Büyükçekmecede Canlı gördük Arkadaşlar 3 aydan sonra Büyükçekmecede canlı izine rastladık . Kıyılarda binlerce gümüş ve kefal yavrusunu görünce dayanamadık attık oltaları... 4 Adet yengeç 3 küçük kayabalığı ve ne olduğunu çözemediğimiz yaklaşık 20 cm uzunluğunda gelincik ,kayabalığı ,trakonya karışımı bir balık yakaladık. Bıyıkları vardı , vücudu ücgendi yani karnı düz yukarı doğru inceliyor. üstü kamuflajlı altı beyaz.. Saldık gitti ama ümitler yeşerdi....
Selam, google'da uranoscopus scaber yazıp görsellerde aratmayı deneyin. Yakaladığınız balık bu olabilir sanki. Yani Kurbağa Balığı.
Bu balığı biliyorum , üstten açılıyor ağzı. Bizimki normal bir agız yapısına sahipti gelincik yada mercan gibi. Kamuflajı trakonya ile aynıydı. Ve aynı yerde dikenleri vardı.
Arkadaşımızında dediği gibi tuzlamak iyi bir çözüm. Ama güneş göründüğüne göre yemleri kesip güneste kurutmak daha iyi sonuç verir. İğneden kolay kolay çıkmaz. Midye içinde aynısını yapabiliriz. Ama tavuğu dolaba kaldırırken kesinlikle tuzlamak gerekir.
Tarabya ; Sabah erken çapari 1 adet kraça, 1 adet istavrit, 1 adet tırsi. İstavriti yem yapıp yaklaşık 1.5kg kadar mezgit tuttum. saat 17:00 gibi balık kesti, yunuslar yine bir aşağı bir yukarı dolaşıyor, bazen su üstünden kıyıya kadar yaklaşıp küçük çaçaların arasına dalıyorlar, sanki national geographic'da belgesel izlemek gibi çok güzel bir gündü. Yarın yağmurlu, pazar güneşli inşallah balık pazar devam eder.
Ceyhun hafta içi balık tutmak için vakit bulabilmen ne kadar güzel, azıcık kıskanmadım desem yalan olur ben sırf bunu yapabilmek için yıllık iznimin bir kısmını mayıs ayının ikinci haftası kullanmayı düşünüyorum..
arkadaşlar yarın sabah avlanmaya gitmeyi düşünüyorum.bölge önerisi olan varsa sevinirim.teşekkürler...
bencede hafta içi avlanmak güzel ama imkanları olanlar için ben esnafım biradere anca hafta sonu bırakabiliyorum onun için hafta sonları çıkıyorum bunada şükür yakimse olmasaydı krize girerdim ALLAH korusun
Bence biraz dinlenin, 10 gün sonra yorun kendinizi... Şu an bölge falan filan hak getire... Anlatan da yanılabilir, olta atan da...
Arkadaşlar anasılı yakasında başladığım için bu tarafları hiç bilmiyoru, avcılar tarafına iş icabı gidiyorum saat 2den sonra avlanmak için nereye gidebilirim
Küçükçekmece den ambarlıya kadar istediğin yerden atabilirsin. Limanlara yakın yerler daha iyi olur. Ama fazla bir beklentin olmasın....
Evet oralarda sahili bul , dilediğin yerden at oltayı. Ama yağmurluğun yoksa kuytu köşeleri olan bir yer bak
anlaşıldı Kenan balıkları yemekle meşgul raporu yazmamış hihi Tarabya 2 kilo mezgit, yine aynı takım ve yem ile.