Hava sıcaklığı 10 derecenin altına indiğinde sahiller boşalır, su sıcaklığı 20 derecenin altına indiğinde balık başlar. O yüzden biraz daha sabır.
Kardeşim bugün populer bir merada klasik takım ile 2 lüfer almış. yanındakilerde tutmuş balık fakat hiç rapor yok. şaşırtıcı sanıyorum artık insanlar tuttuğu balığı söyleyemiyor. Kalabalık olacak diye ) herkese rastgele diyorum. İyi geceler... Sabah erkenden lüfer kovalamaya inşallah şansımız açık olur.
aynen katılıyor millete bir hal olmuşben anadolu yakasında 1 adet lüfer balığı aldık paylaştım özel mesaj yağmuruna tutuldum yer de belirttim,ama bana soru soranlara ben yazınca ne yaptınız tuttunuz mu?Gibi sorular sorunca bana cvb dahi yazmıyorlar(kendilerince uyanıklık yapıyorlar) ben de bundan sonra paylaşacam cvb yazmıyacam
Lüfer çok sağlam akışa geçti ama kıyı avında klasik yöntemlerle sonuç almak zor. Uzunoltayla çok iyi balık alınıyor. Balıklar geçen yıllarda görülmemiş derecede iri. Onların korkusuyla sarıkanat da Boğaz'a giremiyor.
cumartesi gecesi boğazın bilinen avlaklarından birindeydik herkez 2 şer 3 er limit üstü çinekop bazen sarıkanat çekti,yani çok verimli olmasada,keyif veren bi avdı bizde iki arkadaş 4 adet çinekopla geceyi sonlardık.geçtiğimiz haftaki yağmurdan sonra biraz harketlenme var gibi.meteroljinin açıklamasına göre bu hafta salıdan itibaren soğuk havalar başlıyor,önümüzdeki haftalarda güzel olucak bence.bayram tatilide güzel bi fırsat olcak denmeler için.
Evet özellik avcılar tarafında çok iri balıllar alanlar var daha kısmet olmadı bu sene bize ama sevgili dayım cumartesi günü 12 adet kaba lüfer aldığını söyledi. Uzun oltacılar için sevindirici bir durum. Umarım bu sene bereketli geçer
cankurtaran tekneyle 55 lufer 15 kofana balıkları gozumle gordum aynı yerden kıyıdan saatlerce ugraşş sonrasıı sıfırr elde var sıfırr ama aldıgım habere gore cumartesi gecesii alanlar olmuşş
karaburunde geçen hafta sonu dehşet lüfer alındı balıkların bazılarının kasaya sığmadığını söylüyorlar ama balık yine kayboldu.
selamlar,çevirme veya iroz ağı ilemi almışlar?? geçen hafta sonu (olta ile kıyıdan) meraya giden arkadaşlarım sıfır çektilerde
arkadaşlar ,eskiden gittiğim bir mera vardı biraz sahte çalıştım 2 saatte rüzgar muhalefet etti ancak bu kadar, Uploaded with ImageShack.us
Merhaba dostlar; Bu akşam atv'de haberlerin arasında "boğazda 50.000 lüfer yakalandı" şeklinde bir haber geçti. Haberi ortasından yakaladım ve bu altyazı ile geçiyordu, görüntü olarak balıkçıların leğeninden canlı lüferler gösterdiler ama bunlar uzun oltacıların lüferleri olabilir. Boğazda ağ atılacak yerler göz önünde, ya Sarıyer-Büyükdere önü ya da Paşabahçe koyu. Buralarda atılan ağı da kıyıdan gören olmuştur muhakkak. Ne dersiniz aslı var mıdır bu haberin yoksa televizyoncuların uydurması mıdır?