2 gün önce hisardan 1,5 kg yakın istavrit aldım , şansım vardı çünkü balık 16,30 19.00 arası yapmış benim oltamda o saatler arası oradaydı tamamen kısmet...reeling
Yahu arkadaşlar ben bu foruma geçen sene üye olduğumda (6. yada 7. aydı) burası muazzam kalabalıktı ve herkes rapor üstüne rapor yazıyodu... Bu sene babamın rahatsızlığı sebebiyle boğaza balığa hiç gidemedim. Buraya arada bakıyorum durum nedir diye ama bomboş... Geçen sene bu zamanlar sarı kanat, lüfer yemli başlamıştı diye hatırlıyorum. Çokta iyi geçmişti... Acaba balık mı yok? Millet hala tatilde mi? Nedir? Bu ara boğazda yemli deneme yapmak var aklımda. Sonuçları burdan paylaşırım...
Balık var ama denizde oltaya takılan birşey yok beş gün içinde üç gece gittim sonuç sıfırrr sıfırr tek tük alanlar oldu ama balık vurmuyor bile tatmin edici hiç birşey yok akşam üstü istavrit dışında
Son zamanlarda bir umut ile her balığa gidişlerim sonuçsuz kaldı. Balık var ama açıkta, dipte kıyıdan oltaya gelmiyor. Bundan dolayı burası durgun. Sanma ki herkez balık çekmekten yorgun düşüp yazamıyor
Yemli lüfer için daha erken arkadaşlar tahminimce .sağlam raporlarin eylül sonu ekim başı gibi geleceğini tahmin ediyorum Havalar hala sicak gidiyor birazda havalarla alakalı deniz suyu seviyesi biraz sogusun lufer o zaman girer boğaza diye düşünüyorum bilmem yaniliyomuyum..
Bir an önce başlasa artık, her balık malzemecisinin önünden geçerken ister istemez içeri girip bir kaç mantarlı takım bir kaç sahte ala ala çanta doldu
dün haliç cıvarındaydım aldıgım duyumlarda cumartesı gunu ırılı ufaklı cınekop alan olmus bıraz ıstavrıt tutup yem yaptım amaa gelen gıden yoktu vurus bıle olmadı bende yarım kılo kadar ıstavrıt ve 2 adet ır kefalle gunu tamamladım yanııı balık yok suyun bırazdaha soguması lazım kanımca
Kuvvetli lodos nedense balıkları biryerlere kaçırıyor bende dün çıktım dolaşmadığım yer kalmadı 1. köprü , sarayburnu ama nafile cuma günü en acemi tekneci 30 parça palamut almış bugün lodos kesildi gibi yarın hava daha iyi olacak aramaya devam
Dün akşam saat 19 ile 21:30 araı unkapanı köprüsündeydim. cumratesinden kalma 17 tane istavriti çinikoplara yedirip doyurdum . balık daha yaprak belki birazdaha büyük (13-14 cm civarı). Bazıları küçük iğne ile tuttu ben kıymadığım için büyük iğne kullandım dolayısı ile tutamadım. ama bol bol doyurdum büyüsünler diye. şunu belirtmek isterim yaprak bayağı var zoka suya düşünce 2dk içerisinde yem uçuyor. inşallah önümüzdeki 20 gün içerisinde bir tekne gelip haliçin içerisine ağ atıp kökünü kurutmaz