Avrupa Yakası Kıyı Raporları

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında Aret tarafından paylaşıldı.

1. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    resimler Kenan'da bizim bugün ki raporda düşer biraz sonra :D :thumb:

2. vpn

vpn Kenan

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Lineaeffe furrycaster, Okuma Carbonite, Okuma V System, Bluefish jig
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem Pro 6000, Daiwa Emblem Pro 5500, Okuma Raw, Daiwa Crossfire 3500
    ben yine özet vereyim

ufaktan büyüğe

2 adet iri istavrit ( 20 cm den aşağı değil)
    4 adet tırsi
    20 kg. ya yakın çaça

balıklar 5 kişiye pay edildi merak etmeyin tebliği delmedik resimler az sonra

3. vpn

vpn Kenan

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Lineaeffe furrycaster, Okuma Carbonite, Okuma V System, Bluefish jig
    Favori Makine:
    By kenansagun at 2012-04-23

By kenansagun at 2012-04-23

bu kovadakiler Ceyhun ile Erol Abinin payı
    aynı kovanın tamamı bir kere daha ağzı bir doldu bir pay bana bir pay mehmet'e bir payda Ali Abi ye gitti

4. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Keyifli bir av olmuş gibi görünüyor, tebrikler.. şu çaça denen balığı çok merak ettim doğrusu, çapariye mi geliyor, nasıl bir takımla aldınız?

5. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    çok güzel ve çok ama çooook yorucu bir gündü.

6. vpn

vpn Kenan

Favori Kamış:
    Favori Makine:

üstad sırf 2 yaşındaki oğlum için askerlik yaptım bu balık çok faydalı çocukalara. ama ne belim ne göğsüm ne diz kapaklarım ne bileklerim ne aykalarım hiçbiryerim tutmuyor. birde yandım oda çabası. kepçe vardı bende pazar günü o çaçaları izleyince oltayada gelmeyince kafam bozuldu kepçeye 3 metre sap yaptım kısa geldi ama işte bölye yata kalka siper alıp balığı aldım. ceyhun ayağımdan tutuyor erol abi dolu kepçeyi alıyor mehmet kovaya atıyor vallahi hiç biryerim tutmuyor :)

7. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    geçmiş olsun mu diyim, afiyet olsun mu diyim bilemedim :)
    imece usulü çalışmışsınız ;)
    kepçe işi bana ters, bu durumda biz istavritin bollaşmasını beklemeye devam edicez demektir..
    afiyet olsun :thumb:
    bu arada oğlunu Allah bağışlasın..

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    istvritler için tebrikler :) kepçe ile balik toplamak bana da ters geldi

9. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Çaça kepçeden başka yöntemle avlanamaz ama miktar konusunda o kadar aşırıya kaçılmasa iyiymiş. Ben de bugün Tarabya'ya gitmeyi düşündüm sonra vaz geçip eve göndüm. Boğaz'ın orta taraflarında çaça hiç yoktu, demek yukarı çıkmış balık. Kısmet :)

10. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Doğrudur tabi, ben sadece kepçe ile balık yakalamak bana heyecan vermiyor onu demek istemiştim.. balığı olta ile avlamanın heyecanını yaşamak ise tarifsiz :thumb:

11. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    bir ortaköyde benmi yapsam ne

12. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    aret ağustosla eylülü bekliyor galiba

13. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    arkadaşlar terkosda tekne rezerve yaptıra biliyormuyuz

14. İstinyeli

İstinyeli Uğraş

Bu akşam Yeniköy'de yunus şovu izledim. Balık sürüsünü kıyıya sıkıştırıp yaklaşık 1 saat aralıksız süren bir av yaptılar. Balık sürüsü kıyıya iyice yanaştığı için yunusların tüm hareketlerini ve stratejilerini izleme fırsatım oldu. Daha önce belgesellerde gördüğüm bu ava canlı olarak şahit olduğum için çok mutluyum. Denizin çobanlarının resitaline resmen hayran kaldım. 5 adet yunus balığı, tüm sürüyü önce bir araya topluyorlar sonra da her biri farklı bir yönden senkronize bir şekilde yeme dalıyorlardı. Bale gösterisi gibiydi. O an bir insan olarak, yunusların balık popülasyonunu azalttığını değil de ; biz insanoğlunun, yunusların yemlerine dadandığımızı anladım. İnşallah gelecek nesiller de bu olayı İstanbul boğazında canlı canlı izleme şansına sahip olabilirler.

15. vpn

vpn Kenan

Favori Kamış:
    Favori Makine:

teşekkür ederim. kepçe banada ters 45 gündür bir tane istavrit alamamıştık. bu arada miktarda aşırıya kaçmadık vallahi 5 kişiydik.

16. vpn

vpn Kenan

Favori Kamış:
    Favori Makine:

Sayın Aret

aşırıya kaçmadık neden derseniz tam 5 kişiydik. 45 gündür istavriti tırmalıyoruz. benki denizden çıkan yıldızı bile geçen hafta geri salmıştım. çaça bol. avlanması çok zor hiçbiryerim tutmuyor.

17. BigFishing21

BigFishing21 Ahmet

dün 23 nisan tatilini fırsat bilerek balığa gitme kararı aldım 9 gibi sahildeydim ilk bi kaç atış boş dönünce biraz moralim bozuldu fakat 5.atışımda 6 tane iri istavriti çaparide görünce moralim yerine geldi ve öğlene kadar tek tük çıkmaya başladı belki sarıkanat çekerim diye mantarlı takım denedim istavrit taktım yem olarak ve oldukça iri mezgit aldım.öğleden sonra çapariye tavuk göğsü takınca takımda 6 şar 7 şer mezgit çıkmaya başladı gün sonunda 20 25 adet istavrit 30 adet mezgit ve 6 adet iri boy mezgit aldım. Yer ortaköy parkının ilerisi

18. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    balık warmı yokmu bende anlayamadım bırak günü saati bile birbirini tutmuyor

19. BigFishing21

BigFishing21 Ahmet

öğle molasında bi köprüye yüriyim dedim fakat görmez olaydım kimsede balık yoktu. iki tarafında kovaları boştu hep

20. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    3 metre saplı kepçeyle oldukça zor olmuştur eminim :) Bunun için normalde 6-7 metre sapı olan geniş ağızlı kepçeler kullanılıyor. Hatta yine aynı uzunlukta ikinci bir alet de kullanılır. Bu aletin sapının ucunda 2 metre kadar ip onun da ucuna bağlı büyükçe bir taş bulunur. Buna Kış Kış Taşı denir. Kıyıdan kepçe ile yapılan kefal, gümüş ve çaça avlarında kullanılır. Bu taş balıkların açığında denize doğru daldırılıp balıkları korkutarak kıyıdaki kepçeye doğru yönelmelerini sağlar.