Avrupa Yakası Kıyı Raporları

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında Aret tarafından paylaşıldı.

1. enfusss

enfusss turhan

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX Surf 420
    Favori Makine:
    okuma-relix ımpact 6500 surf
    En İyi Avı:
    palamut
    dün istoca takım almaya gittim dükkanda iki arkadaş yeşilköyden kofana ve iri boyda sarı kanat aldıklarını söylediler giden arkadaş varsa rapor yazarsa sevinirim herkeze rast gele

2. volcano78

volcano78

Favori Kamış:
    olta
    boğazda balık durumu değil ama tekne durumu aşağıdaki gibi :)

3. rko

rko mustafa

Uzun oltacılar kendi eksenleri etrafında dönüyorlar :)

4. casper73

casper73 bahri

Favori Kamış:
    Shimano nexave te surf 170gr.
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 xsb,Shimano alivio 4000rb,protackle harbor 5500,ryobi ecusima
    yer vermekte sıkıntı yok.
    buyrun rapor.
    akşam yeşilköyde balık vardı. boylarıda 20 cm üzeriydi. ben 13 adet aldım döndüm halada devam ediyordu.
    yine akşam arnavutköy civarı full dişli vardı.en azında 20-30 adet vardı.
    bu sabah sarıyerde dişli pek yoktu. tarabyada çapariyle dişli yapıyordu. yanında da bebek palamut vardı. ki bu palamutlarıda tarabya eşrafı alıkoyuyordu geri bırakanı görmedim.

deniz hepimizin kimse kimsenin kısmetine mani olmaz.

5. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Ultima G2 Surf -Awa Shima Spin
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf 5000-Spro Passion 730
    En İyi Avı:
    plankton
    Dediğimde bu zaten kimse kimsenin kısmetine mani olamazda demedim, tebirk etmek lazım sanki bizim haberimiz yok bu dediklerinizden şimdi bu bebe bebe balıkları toplamak için ahali sıraya girmiştir bile.

6. superalli

superalli Ali DİNÇ

Merhabalar, bu forumu 2009 yılından beri çok aktif olmasada takip etmeye çalışıyorum. Özellikle lüfer zamanı işim gereği çok vaktim olmadığından durumun ne olduğunu öğrenmek için kontrol eder beğendiğim raporlara yorum yaparım. Ne hikmetse bu mera kavgası hiç bitmedi hep var. Bu meralar herkes tarafından biliniyor siz buraya yazsanızda yazmasanızda balığı olatada gören soluğu sahillerde alıyor zaten. Bu nedenle birbirimizi kırmanın manası olmadığını düşünüyorum. Evet hakkaten kimse kimsenin kısmetini yiyemez neler oluyor hayatta, sen bir tane ilaç için balık alamazken yanındaki adam kovasını dolduruyor, bazen kocaa sahilde tek balığı sen alıyorsun. Galiba bu nedenle kimse rapor paylaşmaz oldu. Sadece bir kaç kişi rapor yazıyor izleyen bir sürü. Yazanada illaki bir kulp buluyoruz.

7. bababalık

bababalık MUSAB

Cümleten bayramınız mübarek; kurbanınız lüfer olsun. :D :D :D

8. cosmic-c

cosmic-c cem

En İyi Avı:
    Sırtıkara 3.5 kg
    Tüm herkesin kurban bayramını kutlarım.
    Rastgele.

9. superalli

superalli Ali DİNÇ

Bayramınız mubarek olsun arkadaşlar. Dün akşam sarıyer civarından oltamızı attık gece 00:00 sularında iki adet sarıkanat alabildik, yanımızda bulunan diğer balıkçı dostlarımızda benzer balıkları kovalarına koydular bilgilerinize.

10. furunotr

furunotr Haluk

Madem biliniyor; o halde niye yazılıyor bu meralar merak ettim doğrusu... Biliniyor ise yazmaya da gerek yok...

Burada anlatılmak istenen durum farklı birşey... Kimsenin kısmetine mani olmak amacında değil arkadaşlar; biraz daha geniş düşünmek gerekiyor...

