ortaköye gitmişken biraz daha git, arnavutköyden al mezgiti.. ama boylar henüz yeterli irilikte değilmiş bilgine.. belki uzak atışla irisi de alınabilir..
Arnavutköyde yazın gece yemli av yapmak kadar zevkli birşey yok hele birde termosunda çay varsa off diyorum
Bugün çamlıbahçe tarafından 2 adet güzel boyda İstavrit alınmış ama başka yok. Bizde Arnavutköy tarafında birkaç deneme çapari attık sonuç alamadık. Yemli mezgit geliyor boylar çok ufak arada bir iki tane büyük boyda geldi ama benim açımdan atmaya değmediği için atmadım.
Mezgit öylebir balıkki boşta parlayan iğneye bile gelebiliyor Gümüş çaparisi ile çok mezgit aldım yemsiz hemde . Tavuk en ucuz ve pratik yöntemlerden biridir. Fletoluk iri mezgit için derin suda büyük boy iğne faydalı olur. İğneniz küçük olursa tuttuğunuz balığın ağzından değil gırtlağından yada midesine yakın yerlerden çıkarmak zorunda kalabilirsiniz , hayvan iğneye hamle yaparken ağzını tam açıp yutuyor direkt . ısırma olayı yok yani .
çok güzel bilgiler vermişsiniz teşekkürler,acayip heyacanlandım hafta sonu için..ne çıkarsa bahtımıza artık...Tabuk göğsünü geceden tuzlamak gerekir mi? Zira takarken çok dağılıyor...
tavuk göğsünü geceden tuzlamanızı şiddetle tavsiye ederim. Dediğiniz gibi çabuk salıyor suda kendini. Boyutu ise tavla zarı büyüklüğünde küpler şeklinde olması idealdir.
tavuk göğüsü denedik, istavrit daha iyi yem için. Ayrıca gelen kaya balıklarını geri atmayın, yem sıkıntısından onlar bile çok iyi iş yaptı bugün. Tarabya'da Mezgit devam ediyor, 1 adet kraça tutup geri saldım. Sabah erken gidenlerin kovalarında 3-5 sardalya vardı. Yalnız her yer yunus dolu, kamışın ucuna kadar geliyorlar.
Kuleli rapala ile bugün çok güzel lüfer yapmış, bana arkadaşım telefonla bilgi verdi . Dediğine göre 15 kişi varmış toplamda 30 adet kadar balık saymış kovalarda. Hafta sonunu değerlendireceklere duyuru. Kurşunlar 200 gr. dikkatinize.
Haklısınız onlar çinekop-sarıkanattır, lüfer av vermez bu zamanda. Bu arada Kuleli avrupa yakasında ne tarafta kalıyor merak ettim. Yeniköyden sonramıydı?