Kıyıda yem kesme olayı denizden hiçbir farkı yok -Yeme elimiz fazla değmeyecek. Balığın pulları dökülmeyecek. Kuş misali fazla sıkarsan ölür, serbest bırakırsan kaçar gider -Yem ne şartta olursa olsun takım üstünde salınacak ne olursa olsun. salınmazsa takımın işlerliği zayıflayacaktır. -Ve her zaman yem uzun olmalı. balığı cezbedecek nitelikte olmalı. -Yem kesmeden takım hazır olmalı kanlı kanlı takımla buluşmalı ve zaman geçirmeden kurumadan denize atılmalı. -Yemin kenarları ve dış hatları sürekli olarak dümdüz olmalı girinti çıkıntı sarkan bulaşan kısımlar olmamalı. -Yem Fleto bıçağı ile kesilir başka araçla değil. ya fazla keser yada yemin üzeinde iz bırakır o yuzden bıçak gibi bıçak önemli. -Kesilen yemin yarısı dışarıda bekletilmemeli soğuk durmak zorunda kurumaması adına Herşeyden önemlisi yem TAZE olacak....
Bana müsaade arkadaşlar Cümleten Tüm Balıkavı camiasına iyi tatiller Bol balıklı hafta sonları diliyorum Herkese rasgelsin Oltalarımız boş kalmasın. Bu arada Bolca şimşek çakıyor balık yarın olmayacak gibi ama hayırlısı........
Biraz önce Tarabya'da biraz ıslanıp eve geldim Yarın sabah yağmurlu gözüküyor fakat öğlen yamur kesiyor ve pazartesine kadar yağmur yok. Rüzgar hızı 10km, gece azalıyor. Çelik telle hazırlayın takımları hooked
yarın tüm sahiller çok kalabalık olacak galiba "Şuan Boardumuzda: 2608 (267 Kayıtlı ve 2341 Misafir üye bulunmaktadır.) "
Tam bende lüfer aldim nie bahsetmio kimse dicektimki Valla süper bi geceydi yine bu tür buluşmalar son zamanlarda sağlam organizasyonlara dönüşmeye başladi ve gerçekten balik bahane sohbet şahane tadinda geçmekte.. Bende haftasonu biraz sıkıntılı olabilirim ama hafta içi bir organizasyon yapalim balik kaçmadan.. Onnik usta mehmet abi Aret ve dier burak arkadaşim taniştiğimiza memnun oldum tekrardan sizlerle. Tarabya Fishing Team hadi hafta içi sağlam bir organizasyon yapalim mangal v.s de olsun ne dersiniz. :thumb:
Bir kare daha... Bir dostumuz imzasında; "tutması ayrı, yemesi ayrı" diye başlıyor sözlerine... Hani ayıptır söylemesi, dün geceki kıyı yemlileri ve sabah tekne çaparisi sonucu kovaya inenlerle bu gece yağmur altında böyle bir keyif yaptık. o ızgara 4 kere boşaldı. Tekrar tekrar ayıptır söylemesi, bu sevda her yönüyle ayrı güzel... Uploaded with ImageShack.us
hakikaten çok keyfli bir geceyidi .dostluk muhabbet güzeldi.bu arada takım kalmamıştı Aret sağolsun mağzeme almış bırakmış onlarla oynuyorum çok teşekkürler Aret
Emre ben de tanıştığımıza çok memnun oldum, dediğin gibi bu kıyı avlarını sezon boyunca her haftaiçi bir akşam şeklinde düzenli bir hale getirebilirsek çok keyifli olur bence de. Onnik abi kolay gelsin sana da, ben de birkaç mantar ayırdım kendime, akşamları birer ikişer bağlarım bir daha ava gittiğimizde en az 10 takım hazır olacak çantamda
İster hafta içi ister hafta sonu, düzenli ve herkese uyan bir program yapabilirsek ben her türlü uyarım dostlar. Elimden ne geliyorsa ve ne gerekiyorsa da yaparım...Yem lazımsa yem avlanırım (Ceyhunum belki sıkılmışsındır), yer yoksa da oturur izlerim mesela... Emre kardeşim bana bir takım verdi onu saklıyorum (takozuna Em2e yazdım). Aret usta o 10 takımdan birine talibim ama imzalı isterim
Benim arkadaş Afşını biliyorsun Emre... Dün gece bankta horrrlayan arkadaş Sabah 6'da bir arkadaşının teknesiyle yol aldılar. 3 arkadaş 141 balık almışlar. 3e bölmüşler ve Afşın dün gece tekne yorgunu geldi Tarabya'ya...
Burakcım burada takım konusunda eline su dökemeyeceğim çok adam var. Mesela dünkü kadrodan Ceyhun ve Onnik abi takım bağlama konusunda çok üst seviyededirler. Tabii benim takımları da seninle memnuniyetle paylaşırım. Ben 2-3 numara iğnelerle her boy balığı alabilecek takımlar yapmaya çalışıyorum, istersen sana 1 numara iğneden lüfer takımı hazırlayayım. Şu beklenen lüferi benim takımımla alman benim için büyük gurur olur.
Aret hocam, daha ne desem bilemidim ki... Hani konusu açılmışken tüm yüzsüzlüğümle diyiverdim işte Orada belki duymuşsundur kaptan diye hitab ettiğim Emre adında bir arkadaşım daha vardı (forum ailesinden değildir) sağolsun o da bir takım hazırlamış bana, kıyamadım o da duruyor elimde... Anı olsun güzel olsun diyedir talebim. Ben bu aralar takımlarımı 0.35 çift kat Nippon misinadan ve VMC 9224 NI 2no siyah uzun pala çapraz iğneden, 3 iğneli bağlıyorum. Ama o lüferi senin hazırladığın takımla alırsam keyiften göbeğimi kaşırım o başka
Burak yarın sana çelik telli, sasame no:2 iğneli, modifiye mantarlı bir takım vericem değil lüfer kofana gelse çekersin.
Sasame iğneler Çelik tel (mantar sonrasıda çelik tel ) Mustad iğneler çift kat 0,33mm powerline super premium Mantarlar tek tek japon ile takviye edildi, avlanırken folyo soyulması olmuyor.