önemli değil ne demek (ama tahminimce) bu balıkların sağı solu belli olmaz onuda yanında götür baktın millet alıyor sen onlarla alamıyorsan ötekini denersin reeling
Bana da en alttaki beyaz uzun tüylü ve mor simli iş yapar gibi geldi, aynısından bi takım bağlamayı düşünüyorum bu akşam..
Üçüncüsü lüfer çaparisi. Birinci ve ikinci palamut, ama ikincinin iğneleri çok kalın gibi görünüyor, balıklar çok küçükmüş.(limitin altında) Sahi, tutan bir kardeşimiz cetvelle resimleyip koysa da balıklar ne kadar büyümüş öğrensek.
Reis tamam iğneleri büyük ama lüfer çaparisi kırçıllı tüyden olmaz mıydı, eskiden biz hep kırçıllı tüyle avlardık, sonradan da turuncular moda oldu..
Biz uzun beyaz tüylü çapariyi tercih ediyoruz. Tüy renklerini, denizde yem olarak hangi balık varsa ona uyacak şekilde seçmeye çalışıyoruz. pALAMUT İÇİN SU ÜSTÜNDE BEYAZ, DİP ÇAPARİSİNDE KIRMIZI TÜYÜ TERCİH EDİYORUZ. tABİİ DENEME YANILMA YOLUYLA HERKES KENDİSİ İÇİN EN İYİ OLANI BULACAKTIR. Hayy Allah büyük harf tuşuna basmışım. Rast gele.
arkadaşlar gecen hafta karaköyden tarabyaya kadar gezdik sabaha kadar balık yok dekılecek kadar azdı bu hafta bi bilginiz varmu
bugün balığa gittim palamut çaparisiyle denemeler yaptım fakat aradğım balık ortalıklarda yoktu,onun yerine dev bir tirsi oltama geldi lüfer büyüklüğünde 30cm civarıdır herhalde,herkes palamut sanmıştı ben bile ondan sonra sarayburnuna gittim orada biraz yüzdüm vede silikonla denemeler yaptım sonuç sıfır geze geze geldim ama çok yoruldum
he bir şey daha diyecektim,benim çektiğim tirsinin ortasının azıcık ütünden sarı bir çizgi geçiyor,aynı familyanın farklı bir çeşidi mi yoksa ?
tebrikler Batuhan :clap2: Eğer tuttuğun tirsi benim geçen ay tuttuğum aşağıdaki balığa benziyorsa dediğin gibidir.. ama ben tadını sevmedim, istavriti tercih ederim.. kupkuru tatsız bi balık bence..