üstad bu tebliğ nerede pardon. ben amotör balıkçılık sirkülerinde böyle bir yasak görmedim. bana kanun numarası tebliğ numarası gönderirmisiniz.
Reis tebliğde böyle bir hüküm olduğundan emin misin? Ben bugüne dek hiç duymadım, şimdi tekrar kontrol ettiğimde de böyle bir madde göremedim.
Ticari tebliğde böyle. Geçimini sağlamak için balığa çıkana tek bir palamut bile tutmak yasakken, hobi için balığa giden amatöre, bizim tebliğde yazmıyor ben tutarım demek, üstelik de limitlere uyup uymadığı belli olmayan balığı tutmak yakışıyor mu? Ben yakışmaz diye düşündüğüm için yazdım. Bana ne, ben tutarım diyene rast gele.
yazık ya gerçekten yazık! susayım susayım diyorum ama bir yerden sonra olmuyor. sizler ki yaşını başını almış gün görmüş geçirmiş insanlarsınız ve hala ticari balıkçılık yapanla gerçekten bu işi hobi olarak yapan insanı bir tutuyorsunuz ya helal olsun ne diyeyim. herkes kırsın atsın oltasını bütün malzemelerini yaksın o zaman. neden illa her ava bir kulp bulma çabasındasınız anlayamıyorum. gerçekten en ufak bir anlam veremiyorum. tutmak istemiyorsanız tutmayın ama insanların 2 balık tutup yaşadığı heyecanı paylaştıklarında o heyecanı kursaklarında bırakmayın bari. kenan abiyi şahsen tanımam hatta bir diyalog bile kurmuşluğum yoktur ama en az bizler kadar denize ve doğaya saygılı biri olduğunu düşünüyorum. tek ricam insanları bu muazzam hobiden bıktırmamanız. saygısızlığım olduysa affola...
Arkadaşlar merhaba;haklı veya haksız,büyük yaş farkına rağmen ahkam kesenler attıkları adıma dikkat etsin lütfen.
Yakın zaman içinde lüfer yakalayan var mı yada bir duyum alan...şimdiden teşekkürler...palamutun arkası lüferdir gerçi ama palamutlarla beraber de gezer bu dişlicağız...ayrıca binlerce yaprak var sahillerimizde...bu da güzel bir haber olsa gerek seneye hepsi kaba sarıkanat olarak geri dönecek....
Arkadaşlar merak etmeyin ben ve Ceyhun şahsen 3 aydır balığa gitmiyoruz sebebi kraça olması. ayrıca ben ve Ceyhun şubat ve mart ayında balığa gidenleriz. biz bu aylarda balık olmamasına rağmen hobimiz olarak sportif faaliyet gibi görüyoruz. aldığımız 3 adet palamut. palamuta bile bu hafta başladık millet delimi bunlar palamut avlıyor düşüncesindeler. yani biz amatörüz ticari maksatla tutmuyoruz satmıyoruz. ayrıca mesleğim gereği tebliğ sirkü kanun yönetmelik okumakdan iflahımız kesildi. ama doğaya ve çevreyede saygılıyız. o yüzden kimse birbirine girmesin. forumda rapolarımızda avlarımız mevcu. tanıyanlarda tanıyor zaten nasıl birileri olduğumuzu. saygılar