Boğaz'da rapala işi çok tatsız sabah erken 3-4 yer gezmemize rağmen ben balık alan görmedim. İstavrit bol ama küçük. Ayrıca istavritlerin peşinde yunus sürüleri var.
Avr. yakası bugün yaptığım av. Balık açıkta ve seyrek. Artık 7 cm değil 5.5, 6.5 cm rapalaya atlıyor. Boylar ufaldı çünkü. Son balıklar artık. Kendo rapalalar ile aldım. Yeşil iyi iş yaptı. 170-180 gr. kurşun. 70-80 metre yaklaşık atışlar sonucunda bunlar alındı. Ayrıca birşeyi de paylaşmak isterim. Lüfer var. Denedim ama gelmedi. Çünkü sürüleri sıkıştırıyor. Eğer yanılmadıysam bu olayı gördüm . ( Martı hareketlerini inceleyerek ) Bu arada bolca kraça alanlar oldu. Ayrıca istavritte vardı. Deniz bereketli idi. Kraçada uyardık atın diye ama malesef kızıyorlar. Bir yerden sonra uyarmıyorsun Herkese rastgele.
Uzun zamandır hasret kaldığım sarıkanatlılarıma sonunda kavuştum. Orkoz suyunda balık seyrek de olsa boyları iyi olduğundan keyif verdi. 200 gr kurşun+7 cm çeşitli sahte balıklar
Dün sular çok bozuk ve balık seyrekti. Akşama kadar avlandım ve 13 parça alıp evin yolunu tuttum. Takım: 200 gr kurşun ve 5-7 cm. sahte balıklar Not: Sahteler ölçü olması için konulmuştur.
Birol bey tebrikler, daha niceleri rastgelsin... Biz genelde sahtenin ortasındakin üçlü iğneyi çıkartıyoruz kuyruk tarafındaki kalıyor.. Şunu sormak istiyorum siz sahte balığı iki iğneli olarak mı kullanıyorsunuz ?? Eğer öyleyse takımı atış veya çekiş sırasında karışma olmuyor mu ?
Teşekkürler arkadaşlar. Ersin Bey bende orta iğneyi çıkarıyorum surfde. Spinde çıkarmıyorum. Zira orta iğneyede balık atlıyor ve çift balık alındığı bile oluyor. Resimdeki sahteleri ölçü olması için koydum.
Birol bey harika bir gün olmuşhooked anladığım kadarıyla siz spinle tutmuşsunuz yer belirtmek istemediğinizi anlıyorum ama raporlarda genelde sahtelerin markalarını ve özelliklerini yazmalarını ve kullanılan takımlardan bahsetmelerini istiyoruz ki bir çuval yanlış şeylere para saçmamaları içinbanghead birde size özelden ulaşmaya çalıştım ama msj laramı kapadınız yoksa msj kutunuzmu dolu bana özelden ulaşırsanız sizinle paylaşmak istediğim konular var
Birol bey güzel bir av yapmışsınız tebrik ederim. Fakat balıktan çok sahteniz dikkatimi çekti. Zaten ben hep ben sahtelerin balıkları değil de bizleri kandırmaya yönelik olduğunu düşünmüşümdür. Bu yüzden balıklardan çok sahteniz dikkatimi çekti.
Surf stili ile avlanıyorum şuan boğazda. Yani uzak atış rapalacılığı...Zira spinin zamanı geçti. Resimdeki sahteler ölçü olsun, resim güzel çıksın diye konulmuştur. Özel mesajlaşma sistemini kullanmıyorum artık. Teşekkürler Murat Bey. Evet piyasada binlerce çeşit sahte var artık. Dediğiniz gibi balıklarımı bizlerimi kandırıyorlar bende bilemiyorum. Resimdeki sahtede spinde kullandığım rapala x-rap 8 cm. sahtedir. Resmin güzel çıkması ve ölçü olması açısından konulmuştur.