çarpma kullanan hiç görmedim. balıkları kurtla alıyorlardı. neyse öyle yada böyle köprü avcılığı hiç bana göre değil kimseyede tavsiye etmem
Tarabya; bugün sadece kefal vardı, çarpma ile alıyorlar. Ne kadar yanlış olduğunu düşünsemde adamlara laf anlatılmıyor. 8cm çaça tutup bol yağda süper oluyor diyen tipler bunlar.
İnternetteki sorunum nedeniyle dün yapılan avdan bahsedemedim. Dün çok güzel öğleden sonra 14 gibi Tırsi akınına rastgeldik bir kamışla 5 kg.a yakın tırsi aldık 3 arkadaş paylaştık balıkları. Aynı balıktan bugün eser yoktu? Sanırım geçiş balığına rastgeldik.
Sardalya'ya çok benzer. Ama ayrı bir türdür. Boyları en fazla 8-10 cm. olur. Bu mevsimlerde sürüler halinde kıyılardan Karadeniz'e akarlar. Sürüleri çok yoğun oldukları için istavrit çaparisi yaparken sürekli iğnelere takılırlar. İsteyenler kepçe ile de kolayca yakalar. Uğraşıp temizlenirse kızartması çok lezzetlidir. Ayvalık'ta restaurantlarda papalina adıyla satılan meşhur balık da budur.
çaça sürekli dip yemlerine musallat olan , iğnedeki yemlik midyeleri tırtıklamayı seven , sevimsiz bir balık yendiğini bilmiyordum . Ama yem sıkıntısı çektiğimde kaya balığı gibi çaçaları da yem olarak kullanıyorum.
http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=32361 Şöyle eski Nisan avlarımdan birinde çaça'nın resmini görebilirsiniz.
papalina ( veya çaça ) bence çol lezzetli balık ve sardalya gibi çok güzel ızgarası oluyo.. Biz önceden sabah balıkcılardan yemlik balık almak icin ugradigimizda papalinde alırdık hemen sahilde mangalı yapıp ayıklamadan ızgara yapar sabahın ilk cıkan sıcak ekmekleriyle afiyetle gótürürdük ayıklamaya fln gerek yok ztn çópü az bi balık, ızgarada yapınca bi sagdan bi soldan ısırıkla çöpü kalıyo zaten bence lezzetli balık...