İlk kepçe macerası acemileri olarak hiç bir şeyden haberimiz yok istavrit başladı zaten bundan sonra fantezi avlardan uzak dururuz diye tahmin ediyorum
arkadaşlar afiyet olsun, demeki boğazdada balık var. devamını dilerim, çaça olayına benim yorum yapmam doğru değil. hayırlısı olsun inşallah
dün akşam 7 civarlarında emirgandan arabayla geçerken sıkışık trafiğinde yardımıyla kaldırımda zıp zıplayan sarıkanatı görme fırsatım oldu artık neyle ne şekilde alınmış bilmiyorum ama yeni yakalandığı fazlaca belliydi
üstad zamanında yeniköyde ve tarabya plajının yan tarafında vardı bunlardan alttada ayna vardır. imkanlar bu kadardı yoksa büyük kepçe büyük sap daha verimli olurdu ama limitler ölçüsünde avlandık
Dün Beşiktaş'ta tek tük iri istavrit ve mezgit vardı 3 ay sonra balığa el sürmek bile güzeldi kıyılarda yavru kefal kaynıyordu yunuslardan olsa gerek.
Aynı şovu ben de izleme şansını yakaladım. Akşamın 22:00-23:30 civarındaydı, muazzam bir gösteriydi. aksiyona geçmeden önce 5 yunus V şeklinde bir araya geliyor, sonra biri diğerlerinden ayrılıp sürünün altına girerek ters dönüyor, kalan dördü ikililer halinde spiraller oluşturarak avlanıyorlardı. Sonra farklı yönlerden yine sürüyü toparlıyorlardı. bu varyasyonlar çeşitli şekillerde devam etti. Cep telefonuyla fotograf cekmiştim, ama doğru dürüst çıkmamış. Kıyıya 1 metreye kadar yaklaşıyorlardı. İnsanın çok çok nadiren şahit olacağı ya da çoğu insanın gerçek olarak izleyemeyeceği bir gösteriydi. Gerçekten belgesellerden farkı yoktu. Tam anlamıyla büyüleyiciydi. Yunus avı raporu bu kadar, balık avı raporuna gelince; İstinye-Yeniköy arası Yunus şovunun olduğu bölge ( yürüyüş parkuru )'nun İstinye kısmında o saatlerde tavuk göğsüyle 3 gelincik yakalayan bir balıkçı vardı. İskorpit denenmiş ama sonuç alınmamış.
şimdi balıktan geldim hafta içi olmasına rağmen trafik felç istavrit -o çarpma ile bol bol çaça emirgan sütişin önü iskelenin sağı ve solu rapala ile çinakop yapıyor yanlız araba park yeri yok bayağı turaladık .30 dakika içinde 4-5 çinakop çektiler boylar fena değildi bu günlük bukadar
Tarabya; 1 adet tırsi istavrit yine kayboldu. 5-6 çeşit rapala denedim sonuç 0. NOT: rüzgar kuzeye dönüyor, özellikle cumartesi rüzgar hızı yüksek!!!
arkadaşlar bu gün bir arkadaşım aradı saat 7 gibiydi cankurtaran batık geminin orda çok iyi istawrit yapıyomuş 5li 6lı kovalar doluymuş yeşil çapari ama kıraça olabilir arkadaş balıktan anlamıyor ufaktı diyor
iyi günler persembe günü sabah hisarönü 0.22 fc 100 g kursun caparı denemesi sonucu 5 adet istavrit..aşiyan emirgan ve bebekte ise rapala ile sarıkanat alanlar mevcuttu..
Beşiktaş ve Karaköy bugün sabahtan sahte ile çinekop yaptı Beşiktaşta balığı yunus dağıttı Karaköy'de de öğlene doğru kesti.