..sakıncası yok ise paylaşırsanız faydalı olacak umarım. Sevgiler
Valla akşam iş çıkışı gitmeyi düşünüyordum üşengeçlikten sabah işe gelirken takımları yanıma almadım..
millete yalan yere gaz vermeyin. avlak yazılması tartışıldı o kadar suyunu çıkarmayın. burayı okuyup balığa gidenleri unutmayın. sonr arkanızdan laf yersiniz.
sen kimi neyLe tenzih ediyorsun..? sözlerine dikkat et seni ilk ve so kez uyarıyorum.. önce yazıyı oku sonra o yazıyı yazanı oku.. tanımadan bu sekilde küstahca yorum yapma hakkımda sinir harbide yaşatma derim.. Yazdıklarımın hepsi dogru varsa akLın gider tutarsın tamammı adamım..
valla dün hisar önündeki cemaati gördükten sonra böyle toplu avlanılan yerlere gitmeyi kolay kolay düşünmem o ne kalabalık öyle. çevirdim direksiyonu 180 derece emirganda aynı balık
yok yok Ahmetim bu insanLara iyiLik yaranmaz.. biz gidemiyoruz bari vakti oLan gitsin aLsın baLıgını diye canLı rapor sunuyoruz beyLer kaLkıp bizi taşLıyor... taşLayın bakaLım görürsünüz bundna sonra rapor mapor..
Bahri Yavuz dediğimiz Arkadaş yıllardır benimle şahsen görüşür Kesinlikle bir sözünü 2 ettiğini duymadım. verdiği haberlerinde bugune kadar 1 tanesinin yanlış olduğuna rastlamadım Benim Kıymetlimdir. Sözüne itibar edilecek derecede balıkçıdır Lütfen....
gerek yok abi. bilen biliyor Ali abinin de söylediği gibi.sinir etme kendini ama -bu millete iyilik yaramaz- düşüncende sonuna kadar haklısın
Kaçırmadın da, bugünlerde tembel tarafım biraz daha önde gidiyor. Bir ara yazarım, şimdilik zaten çok fazla hacet yok takımın iyisine filan.
2 saat önce galatada arkadaşımı aradım. keyfi yazmıyoruz burda. sen ne kadar adamsan bende o kadar adamım