arkadaşlar zorunuza gitmesin.Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp B en size faydalı olmuşumdur muhakkak 1 ay sonra herkey aya bakacak buraya yazdım.
Ve aleykumselam. Bir not daha: Her sene, Karadeniz balık dolu diye haberler gelir mevsim başında, rahmetli babam da oğlum kayığın içine girerse balık vardır, yoksa deniz balık dolu olmuş bize ne fayda derdi. Şimdi balık var diyen kardeşlerim de yok diyen kardeşlerim de haklıdır, tutana var, tutamayana yok. Dün bir arkadaşla konuştum, uzunoltada iki tekne, yan yana, ikisi de balıkçı, biri üç lüfer tutmuş, diğeri 30. Kısmet mi, ustalık mı, şans mı, ne derseniz deyin, istatistik buymuş. Rastgele.
Bu arada dün tarabyanın kuzey kesimlerinde yemli denemesi yaptım. Benimle beraber bi arkadaş daha vardı sonuç sıfırreeling Şu an için kıyıda durum böyle gibi... Zaten belli beyler... Geçen sene afedersin ''kıçkıça'' olta salladığımız yerler maalesef hafta sonu bile bomboşidk
benım bıldıgımde sızın bılgılerınız dogrultusunda ozellıkle avcı balık dolunayda av vermez dıye bılıyorum ve bırcok kez dolunayda hem olta hem zıpkın avında boş çıkmışımdır
Mahir abi dün aynı şey başımıza geldi.Gerçi zarganalarımız iyi değildi ama etrafımızdaki teknelerin hepsi bir kaç parça lüfer aldılar,bizde tık yok Baktım takımlarına ,yemlerine falan göz gezdiriyorum onlarda yaprak kulllanıyor ama yemleri daha taze olabilir diye düşünüyorum. Takımlar ise benim takımlar geçen sene devamlı balık aldığım takımlar,adam yemi doğru düzgün takamıyor ama pat lüfer üzerinde! Kısacası olmadı mı olmuyor. Onlar tuttu biz seyrettik Bazen de böyle durumlar oluyor.
hafta sonu 25 lufer (anali kizli) ...bogazdan balik seyrek akiyor ...bizimkiler agirlikli mera baligi ...ay takvimi konusunda arkadas hakli ...takip ettigimiz bir olay o ayri ama tek etmen degil...bu hafta sonu ambarli, bakirkoy, z.burnu, samatya limanlarinda en cok balik bizdeymis, gelen sayılara gore soyluyorum...bogaz barinaklari hakkinda bilgim yok...Alico Reis formundaydi ...Herkese rasgele
Merhaba, yanınızdaki alıyor ama siz bakıyorsanız. Siz iki üç tane alıyor, hemen yandaki 30 tane alıyorsa. O zaman takımda bir hata var demektir. Hazır takım mı alıyorsun uzun olta için bilmiyorum ama ben sizin yerinizde olsam kendim yaparım takımı. Sonuna kadar diren ve yılmadan oltanı kendin yap. Vurmuyorsa bir terslik var beğenmedi takımı onu öyle değilde böyle yapayım de... Bazen çok küçük ayrıntılar millet çekerken sizin seyretmenize neden olur. Mesela canlı zargananın kuyruğu ne kadar serbest hareket ediyorsa o kadar iyi atlıyor lüferimiz değil mi? Takım çalışır el övünür...
İyi hoş diyorsunda Dolunayda da iyi balık olur teorisi var solunar teorisine göre. Geçtiğimiz hafta içi full moon yani dolunaydı ve Avrupa yakasında dişli alındı.
Herkese Merhaba dün saat 19:30 23:00 arası tarabya tarafında bir arkadaşımla beraber 1 kilo kadar istavrit aldık, yemli denemelerimde üç vuruş aldım fakat balık alamadım, bir önceki gün 2 adet dişli alınmıştır aynı mekandan, balığın vurması bile iyiye işaret, herkese rast gele
Bugun emirganda yemli denedim ama vuruş bile alamadım öncesinde saat 17.30 18.30 arasi iri istavrit yapti 4lu 5 li ceken oldu
dün akşam 19.00 -22.00 arası taze yemle dişli avlı kumkapı civarları.. 1- çok kalabalıktı acemisi boldu akşam karanlığında uzağa çapari atıp etrafındaki yemli oltaları toplayan mı dersiniz içtikleri biraların etkisiyle saçma sapan atışlar yapanlarmı 2- balık var ama çok seyrek 2 sağlam vuruş aldım 1 tanesi sanırım kaba lüferdi kıyıya yaklaşmışken yanımdakinin benim oltanın üstüne atmış olmasından çekmekte zorlandığımdan balık kıyıya alınamadı. sonuç sıfır. 3- yaklaşık 20 kişiden 2 kişi 1 er balık aldı. 4- suların soğuması gerekli balık için. 5 - havaların soğuması lazım gereksiz kalabalık yapan sırf geyik yapmaya huzur bozmaya gelenlerin olmaması için
Kalabalık avzevkimiz için sorun ama insanlara da sen gelme diyemeyiz. O sebepten dolayı bu sene karedenizin istanbula yakın sahillerinde av yapmayı hatta hafta sonları 1 yada 2 gunluk çadır kurmayı düşünüyorum aynı düşüncede olan muhabbeti güzel sakin insanlarla bir grup oluşturabiliriz.
Havalarında maşallahı var hala soğumadı heralde ekim ortalarına doğru istediğimiz kıvama gelir. Bu işin meraklısı çok kimseye kızamıyorum artık ne yapalım idare ediyoruz. Gerçi tekne aldıktaın sora kıyılara veda ettik ama arada gidince böyle problemlerle karşılaşmıyor değiliz.