11. korayandroid

korayandroid Koray

Genişliğinden ziyade belki tamamıyla değil ama bir kısma hatalı biraz bu düşünce.O meraya gelenler buraya bakıp geliyorsa , bu forumu az da olsa kullanıyor demektir.Az da olsa kullanan adam boğazda biraz ağır kurşun atıp diğerlerini toplamayacağını biliyor olması gerekiyor demektir.Boğazda meralar zaten belli.Benim kızdığım şu o etçi herifler , acemi dediğimiz ve bir zamanlarda bizimde öyle olduğumuz ! tayfa sanki buradan hepsi boğaza gidiyormuş gibi buraya yazanlara muamele yapılıyor. Adam nete girse de girmesede etçi arkadaş.Kafa arızalı ! Limit tanımıyor.Etrafa bakmıyor.Amaç kovayı doldurmak. Bu balıkçıların yer söyleme mevzusu kavgası bu foruma has değil.Denizde de böyle.Dışarda da. Hatta bu forumu bilmeyenler de bile böyle :) Adam gezmiş dolaşmış vakit harcamış, benzin yakmış kafa patlatmış.Yer bulmuş.Ben çok uğraştım başkası da uğraşsın diyor.Ama halbuki herkes paylaşımcı olsaydı ne o adam uğraşacaktı, ne de biz ve başkaları.Anlayana ..Elindeki kamışı kullanmayı az çok biliyorsanız omuz omuza da atsan o oltalar dolaşmaz. Millet istiyor ki sahil boş olsun, tek ben olta sallayım, balıkları ben toplayayım :) Yok öyle.Rapor mevzusuna gelince, yazmazlar kızarlar,yazarlar bahane bulurlar yok ağzı 5 cm , yok kuyruğunu kedi kapmış laga luga yapılıyor:) o adam da paylaşımdan soğutuluyor.Bir daha foto çekip koyarsam ne olayım dedirtiliyor. Limite uyulması lazım. Yavru balığı tutan sadece kendini düşünüyor demektir. Ama şimdiki diyeceğim yanlış anlaşılmaya müsait ama bi balığın merasıyla bu kadar vakit kaybeden adamda hiç kimse kusura bakmasın ama boş vakti bol adamdır.Ne demek istediğimi anladı sanırım herkes. Acaba kendi tuttuğunu teker teker ölçüyormu o fotolara bakıpta yok bu balık şu kadar cm diye yazanlar.Bunların hepsini teker teker düşünmek lazım.. Şimdi herkes kızacak ama yine dün otobüste tesadüfen giderken karşımda kulak misafiri olduğum bir akademisyen balık tutanları görünce balık muhabbeti açıldı ve şöyle dedi.Balık tutan adam boş adamdır.Eğer vakti boş olup müsait olanlardan olmak isteyenler varsa zaten nasıl davranılması gerektiğini bilir; yok ben boş adam olmak istiyorum diyenler varsa :) zaten onlar kendini belli etmeye devam edecekler.Yazdıklarım sert gelmiş olabilir ama anlaşılcağını umuyorum.Herkese rastgele..

12. takarut

takarut HAKAN

Sıze katılıyorum.zaten bu tıpler meralar babalarının malı mantıgıyla hareket edıp uc bes dostuyla beraber meraları kapatıp ıssız gucsuz olup tuttukları herseyı kucuk tabaklara sıralayıp satmaya calısan aynı zamanda ayyas tıplerdır.zaten bu ısı hobı olarak yapan ınsanlar dogaya saygıyı da dıger ınsanlara saygıyıda bılır.Ben balıga burda kı raporlara gore cıkmam.vaktım varsa sahılde hava alıp vakıt gecırmek ıstersem cıkarım.sansıma olur olmaz o kısmet ısı.ama benım balık tutmaya hakkım oldugu kadar dıger ınsanlarında hakkı oldugunu bılırım.burdakı ınsanların bır coguda oyledır.

13. ANIL TEKKES

ANIL TEKKES anıl tekkes

Favori Kamış:
    Okuma Carbonite Car-s 3.90 mt Kamış
    Favori Makine:
    AVENGER AV-65b
    En İyi Avı:
    8 kg Kefal - 4 Kg. İstavrit
    Hakan abi bu meralar babalarının malı lafına dayanamayıp birşey yazmak istedim karaköy de haliçe giden tarafta bir çay bahçesi var 1 saatliğine balık tutmama izin verdi ve aksama kadar avlandım muabbet ettik tanıştık ertesi gün biri geldi durmadan takımımı kopartmak zorunda bıraktı genede güldüm birşey demedim 1 liralık takım kalp kırmaya deymez dedim. Ertesi gün yine gittim o benden önce oradaydı aldı oranın tadını tabi bana 4 kelime söyledi öyle bir kelimeki yüzüne bakınca iğrenirsin ben senden önce geldim ve kamışımı makinemi kurup olta atmama izin vermedi.

Bende o kişilikte birine karşı boş durmadım gittim çay bahçesinin sahbine söyledim kovdu birde tuttuğu 8 9 cm kefalleri atmak zorunda kaldı tabi :)

14. korayandroid

korayandroid Koray

İyi yapmışssın haketmiş, bazen adamı delirten şeyler oluyor. 1 keresinde oltama sürekli takımını takan bir aptal diyeyim oltasını kurtarmak yerine yanıma gelene kadar benimkini aldı dişiyle misinasını kopardı suya attı.Kendinkini çekti sonra.O an varya elimden bir kaza nasıl çıkmadı hayret ettim. Adamın ki çapari 1 lira , benimki nerden baksan rapala takımı 20 lira var. Bazısı kaşınıyor, kaşımak lazım! Rapalayı lüfere değil o misinayı kestiği yerine yedirmek lazım böylelerine.

