Avrupa Yakası Kıyı Raporları

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında Aret tarafından paylaşıldı.

1. vpn

vpn Kenan

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Lineaeffe furrycaster, Okuma Carbonite, Okuma V System, Bluefish jig
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem Pro 6000, Daiwa Emblem Pro 5500, Okuma Raw, Daiwa Crossfire 3500

ben baya açıktan aldım bunları ceyhun'un dediği gibi 15 16 cm arası

2. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    iyi haberler bunlar 2 haftaya mezgitleri almaya başlarız

3. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    öyle düşünmemek lazım olayı belki dediğin kısmen doğru ama yakaladığımız her balık 1000 yumurta bıraksa daha güzel olmaz mı sorumluluğu bu şekilde üstümüzden atmaya çalışıyoz hepimiz

4. darkklly

darkklly Batuhan Bilgin

Favori Kamış:
    lineaeffe fury caster 4.20,okuma v system 240 10-40 gr
    Favori Makine:
    daiwa emblem pro 6000a,penn affinity 7000,avenger 40 b
    En İyi Avı:
    palamutlar,lüferler,azman istavritleri
    HANGİ BALIK MAXİMUM NE KADAR YUMURTA BIRAKABİLİR ?
    istavrit 60.000 tane
    lüfer 80.000 tane
    iskorpit 3.000 tane
    barbun 100.000 tane
    palamut 400.000-1 milyon arası
    gümüş 600 tane (yumurtalar yapışkan olduğundan dolayı çoğu yumurtadan çıkar)
    izmarit 70.000 tane
    zargana 50.000 tane
    balıklarımızın kıymetini bilmemiz gerek,bu balıklar bu kadar üreyebiliyor ve hala balık stokunda sıkıntı çekiyorsak vay halimize

5. HOREM

HOREM ALPER

Favori Makine:
    DAIWA sılvercast
    Ben de senin gibi dusunuyorum,yakalanan norm disi her balik ayni anda aslinda sularimizdan birkac bin baligin eksilmesi demek oluyor,herkez elinden gelebildigince katkida bulunsa daha iyi olmazmi ?

6. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    Arkadaşlar , yakalanmayan her kraça nın sadece binde 1 i istavrit boyutuna gelebiliyor. Aynı şey çinekop içinde geçerli. Tek avlayan insanlar değil ama büyük zararı yuvalarını dağıtanlar veriyor. . Balık olta ile yakalamakla bitmez....Bu sene normalden fazla çinekop ve sarı kanat vardı marmarada. Buda gelecek senelerde istavrit ,hamsi ve sardalyanın ciddi azalacağı anlamına gelir..

7. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Ultima G2 Surf -Awa Shima Spin
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf 5000-Spro Passion 730
    En İyi Avı:
    plankton
    Ciddi anlamdada kraça ve hamsi de vardı. Şöyle anlatayım geçen sene kireçburnunda gırgırın gece geç saatlerde denize döktüğü yüzbinlerce yavru bu sadece 1 tekne için geçerli kendi gözlerimle gördüm denize döktüğünü ve hal yani denetimin merkezinde kasalarca kraçalar ve ufak hamsiler. Bunlar benim gördüklerim. Daha niceleri. Biz amatör balıkçıların tutmasıyla bitecek değil elbette.

8. legendario

legendario Lütfü Özbay

Favori Kamış:
    Albastar Bosphorus 2308 4.20 200-300G
    Favori Makine:
    Penn Fierce FRC6000
    En İyi Avı:
    koca bir ağaç kütüğü
    http://c1204.hizliresim.com/w/9/47qu4.jpg
    http://c1204.hizliresim.com/w/9/47qud.jpg
    http://c1204.hizliresim.com/w/9/47quk.jpg

balık boyları gayet iyi arkadaşlar, ufak gelenlerde oluyor,onları saldık, balığı uzunca bir aradan sonra bol bulup balıksız günlerin acısını çıkaranlarda oldu tabi. bu haftalardan sonra boğaz sanırım biraz cömert davranıcak bize. rastgele

9. Guray.85

Guray.85 Güray

Favori Kamış:
    Lineaffe s- flex 15 kilos 250gr. 4.20m. kapalı;145 cm surf kamış.
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    45 cm palamut 740 gram.
    selam bu resımdekı avı ne zaman yaptınız tam olarak bırde takım olarak ne kullandınız belırtesınız sevınırım.

10. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    ne olursa olsun biz üstümüze düşen görevi yapalım (çinekop vs.için gerisi ALLAHA kalmış ufakları salalım yakalayanları şikayet edelim

11. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    KArdeşim, kusura bakma ama bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak diye bir söz var.
    Tam da ona uyan yazılar yazmışsın.

Çinekop(lüfer) ve kıraça(istavrit) pelajik balıklardır, yani dibe bağımlı olmadan orta sularda hayatlarını geçirirler ve mevsimlik göçler yaparlar.

Açıklamadan anlaşılacağı üzere bu balıkların yuvası filan yoktur, olmayan şey de bozulmaz.

Yuımurtalı ya da yumurtlama çağına gelmemiş balığı kim ne kadar az ya da çok yakalarsa yakalasın stoklara zarar veriyor demektir.
    Bu kabul edilemez.

yakalanmayan her kraça nın sadece binde 1 i istavrit boyutuna gelebiliyor. Aynı şey çinekop içinde geçerli.

