mustafa dün akşam sekiz ila on arası yemli denedim kartal pendik arasında sonuç bir lüfer okadar soguktan dolayı döndü geri.
1 aydır kadıköyde kefal avlıyorum fakat avladığım balıkları birine veriyorum sürekli bugün yine kefal avına gittim bu sefer baya verimli oldu 8 adet 20 cm den büyük kefal avladım bu sefer eve getireyim bi bakayım tadına dedim fakat içinden kahverengi şeyler çıkınca yaklaşık 1 dakikada imha ettim kefalleri kediler afiyetle yedi. Hafta sonu galata köprüsüne İSTAVRİT avına gideceğim köprüde veya karaköy eminönü tarafında önericeğiniz yerler var mı istavrit için şu takım en iyisidir dediğiniz bir takım varmıdır önerilerinizi bekliyorum abiler kardeşler şimdiden TEŞEKKÜRLER.
Bizim mahallede 8-14 m. yok ki biz ne yapacağız, rıhtımın dibi 15-20 m. Rastgelsin, güzel haberlere devam inşallah.
Abicim o dişli falan ayrıntılı bildiğim kadarıyla öyle büyük balık peşinde koşmayı bilmem o yüzden anca istavrit kefal palamut avlıyorum.
Anıl kardeşim istavrit için ince klasik yemli takım, yem olarakta hamsi kullan.Dişli balık olayınıda abartma köprüye gittikten sonra ister istemez olayın içinde bulursun kendini..
geçen cumartesi akşam gezeyim dedim,benim gezmelerimde öyle avmler cafeler filan değil atlarım vapura giderim galataya bakınırım,kadınlar nasıl çantalara ayakkabılara bakıyorsa bende kafama esen bi sahile gidip,milletin kovalarına takımlarına filan bakıyorum.geçen cumartesi akşamda köprüye gideyim dedim.kavga kıyamet millet birbirini suya atıcak neredeyse. iki demir arasından 4. kişi atmak istiyor.balıkta yoktu istavrit vardı.lüfer familyası göremedim hiç.bilginize. bir haftada ne değişmiştir bilmiyorum
:laughing: :laughing: neydi acaba onlar palamut avı kolay yani öyle mi Değişen bişey yok, iki gün önce galatada 3 saatte elime bir tek balık değmedi banghead
Tamamdır abicim dediğin gibi yapacağım dedem de kuleli de dişli avına gitmek istiyor bakalım hayırlısı.
*ok olabilir insan gübresi :laughing: Palamut kolay yani öylemi diye bir tavır sergilediğine göre o da zor demekki benim acemi şansım tutmuş 2 sene önce dedemle gittiğimde 1 saatte 2 tane avlayabildim rapala ile sonrada sıkılıp bırakmıştım çocukluk işte ))))
Bu sabah saat 1000'da Emirgan'da iskeleye yakın kısımda çapari ile çinekop alıyorlardı. Simli turuncu iyi iş yapıyor gibi. Ancak balık boyları küçük (15-17cm) Çapari ile bir seferde 3 çinekop alan birisine balık boylarının ufak olduğunu söylediğimde bana pişkin pişkin"çıkan balık bu ne yapalım" dedi. Geri bırak kardeşim, geri bırak. İlla polis ya da zabıta olması gerekmez ki....
Semt pazarından geçtim parmak kadar yaprakları satıyorlar iş işten geçtikten sonra ceza kesmeye başlarlar ( göstermelik )
Bakın beyler eğer tezgahlarda yaprakları görüyorsanız 174 ü arayarak şikayet edebilirsiniz.buraya yazarak çözüm elde edemeyiz icraat gostermemiz lazım.
valla o 3 balıktan başka 3 lü çeken oldu mu çok merak ediyorum ? balık var demek için çok çok erken.. gelen balıklar zaten limit altı. bunları burda raporlayarak katliama katkı yapıyoruz sanki..
Dişli tutamayana alternatif http://www.haberler.com/domuz-suruleri-istanbul-bogazi-ndan-gecti-5171128-haberi/ Emre Fishing mutlaka buna uygun bir takım üretecektir diye düşünüyorum
Mesajımın amacı insanlara "hadi Emirgan'a gidin, çok balık çıkıyor" demek değil, bazılarının pişkinliğini ve vurdum duymazlığını yermekti. Lİmit altı olduklarını da ayrıca belirttim. Zaten duyarlı kişiler gidip bu balıkları yakalamazlar. Yakalayacak olan da rapor mapor okumaz, illaki bulur....
Duyarlılığınızı ve ne anlama geldiğini bu işi bilenler çok iyi anlıyor; yalnız herdefasında mera belirtmeyin uyarılarına rağmen yeni üye olmuş kişiler birşeyler paylaşmaya özen gösterenler maalesef özellikle yer teşhir ediyor ve yaşanan bu sıkıntılardan sonra hep sizler haklıymışsınız sonucuna ulaşıyorlar, tabi bunları sizde sıkıntılar yaşadığınızda daha iyi anlayacaksınız. 1 aydan beri takip ediyorum ve 2 gün balık var 2 gün yok bu şekilde devam ediyor ve gelen balıkların hepside limit altı. Buraya artık yazıldığı için söylüyorum her ne kadar biz duyarlı olsakta birkaç kişi olarak bu raporları okuyup özellikle tutmaya gelen o kadar çok kişiyi tanıyorum ki bu sözlerimde samimilikle karşılayın.Son zamanlarda hep bu yeri ifşa ediyorlar halbuki balık karadenizden akıyor o balık daha teşrif bile etmedi etse bile yukarılarda aramak gerekir şuan bu mesajı vermek daha yeterli olacaktır zaten ne anlama geldiğini işi bilenler geyet iyi anlayacaklardır.