15. murat303

murat303 Murat

Favori Kamış:
    4.20 Shimano Nexave BX TE Surf
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra CI4 5500 XSA
    En İyi Avı:
    52cm Kofana/ Dragos'tan
    Sn Koray bey; Yazdıklarınızın bir çoğuna katılmakla birlikte bu boş adam lafına maalesef katılamayacağım ve bu söze kızacağım. Kimse bu akademisyen arkadaş bence asıl o boş adam. Ben de bir akademisyen sayılırım. Öğretmenim. Yıllarca bunların içinde geçirdim boş vakitlerimi. Hiç bir hobisi olmayan, ve bolca boş vakti olanlar ne yaparlar biliyor musunuz? Bir cafe yada kendi özel club'lerine gidip Puro, sigara veya pipo eşliğinde Okey, briç v.b. boş işle ile zamanlarını boşa harcar, bolca siyaset konuşur ve Memleket nasıl kurtulur tartışmaları yıllarca sürer gider ve sonunda da 1 arşın boyu yol alınamaz!

Balık tutmak için boş vakti olan veya boş vakit yaratıp yılda bir kaç ay bu zevki için sahil kenarlarına gidenler ise bol temiz hava, güzel muhabbetler ( Ülke meseleleri değil en azından) alır , çoğu zamanda balık tutamadan fakat mutlu ve stresini atmış bir insan olarak evine döner.

Zaten amaç balık tutmak ve balığı ucuza getirmek olsa , "Dünyanın en pahallı balığını amatör balıkçı yer " sözü söylenmezdi.

Şimdi yeniden düşünün bakalım ; Balık tutan adam boş adam mı? Değil mi?

Yorum açık, Lafım size değil kesinlikle, sizi tenzi ederim. O Akademisyen arkadaşa hitaben yazılmış bir kaç cümleden ibarettir.

Saygılarımla....

16. ANIL TEKKES

ANIL TEKKES anıl tekkes

Favori Kamış:
    Okuma Carbonite Car-s 3.90 mt Kamış
    Favori Makine:
    AVENGER AV-65b
    En İyi Avı:
    8 kg Kefal - 4 Kg. İstavrit
    Aynen öyle koray abicim utanmazlık diz boyu zaten benimde avlandığım yerde bir duba var dubanın da 10 metre halatı var suyun içinde su üstü atıyorum akıntı sürekli halata çekiyor takımı sonra takım halata takılıp ziyan oluyor bir onunla uğraşıyorum birde yanımdaki takım karıştırma müptezelinin üstüme olta atmasıyla.

17. furunotr

furunotr Haluk

Sanırım kısmen anlaşılmış söylemek istediklerim; amatör olan herkez avlandığım meraya gelsin; çay; kahve de ısramlar; bir güzel sohbet de ederiz; bundan memnuniyet de duyarım... Mesele bana göre gerçek amatörlerin değil; farklı tarzı olanların bu av raporlarından faydalanıp meralara gelmesi ve hem gereksiz kalabalık; hem tehlike yaratması; bir yandan da oradakilere zarar vermesi...

Neyse bir ara vaktim olursa sorunumu veya derdimi daha kapsamlı ifade etmek isterim...:)

Akademisyen konusuna ben de katılmıyorum... Benim balık tutmaktan anladığım bu hobiyi gerçekten sevenlerin yapmaya çalışacağı, boş adam işi değil bu; ve bu iş için mümkün mertebe zaman yaratmaya çalışırım...

18. furunotr

furunotr Haluk

Bu tipler de ayrıca ve özel olarak "gıcık" olduğum karakterler...

19. excalibur09

excalibur09 DENİZ

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    lüfer
    Bune millet destan yazmış hiç üşenmedinizmi bukadar yazıyı yazmaya neyin peşindesiniz buraya sadece rapor yazın dertlerinizi özel mesajla kime söyleyecekseniz ona gönderin lütfen rica ediyorum saygılarımla iyi bayramlar.

20. cosmic-c

cosmic-c cem

En İyi Avı:
    Sırtıkara 3.5 kg
    Günaydın herkese,
    Sabah 04:30 gibi balık halindeydik,amacımız uygun fiyata lüfer bulursak almaktı.ancak umduğumuz gibi değildi tane 10-11-12 arasıydı.boylar küçüktü.eskiden sarıkanatlar şimdi lüfer olmuşçinekop kasası 120-130 Tl ki; ben çinekop dahi demem.ancak bol miktarda torikler vardı tane 150 TL.
    Biz de biraz istavrit alıp emirgana gittik,saat 06:00 gibi.yoğun sağanak altında 3 vuruş aldık , 2 balık içeri boylar fena değildi.bir kez de takım patlattı.saat 08:00 gibi de evin yolunu tuttuk.
    Herkese rastgele.