Bu cümle ne manaya geliyor tam anlamadım, eğer, ne olacak, bin balıktan biri bile kurtulsa yeter, gerisi avlanabilir, stoklara da zararı olmaz demeye geliyorsa, o zaman bırakalım gırgırlar da istedikleri kadar tutsunlar, nasılsa birkaç balık kalır ve üremeye devam eder.:eek:

Geçen yaz kıyılara gitmedin galiba, (hemen herkesin demeyeyim de) çok kişinin yanında 20lt.lik kovalar, ağzına kadar kıraça dolu, sahil boyunca tek kişilik yer yok, yani binlerce kişi katliam yapıyor.

Hesapla bakalım ne kadar balık tutuluyor, üstelik tebliğ, kişi başı beş kg.dan fazla tutulmasına ve 13 cm.den küçüklerinin tutulmasına izin vermiyorken.

Başkalarına çuvaldız batırmak için önce kendimize bir iğne batırmamız gerekmiyor mu?

Ayrıca bugün için trollar günah keçisi durumuna gelmiş, denizlerimize en büyük zararı, korkunç av güçleriyle, büyük-küçük, yavru-yumurtalı demeden tutan gırgırlar veriyor.

Dikkatimizi buraya odaklayalım.

Herkese yasal avlar rast gelsin.

12. legendario

legendario Lütfü Özbay

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Fierce FRC6000
    En İyi Avı:
    koca bir ağaç kütüğü
    selam, bu avı 7 Nisan 07:00-13:00 arası yaptım. Takım olarak
    Beden 0.28mm Powerline (2 metre)
    Köstek 0.15mm Krokodil (15cm x 6 köstek)
    Yem: Tavuk eti
    İğne: 6 numara beyaz çapraz iğne
    Kurşun: 100gr
    Köstekleri biraz daha kalın yapabilirsiniz çünkü çok karıştırıyor bu balık ortalığı :)

Balık çok açıkta değil hemen önümüzden de alınabiliyordu fakat boylar ufak geliyor. Çok açığa da atamadık tekneler çok yakından geçiyordu. Mezgit biraz zamansız yaptı bu sene ama arkasından güzel istavrit ve sardalya da bol olacak gibi.

13. Guray.85

Guray.85 Güray

Favori Kamış:
    Lineaffe s- flex 15 kilos 250gr. 4.20m. kapalı;145 cm surf kamış.
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    45 cm palamut 740 gram.
    bılgıler ıcın cok tesekkurler fırsat bulursam şansımı denıcegım bogazda ıgne konusunda çapraz derken bu eskına karagoz ıcın kullanılan capraz ıgnelerdenmı? bende 4 no var çapraz olurmu.?

14. legendario

legendario Lütfü Özbay

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Fierce FRC6000
    En İyi Avı:
    koca bir ağaç kütüğü
    bu av için öyle çok kaliteli bir iğne kullanmanıza lüzum yok çünkü balık iğneyi tamamen yutuyor. Çapraz iğnede kullanabilirsiniz, düz de. Ben geçen sene 4 numara düz iğneylede avlandım. Ağzı çok geniş olduğu için sıkıntı olmuyor hemen yutuyor. 10 lu bir takım yapıp 20-30 metre önünüze attığınız taktirde
    dibi bulup boşluğu alın, yatırın kamışı hiç hareket ettirmeyin 3-5 dakika içinde fulleniyor takım :thumb:

15. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Balık çok küçük olmadığı sürece avı da yemesi de zevklidir.. daha doğrusu ilk vuruş anı güzeldir de çekmesi o kadar değil, poşet gibi gelir balık, kafa atmaz hiç :eek:

16. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    Ben balıkçılıktan para kazanan herkese karşıyım. İşin içine para girince ne ahlak kalıyor nede kural. Çiftçi aylarca tarlasını sürer eker. Ama balıkta öyle değil . Hiç kimsenin faydası yok denizlere. küçük yada büyük teknecilerin eşşek istavritini satamadıklarınıda biliyorum herkesin aklı fikri kraça da. Sözüm ona çinekop yasaktı ama gidin balık haline kasalarla defne bulabilirsiniz. Hepsi laf .. Sözüm kimseye değil .Herkese. Çok şükür bu sene yasak döneminde kimse kıyıya 100 metreye ağ atamayacak . yada büyük çoğunluğu atamayacak ... iş greenpeace örgütüne fahri olarak verildi . Ağcılar boyalı deniz suyuna hazır osun zımparasız çıkmaz tekneden :)

17. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    aslında hepimiz aynı kafadayız yani balıklara zarar wermek istemiyoruz sadece biraz daha dikkatli olalım

18. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    ben mezgitte özel takım kullanmıyorum . Elimde daha önce kullandığım çapri varsa eğer uçlarına tavuk eti takıp bu şekilde kullanıyorum . Bayağıda aldım bu yöntemle . Ancak önemli olan nokta mezgit oltayı sardığınızda döne döne geliyor. köstekle çok karışıyor. BU nedenle 10 lu çapariden aralardan 1 er köstek kesip seyreltip aradaki mesafeyi açmakta fayda var. 5 li iğnede yeterli . Zaten 10 iğne herzaman full gelmiyor. Ayrıca yemi midesine kadar yutuyor neredeyse . Çok küçük sinek iğneler kullanmamak gerek.

19. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    7-8 no siyah çapraz kullanırım ben, hep iş yapmıştır..

20. darkklly

darkklly Batuhan Bilgin

Favori Kamış:
    lineaeffe fury caster 4.20,okuma v system 240 10-40 gr
    Favori Makine:
    daiwa emblem pro 6000a,penn affinity 7000,avenger 40 b
    En İyi Avı:
    palamutlar,lüferler,azman istavritleri
    ortaköy taraflarında veya karaköy iskelesinde mezgit çıkar mı sizce abilerim